U nas z prezentem wyszło " po drodze" bo jak byliśmy u naszych studentów zobaczyłam pojedyncze zdjęcia rodzeństwa. Oboje z mężem stwierdziliśmy , że zrobimy im kolaże w fajnych ramkach z pepco, całe rodzeństwo. W sumie miło mi się zrobiło, że tak więź ich trzyma.
A gdybyście chcieli na prezent dla swoich rodziców coś ładnego to polecam dewocjonalia z perły. Zrobiłam mamie Różaniec z perły słodkowodnej i uważam, że to jak do tej pory najpiękniejszy materiał jubilerski. Można kupić takie Różańce w necie, w stacjonarnych sklepach, ja już nie zdążę przed Świętami nic zrobić ale na prezent dla wierzacych uważam, że bardzo elegencki i wyższa półka. Taki ja mamie zrobiłam a tacie z lawy galwanicznej Koronkę.
A HOT Wheels dla 5-latka? Myśmy zaczęli zabawę od prostego garażu. Spodobało się, chciałam dokupić jakieś tory. Ale nie wiem z którymi sobie poradzi bez frustracji w miarę sam. Czy lepsze budowanie torów "pojedynczych" czy tych "rywalizacyjnych". Może macie jakieś udane zestawy do polecenia?
@wiesia moja 12,5 latka poprosiła na imieniny serwis do herbaty. Taki dziecięcy. Spokojnie się zgodziliśmy i jest z niego wielka radocha. El urządza herbatki dla rodzenstwa. Robi w szklanym dzbanku herbatę a potem biorą sobie na górę do siebie ten serwis, siadają wszyscy pięcioro, goszczą się tą herbatką, przelewają, dolewają mleczka czy soku, ciasteczka na tacy - gościna taka, że panie dzieju. A wydawałoby się, że gdzieee taki serwis dla lalek a jednak! Jest pomysł - jest dobra zabawa
Córka chce maszynę do szycia. Nie problem kupić, problemem będzie jej pokazać jak się używa. Razem będziemy się uczyły. Z tym, ze ja szyć nie lubię, żeby nie powiedzieć nie cierpię. Czy takie zwykłe nici, takie do szycia ręcznego, co mam w domu, nadają się do maszyny czy muszą być jakieś specjalne? Bo pokazują też jakieś małe szpulki, inne niż zwykłe. A ja nie wiem, co do czego słuzy...
@Wanda 14 latek to już spory chłopak, więc może Tadeusza Zielińskiego kupiła Grecję niepodległą, i Rzeczpospolitą Rzymską? Raczej nie ma nowych wydań ale przyjemnie czytać teksty prawdziwego pasjonata.
Wczoraj razem z mężem zagraliśmy z dziećmi w grę "Tajniacy", która przyniosł im Mikolaj W życiu w to nie graliśmy ale widzieliśmy, że to coś fajnego po tym jak grali w to raz do drugiej w nocy. No i rzeczywiście! Wciągnęliśmy się, fajnie się w to gra
Komentarz
Ładna
E: w sumie widzę, że zestawy można upolować w przystępnej cenie jak na prezent:
https://www.superpharm.pl/snails-mermaid-xmass-28401-3-szt-155639.html?gclid=Cj0KCQiA2NaNBhDvARIsAEw55hhXeT1TKpVdNYeyT8CtOzbabvJF3jDzpM2NEUnBrbUmEpDZx08-gOIaAuhiEALw_wcB
Spodobało się, chciałam dokupić jakieś tory. Ale nie wiem z którymi sobie poradzi bez frustracji w miarę sam. Czy lepsze budowanie torów "pojedynczych" czy tych "rywalizacyjnych".
Może macie jakieś udane zestawy do polecenia?
https://m.ceneo.pl/66409665;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=147423919&gclid=Cj0KCQiA2NaNBhDvARIsAEw55hjUlArfsq-htA8904zfMpnpPpJz46bGxZKYrGXaeFuu9p5upHBEg1gaAnLrEALw_wcB
I pętla
https://m.ceneo.pl/68099467;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=190412666&gclid=Cj0KCQiA2NaNBhDvARIsAEw55hj2LR4i4XgiVuYxcaq76iA_d0e_etvSzke78DjDzohFgM5-2Idjma0aAk9rEALw_wcB
To są hity!
Mamy jeszcze auto, rozkłada się, żeby były dwa tory i jest rywalizacja.
Teraz syn marzy o myjni.
Uwaga! Petla hałasuje
I te gadzety do kupienia ... masz zbgloqy prezenty przez k8lka lat
Moja ulubiona zabawka, ten garaz z wyrzutnią .
Mam za mamę kupić, więc coś na poważniej raczej musi być... Hm.
Pierwsze słyszę o tym sklepie, a mam blisko domu, jak się okazuje.
Czy takie zwykłe nici, takie do szycia ręcznego, co mam w domu, nadają się do maszyny czy muszą być jakieś specjalne? Bo pokazują też jakieś małe szpulki, inne niż zwykłe. A ja nie wiem, co do czego słuzy...