Znakomita powieść autora międzynarodowego bestselleru „Ojciec Eliasz”.
Wiedziony bezgraniczną miłością do syna ojciec wędruje na drugi koniec świata… To współczesna parafraza przypowieści o „Dobrym pasterzu” oraz „Synu marnotrawnym”.
Życie kanadyjskiego księgarza Alexa Grahama, wdowca w średnim wieku, przewraca się do góry nogami, gdy jego syn znika bez śladu. Zaopatrzony w niewielkie fundusze ojciec rozpoczyna długą podróż, podczas której po raz pierwszy w życiu opuszcza swój bezpieczny, uporządkowany świat. Gdy natrafia na znikomy trop, idzie za nim w ślepej desperacji, co krok za krokiem prowadzi go do fascynujących miejsc oraz chwilami – przerażających ludzi i niebezpieczeństw.
Doświadczając niepewności i bólu, straty i tęsknoty, Graham wciągnięty zostaje w konflikty międzynarodowe oraz odwieczną walkę dobra ze złem. Docierając do granic wytrzymałości, powodowanych niewytłumaczalnym cierpieniem, którego jest świadkiem i którego sam doświadcza, odkrywa niespodziewane źródło siły i prze do przodu w nadziei odzyskania syna… i siebie samego.
Nie znam tej gry ale przypadkiem na nią trafiłam. Niecała złotówka jeśli ktoś mieszka w Wałbrzychu i może odebrać osobiście w sklepie. A z paczkomatem około 10zł.
Bawią się Lego, różnymi małymi laleczkami, grają w UNO. Piasek magnetyczny ciągle na topie, takie kolorowanki suchościeralne też lubią. Mamy też skompletowany zestaw kawiarka + małe talerzyki i filiżanki (+ duuuuża taca, żeby ciut rozlewanie po chałupie oszczędzić) - bardzo lubią. Zestaw do robienia biżuterii miewa swoje dni. Tablet taki mały graficzny nam się często przydaje do zabawy w pisanie, rysowanie - w podróży kapitalny. To tak na szybko.
Moja uwielbia puzzle, a z siostrą dużo bawią się lalkami Baby Born. Dokupujemy im elementy typu wanna, fotelik dla lalki, rowerek, nosidełko. Niedługo ma czwarte urodziny i myślimy nad rowerkiem na pedały dla niej, do tej pory śmigała na biegowym, ale czas się przesiąść.
Słuchajcie a które książki z tej serii Albik polecacie?... Dla sześciolatka? Patrzę że drogie to bardzo, ale chrzestni zawsze pytają co mu kupić i może jakaś zrzutka?
Słuchajcie a które książki z tej serii Albik polecacie?... Dla sześciolatka? Patrzę że drogie to bardzo, ale chrzestni zawsze pytają co mu kupić i może jakaś zrzutka?
To zależy raczej od wieku i zainteresowań. Moja najpierw 4 a teraz juz 5 latka najwięcej magluje atlas świata i ciało człowieka. Muzyczne jakoś jej nie przypadły do gustu,angielski też. Mi ten angielski bardzo się podoba a jej się nie chce przełączać i tłumaczyć. Msmy jeszcze literki u cyferki,też od czasu do czasu przegląda. Jednak te dwie pierwsze najbardziej lubi.
Ja potrzebuję na szybko dla bliźniąt 9 letnich.. na kinderbal... Już już prawie miałam twister ale jak się okazało że babka dwa razy drożej niż na allegro nowy sprzedaje zafoliowany.. to nie wzielam..a byłoby z bani .. no ale dla zasady.
Komentarz
Znakomita powieść autora międzynarodowego bestselleru „Ojciec Eliasz”.
Wiedziony bezgraniczną miłością do syna ojciec wędruje na drugi koniec świata… To współczesna parafraza przypowieści o „Dobrym pasterzu” oraz „Synu marnotrawnym”.
Życie kanadyjskiego księgarza Alexa Grahama, wdowca w średnim wieku, przewraca się do góry nogami, gdy jego syn znika bez śladu. Zaopatrzony w niewielkie fundusze ojciec rozpoczyna długą podróż, podczas której po raz pierwszy w życiu opuszcza swój bezpieczny, uporządkowany świat. Gdy natrafia na znikomy trop, idzie za nim w ślepej desperacji, co krok za krokiem prowadzi go do fascynujących miejsc oraz chwilami – przerażających ludzi i niebezpieczeństw.
Doświadczając niepewności i bólu, straty i tęsknoty, Graham wciągnięty zostaje w konflikty międzynarodowe oraz odwieczną walkę dobra ze złem. Docierając do granic wytrzymałości, powodowanych niewytłumaczalnym cierpieniem, którego jest świadkiem i którego sam doświadcza, odkrywa niespodziewane źródło siły i prze do przodu w nadziei odzyskania syna… i siebie samego.
Wzruszył mnie ten byczek Fernando. Bo to moje dzieciństwo.
https://kolekcjepuzzli.pl/
https://mediamarkt.pl/ksiazki/gra-planszowa-egmont-szybkie-banki?cr_pro_id=1403536&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=no_top3
@mamlu klocki magnetyczne, myślę, że dziewczynka tez polubi
I uwielbia pióro Albi, interaktywne.
To tak na szybko.
Super są książeczki muzyczne.
Niedługo ma czwarte urodziny i myślimy nad rowerkiem na pedały dla niej, do tej pory śmigała na biegowym, ale czas się przesiąść.
Patrzę że drogie to bardzo, ale chrzestni zawsze pytają co mu kupić i może jakaś zrzutka?
Moja najpierw 4 a teraz juz 5 latka najwięcej magluje atlas świata i ciało człowieka.
Muzyczne jakoś jej nie przypadły do gustu,angielski też. Mi ten angielski bardzo się podoba a jej się nie chce przełączać i tłumaczyć.
Msmy jeszcze literki u cyferki,też od czasu do czasu przegląda. Jednak te dwie pierwsze najbardziej lubi.