Może już pytałam, ale ja mam słaba pamiec. Ma ktoś dlugopis 3D, my kiedyś chcieliśmy kupić temu naszemu plastycznemu, nie chciał. W tym roku próbowałam podpytać, co tam za pomysly, to.długopisy 3 D by chcieli obaj.
@Bea w Biedronce teraz są te mozaiki za 45 zł. Moi dostali od cioci właśnie takie. Fajne są, płótno naciągnięte na ramę, spory rozmiar i ponoć duży wybór był.
Bardzo potrzebuje namiaru na sensowny zestaw do robienia świec lub mydelek.. mija najstarsza nie chce dużego LEGO jak wszyscy tylko takie z tych średnio małych i wlasnie zestaw kreatywny... Ja mam małą awersję do nich.. bo to duże pudełko często i shit z którego jeszcze w dodatku nic nie wychodzi... Ale klient nasz pan.ktos coś? może ektos ma do odsprzedania bo wiem że takie rzeczy potrafią zalec na zapomnianej polce..
i do tego coś sensownego na mikołajki dla dziewczynki.. sensownej.lat 10 kreatywne chyba lubi dosc.
herbata lub kawa o oryginalnym smaku; książki, kalendarze, ewangeliarze, kalendarze ścienne (ale to raczej nie dla dzieci)... dla pań, które się malują mogą być akcesoria do makijażu, np. cienie do powiek...
@MAFJa ja córce kupowalam pólprodukty - 1kg kostki glicerynowa/baza mydlana, do tego kilka foremek silikonowych, jakieś olejki i folie do pakowania. Możesz zerknąć na ecoflores.eu
Kupiłam potężny zestaw... Z kilogramem parafiny i kilogramem żelu.. ostatecznie nie wzięłam na ecoflores tylko na allegro .. do świec.. mam nadzieję że nie będę żałować.. nie mam foremek sylikonowych
Coś tam czytali. Świat dysku? Chyba bez szału i bez awersji. Generalnie czytają niestety mało. Wolą gry online.
Młodszy zainteresował się ostatnio starożytnością i filozofią, wpływ nauczyciela w szkole. Starszy lubi książki z ciekawostkami typu "krótka historia wszystkiego", takie do czytania w pociągu
To Pratchett tak średnio w takim razie. Skoro syn lubi ciekawostki i krótkie historie wszystkiego - powinno go zainteresować to: Ed.przeprqszam, wkleił się Shan Yu z wątku muzycznego..
Krótkie, ciekawe rozdziały. Bez przynudzania i rozwlekania, same konkrety. Jak wynaleźć koło, jak wynaleźć szkło, guzik, prąd itd itp. Moim zdaniem to będzie dla syna interesujace.
Czy wielki wybuch był głośny? Pi razy oko Bardziej zaawansowane, o fizyce: Pan Tompkins w krainie czarów Dla fana historii - niby średniowiecze, ale super seria "Życie w średniowiecznym zamku/ wsi/ mieście/ rodzinie"
Jeśli chodzi o swiat dysku Pratchetta to teraz jest seria w twardej okładce po 18zl za tom, kolekcja kioskowa, można zaprenumerować. 4 numer w kioskach. Wydawane jest od książek o straży więc nienajfajniejszej miniserii, ale już 4 to rownoumagicznienie. Gdzie można się dowiedzieć, że czarownica sprzedająca antykoncepcję sprzedaje wolność. Ale i tak kupuję, mam sentyment. Jeszcze ruszyła kolekcja filozoficzna, Platon i Konfucjusz w startowym zestawie. Zaprenumerowalam bo mnie skusili notesikiem przy trzeciej przesyłce
Ach Joanno, cóżeś Ty narobiła! Mimo osobistej kolekcji zmuszonam teraz zanabyć tę serię, by zadość uczynić marzeniom młodzieży o osobistym zbiorze... Tłumaczenie Cholewy, kultowa okładka, miodzio @JoannaS
A że Pratchett jest niepoprawny - do cna. Dlatego też wiek i możliwości czytającego trzeba brać pod uwagę niestety.
Poratujcie proszę... Moja prawie 10l ma dla siebie pomysł na prezent typu klinika dla pluszaków
Racjonalne argumenty, że to zabawka dla 4-5latków na którą trzeba mieć w dodatku miejsce w miarę trafiają... ale nie mamy alternatywy...
Dziewczyna ma wiele zainteresowań: kulinaria, szyciarstwo (teraz w odstawce) i chyba plastycznie najbardziej na topie... ale może być cokolwiek, może ją zainteresuje jakaś inna dziedzina.
20+ Syn gra w szachy, dostanie zegar szachowy Córka rzeczy do malowania, podobrazia, farby Córka- zestaw do kaligrafii No i książki jakieś fajne Gra planszowa
Komentarz
Ma ktoś dlugopis 3D, my kiedyś chcieliśmy kupić temu naszemu plastycznemu, nie chciał. W tym roku próbowałam podpytać, co tam za pomysly, to.długopisy 3 D by chcieli obaj.
Macie jakieś polecone? Warto nie warto ?
Wpisz po prostu w wyszukiwarkę mozaika 5D czy haft diamentowy. Ja kupowałam w papierniku, ale widzę, że tu jest jeszcze taniej.
i do tego coś sensownego na mikołajki dla dziewczynki.. sensownej.lat 10 kreatywne chyba lubi dosc.
Te są niby 8+, ale są też większe dla starszych.
Sapkowski dla starszych z racji treści.
Młodszy zainteresował się ostatnio starożytnością i filozofią, wpływ nauczyciela w szkole. Starszy lubi książki z ciekawostkami typu "krótka historia wszystkiego", takie do czytania w pociągu
Ed.przeprqszam, wkleił się Shan Yu z wątku muzycznego..
Czy wielki wybuch był głośny?
Pi razy oko
Bardziej zaawansowane, o fizyce: Pan Tompkins w krainie czarów
Dla fana historii - niby średniowiecze, ale super seria "Życie w średniowiecznym zamku/ wsi/ mieście/ rodzinie"
To na szybko z półki chłopaków.
No i Mikołaj przyniósł w tym roku Rok 1984...
Mimo osobistej kolekcji zmuszonam teraz zanabyć tę serię, by zadość uczynić marzeniom młodzieży o osobistym zbiorze...
Tłumaczenie Cholewy, kultowa okładka, miodzio @JoannaS
A że Pratchett jest niepoprawny - do cna. Dlatego też wiek i możliwości czytającego trzeba brać pod uwagę niestety.
Racjonalne argumenty, że to zabawka dla 4-5latków na którą trzeba mieć w dodatku miejsce w miarę trafiają... ale nie mamy alternatywy...
Dziewczyna ma wiele zainteresowań: kulinaria, szyciarstwo (teraz w odstawce) i chyba plastycznie najbardziej na topie... ale może być cokolwiek, może ją zainteresuje jakaś inna dziedzina.
Syn gra w szachy, dostanie zegar szachowy
Córka rzeczy do malowania, podobrazia, farby
Córka- zestaw do kaligrafii
No i książki jakieś fajne
Gra planszowa