Kącik ogrodniczy

18911131427

Komentarz

• Skatarzyna powiedział(a):

Haha. Ja mam niepiękny. Za to użyteczny. ;)

To samo u mnie ;).

Chyba gorzej, same chwasty i kawałek warzywnika.
    Za to.dzieci szczęśliwe i się bawią slimakami.
  • Ja mam nieduży ale jestem wdzięczna, że mam i dzieci mogą wychodzić w mieście na swoje. A jak wspominałam rano przy kawie to ten moment kiedy odpoczywam i nabieram sił na cały dzień. Moja 2letnia jabłoń i zieleni dużo.
  • Ja mam w tym roku bardzo zaniedbany ogródek. Ale za to zamieszkały w nim jeże
  • @Nigella o my też mamy co roku rodzinę jeży, zawsze mają młode. Dzieci nazwały pierwszego jeża Feluś i już co roku wypatrują Felusia.
  • Kawalek nowego klombu.
    Zaczyna kwitnąć :)
  • Ja to się czasami @Bea zastanawiam, Ty nie możesz być prawdziwa! Działasz jak trąba powietrzna-szybko i sprawnie. I co gorsza, wszystko Ci wychodzi!!!

Dopiero co przecie pokazywałaś nam efekt prac przydomowych, a tu już kwitnący klomb. Zgroza...
  • Idę się upić
  • Ej, to nie z tej strony. Z drugiej rozkopane nadal.
  • Istnieję. I robią mi psikusy ;)
  • @Bea <3 zarażasz optymizmem
    Podziękował(a) 1Bea
  • edytowano czerwca 2021
    edit: nie ten watek

• Tulipany w tym roku dały czadu. Kwitły przez 3 tygodnie!
    Podziękował(a) 5Agnicha Basja JoannaS Madzikg Mle

• A teraz królują irysy..
    Podziękował(a) 2Basja Madzikg
  • edytowano czerwca 2021
    Moje kwiatki od @Bea pąki wypuściły :smiley: znaczy przeżyły mój brak kompetencji :mrgreen:

A tak w ogóle pytanie...ręce i stopy po pracy w ogrodzie...kurde domyć się nie mogę, zakładam rękawiczki jednorazowe a na to typowo ogrodnicze i mimo to zawsze te pod spodem pękną a te na wierzchu puszczają brud i inne...jak ludzie mogą mieć takie nieskazitelne ręce po pracy w ogrodzie? Ma stopy w ogóle nie mam pomysłu...
  • "jak ludzie mogą mieć takie nieskazitelne ręce po pracy w ogrodzie? "
    Ci, których ja znam i rzeczywiście pracują w ogrodzie, czy na polu nie mają takich rąk. ;)
    Ja też nie mam..
    Podziękował(a) 1Ewasz
  • MartaB powiedział(a):

"jak ludzie mogą mieć takie nieskazitelne ręce po pracy w ogrodzie? "
    Ci, których ja znam i rzeczywiście pracują w ogrodzie, czy na polu nie mają takich rąk. ;)
    Ja też nie mam..

A ja znam, mówią że normalnie myją...ja sobie nie radzę! Ziemie z ogrodu chomikuje na skórze jak nic
  • No to nie wiem.. też sobie nie radzę.
    Czasem pomaga mycie łazienki że szczególnym uwzględnieniem WC i Domestosa :)
  • Mi zazwyczaj pomaga po pierwszym umyciu brudu nasmarować ręce, stopy balsamem i po 5-10 minutach jeszcze raz myć. :)
    Podziękował(a) 2Agmar Bea
  • Agmar powiedział(a):

Moje kwiatki od @Bea pąki wypuściły :smiley: znaczy przeżyły mój brak kompetencji :mrgreen:

A tak w ogóle pytanie...ręce i stopy po pracy w ogrodzie...kurde domyć się nie mogę, zakładam rękawiczki jednorazowe a na to typowo ogrodnicze i mimo to zawsze te pod spodem pękną a te na wierzchu puszczają brud i inne...jak ludzie mogą mieć takie nieskazitelne ręce po pracy w ogrodzie? Ma stopy w ogóle nie mam pomysłu...

Ja po ogrodzie piorę wiadro skarpetek :D
  • Bea powiedział(a):

Agmar powiedział(a):

Ja po ogrodzie piorę wiadro skarpetek :D
    Nie posiadam tyle, jeśli chodzi o moją garderobę to króluje minimalizm....wszystko się kiedyś zużywa a mnie skręca na myśl że mam wydać pieniądze na swoje ciuchy które zaraz będą za małe/lub za duże...także w sumie mam że 3 pary skarpetek ..albo i nie :joy:
  • Ja moczę wszystkich i po pracy w ogrodzie piorę. Albo myję ręcznie podłogę. Albo inne takie mokre rzeczy robię.
    Plus porzadne gumowe albo podgumowane najlepiej rękawice
  • Bea powiedział(a):

Ja moczę wszystkich i po pracy w ogrodzie piorę. Albo myję ręcznie podłogę. Albo inne takie mokre rzeczy robię.
    Plus porzadne gumowe albo podgumowane najlepiej rękawice

To wiele tłumaczy, moje mają coś gumo podobnego ale w małej ilości
  • Nie mogłam się doczekać na kocimiętki:

• A ja dziś spotkałam pierwszy raz biedronkę w tym roku i od razu ją cyk na drzewka bo mszyce giga w sadzie i ogrodzie
  • Też.
    Podziękował(a) 2Mle Zuzapola
  • Z jednej malutkiej doniczki, narobili się:

Podziękował(a) 2Bea Mle
  • Piękne...
  • MleMle
    edytowano czerwca 2021
    Bea powiedział(a):

Piękni Wy i super zdjęcie :)
    Podziękował(a) 1Bea

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik