Alicja Lenczewska Słowo Pouczenia

18910111214»

Komentarz

• 25 stycznia

"+ Miłość musi być mądra i odważna, aby przyniosła dobro. I ofiarna, aby uwalniała od zła.

Będę leczył prawdą i miłością - pomagaj Mi w tym. Rozważaj Osiem błogosławieństw i Hymn o miłości. To jest twój program, wzór postępowania i formowania serca. Przykazanie miłości niech będzie światłem twych oczu i ogniem twego serca."

Świadectwo, 768
    Podziękował(a) 2AgataZi ZielonaKawa
  • 26 stycznia

"- Czym jest modlitwa za kogoś?

+ Siłą dobra, jakie wytwarzasz i jakim otaczasz osobę, za którą się modlisz. Dzięki temu usuwasz zło, jakie jest przy niej, i które pobudza ją do grzechu. Myśl człowieka jest potęgą. Wytwarzaj i wysyłaj dobre myśli: pełne życzliwości i miłości. Jednocz się ze Mną w tej intencji i odwołuj się do Mojej mocy miłości.
    Taką modlitwą możesz zmieniać ludzi, o ile będziesz ufna i wytrwała."

Świadectwo, 55
  • 27 stycznia

"+ Odtrącaj swój egoizm i przyjmuj Moje miłosierdzie dla wszystkich, którym możesz służyć; którym masz służyć. Służenie Mi jest przecież służeniem ludziom - ich duszom, a kochanie Mnie jest kochaniem ludzi - nie tych, których ty wybierasz, lecz tych, których Ja stawiam przed tobą."

Słowo pouczenia, 90
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 28 stycznia

"+ Każda sekunda twego ludzkiego życia jest ci dana po to, abyś napełniała się Mną. Nigdy nie naprawisz tego, co tu stracisz, nie korzystając z szansy, jaką ci daję. Zawsze będziesz o tyle uboższa we Mnie, ile tu zmarnujesz.

Najwięcej lub nawet wszystko traci ten, co idzie za głosem egoizmu i zapatrzenia w siebie. Najwięcej zyskuje ten, kto oddaje Mi wszystko i samego siebie."

Słowo pouczenia, 42
    Podziękował(a) 3AgataZi Rien ZielonaKawa
  • 29 stycznia

"+ W trojaki sposób ludzie reagują na sytuacje trudne zawierające element zła i bólu:
    - odpowiadają buntem i złością,
    - uciekają,
    - przyjmują w duchu ekspiacji w jedności ze Mną i ofiarują swoje cierpienie za bliźnich - szczególnie za tych, którzy są przyczyną ich cierpienia

Ta trzecia droga prowadzi do zbawiania wszystkich uczestników cierpienia: tych, którzy je zadają, i tych, którzy przyjmują. I jest drogą pozbawiają egoizmu i pragnienia zemsty. Jest drogą czystej miłości - Moją drogą."

Słowo pouczenia, 117

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik