Alicja Lenczewska Słowo Pouczenia

178101213

Komentarz

• 30 września

"+ Uśmiechnij się do Mnie w sercu swoim, tak bardzo cię kocham.
    Cokolwiek czynię w twojej duszy, jest dla twojego dobra (...).

Proś o miłość. Z niej będę cię rozliczał - z Hymnu o miłości. Kochaj wszystko, co stworzyłem. Siebie też: swoją codzienność i ludzi, którzy pragną twego serca."

Świadectwo, 709
    Podziękował(a) 2AgataZi ZielonaKawa
  • 1 października

"- Czy droga dziecięctwa polega na zrezygnowaniu z jakiegokolwiek wysiłku i złożeniu wszystkiego na Ciebie? Spotkałam się z taką postawą.

+ Wręcz przeciwnie! Wymaga wielkiego wysiłku oddawania Mi wszystkiego.
    Ciągłego czuwania w miłości i pragnieniu. A przede wszystkim w przyjmowaniu Mojej woli i wypełnianiu jej.
    Nie jest to droga drzemki i wygodnictwa, ale heroicznego zawierzenia i posłuszeństwa."

Świadectwo, 487
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 2 października

"+ Z wielką troską i bólem patrzę na to, co czyni świat, jak oddala się ode Mnie.
    Wielu ludziom możesz pomóc, modląc się za nich i powierzając Mi ich. Zwłaszcza ich cierpienia, aby w pełni były owocne dla ich zbawienia i życia we Mnie.

Jedni drugich brzemiona noście - tak powiedziałem i tak wspólnie budujecie królestwo Moje w sercach i na świecie."

Słowo pouczenia, 478
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 3 października

"+ Ucz się żyć ze Mną i współżyć we wszystkim - cały czas. Ja cię otaczam i jestem z tobą, choć tego nie odczuwasz. Wiesz o tym. Wszystko podporządkuj temu. Ćwicz swoją wolę. Staraj się być zdyscyplinowana w służeniu Mi swoim sercem i umysłem. Chce jeszcze bardziej wejść i kierować tobą. Zapraszaj, czekaj, wypatruj, nadsłuchuj, abyś była gotowa, gdy przyjdę w sposób jeszcze bardziej mocny i widoczny."

Świadectwo, 146
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 4 października

"+ Świętość to nie brak upadków i słabości, lecz doskonałe pragnienie poddania się Mojej woli i spełnianie jej.
    Radość twoja jest w spełnieniu woli Mojej. I szczęście, i pokój serca też (...).

Kocham cię , Moje dziecko i tulę do Mojego Serca. Ucisz się i napełniaj Moją miłością.

Wszystko, o co się troszczysz, jest we Mnie i wszyscy, za którymi się wstawiasz, są w Moim Sercu. Ja ich prowadzę i otaczam Moją miłością."

Świadectwo, 872, 873
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 5 października

"+ Napełniłem twoje serce miłością miłosierną. Taką, jaką Ja odczuwam do was - Moich bezradnych, uwikłanych w grzechu dzieci.

Odwiedzaj ich. Wnoś Mój pokój i Moją miłość. I usługuj im. A nade wszystko módl się za nich i ponoś ofiary, aby nie została zmarnowana łaska cierpienia, którą ich obdarowałem.
    Są Moimi wybrańcami, z którymi współcierpię, by ich zbawić."

Świadectwo, 356
    Podziękował(a) 2AgataZi AnnoDomini
  • 6 października

"+ Trzeba płakać w duszy swojej z powodu braku należnej Mi czci, także w Kościele Moim, i z bólem wynagradzać i uzupełniać to, czego brak że strony dzieci Moich, i tych, którzy powinni być dla nich wzorem i przewodnikami (...).

Niech płacze dusza twoja - nie nade Mną, lecz nad tymi, którzy okazują Mi lekceważenie i pogardę. Oni naprawdę nie wiedzą, co czynią, bo nie poznali Mnie, bo nie chcą obcować że Mną w duszach swoich. Bo popadli w rutynę i tak naprawdę służą sobie samym, posługując się Mną."

Słowo pouczenia, 455
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 7 października

"+ Cokolwiek złego widzisz czy odczuwasz, zanurzaj w mojej Krwi i Moich Ranach, by obmywać i uwalniać dusze dręczone i uwikłane przez podstępne działanie diabła.

Świat poddany jest szatanowi na skutek odstępstwa od prawa Bożego tak wielkiej ilości ludzi , którzy żyją w grzechu ciężkim i niewierze."

Słowo pouczenia, 343
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 8 października

"+ Przyjdź tu bliżej, pod Mój krzyż, abyś mogła czerpać z Mojego otwartego Serca. Tu jest miejsce twojego nasycenia i mocy, która chce cię wypełnić i rozbudzić. Tu jest miejsce twego zmartwychwstania.

Przyjdź blisko i przytul się do Mojego Serca, i wchłaniaj Moją miłość, która jest twym życiem."

Świadectwo, 643
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 9 października

"+ Trzeba pielęgnować pokój serca i Moją miłość miłosierną wobec zagubionych braci. Błogosławić i oddawać Mi każdego. Bardzo troszczyć się i wspomagać kapłanów, bo piekło całe rzuciło się na nich w różnoraki sposób.

Dałem ci istnienie na ten czas, abyś wspierała sługi Moje modlitwą i ofiarą w codzienności twojej. A także świadectwem, gdy zaistnieje taka potrzeba.

Miej oczy otwarte i serce czułe wobec Mnie, bo krzyżowany jestem w wielu duszach ludzi ochrzczonych w imię Moje.

Słowo pouczenia, 461
    Podziękował(a) 3AgataZi awia ZielonaKawa
  • 10 października

"+ O wiarę proś ciągle. To, jaka będzie, zależy od siły ciągłości pragnienia jej i prośby o nią.

Wiara jest źródłem wszystkiego. Nie intelektualne uznawanie - ono może być początkiem, choć też nie musi - ale dziecięca ufność: całkowita i bezwzględna.

O odruch tej ufności w każdej sytuacji proś.

Na taką ufność stać tylko dzieci i wielkich świętych. U dzieci jest to naturalne, u świętych wypracowane trudem wielu lat.

To, co jest najważniejsze, najbardziej cenne, wymaga największego wysiłku. Wysiłku maksymalnego i ciągłego."

Świadectwo, 101
    Podziękował(a) 3AgataZi AnnoDomini awia
  • 11 października

"+ Chce, abyś patrzyła na wszystko Moimi oczyma. Chce cię nauczyć właściwych ocen i rodzącego się z tego współczucia, zrozumienia i chęci pomocy bez narzucania siebie, bez narzucania swoich gustów, poglądów, domniemanych zalet (...).

- Jak dalece zachować pobłażliwość wobec innych?

+ Znacznie bardziej niż wobec siebie. Ale trzeba ujawniać im ich wady. Z miłości - aby pomóc je dostrzec i w konsekwencji zwalczać."

Świadectwo, 167
    Podziękował(a) 3AgataZi AnnoDomini awia
  • 12 października

"+ Kto chce posiąść mądrość Moją - mądrość Miłości - musi żyć Miłością i poddać się jej. Mądrość rodzi się z życia ze Mną. Niech każdy sięga po nią do Źródła i niech sam pozwoli się napoić. Ty tylko pomóż przyjść. Nie wyręczaj i nie wykraczaj zbyt mocno w rolę pośrednika. Szanuj tajemnicę intymnego obcowania ze Mną w tobie i innych. Szanuj delikatną strukturę duszy ludzkiej (...).

Cenną umiejętnością jest powściągliwość."

Słowo pouczenia, 96
  • 13 października

"+ Bądź dobra, czuła i wyrozumiała. Przysłałem cię tu, byś otoczyła ich (dalszą rodzinę - przyp. red.) swymi modlitwami i czułością. Ofiaruj Mi ich w każdej modlitwie. Potrzebna im pomóc i to duża. Mają wszystko, ale tego, co najważniejsze, im brak: miłosnego zawierzenia Mi (...).

Możesz kochać ich miłością współczującą - gotową, by pomóc, rezygnując z siebie."

Świadectwo, 720, 721
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 14 października

"+ Nie trzeba zaprzątać serca tym, co istnieje tylko w twoich wyobrażeniach. Ja jestem Panem każdej sytuacji i czasu. A oddając Mi ufnie swój los, po prostu nie masz żadnych problemów. Nie trzeba więc ich stwarzać we własnych przewidywaniach i mącić pokoju serca.
    Serce twoje jest we Mnie, a tam trwa wieczny pokój. Nie pozwól, by wyrywane było na zewnątrz przez myśli, które są pokusą."

Świadectwo, 689
  • 15 października

"+ Niepokalane Serce Mojej Matki zwycięży. On jest Matką Kościoła, który zawsze jest święty niezależnie od grzechów i zdrady wielu dzieci Kościoła. Świętością Kościoła Ja jestem, Moi apostołowie, oddani słudzy Moi, którzy w ofierze męczeństwa są fundamentem i murem, i sklepieniem Świątyni Mojej. W niej jestem żywy i prawdziwy i w niej przez sługi Moje karmię dzieci Moje, przywracam życie i prowadzę do domu Ojca."

Słowo pouczenia, 432
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 16 października

"+ Im większe daję łaski, tym bardziej troszczę się, by przyniosły piękny plon. Tym bardziej pragnę oczyścić z wszelkich ludzkich słabości.
    Im większe posłannictwo wyznaczam i donioślejsze powołanie daję, tym bardziej ćwiczę, doskonalę i przygotowuję do jego wypełnienia.
    Czyni to Moja miłość, bo pragnę, aby każdy osiągnął szczyt, na który go prowadzę. Im szczyt wyższy, tym droga trudniejsza, tym skały twardsze i wichry bardziej smagające.

Ale przecież człowiek nie idzie sam, Ja jestem z nim."

Świadectwo, 538
    Podziękował(a) 3AgataZi Aneczka08 AnnoDomini
  • 17 października

"+ Miłość to Bóg. Świętość Maryi to świętość Moja w Niej: czcić Maryję - to czcić Boga w Maryi. Taki w zamyśle Bożym jest i ma być każdy człowiek. I tacy byli pierwsi ludzie do chwili buntu przeciw Bogu, gdy odwrócili się, by pójść za radą szatana. To jest historia ludzkości. Ale jest to też historia każdego człowieka i twoja historia rozpięta pomiędzy postawą Maryi i postawą Ewy.

A więc walcz pod wodzą Maryi, abyś stawała się coraz bardziej oddana i aby twoje "fiat" obejmowało coraz szerzej i głębiej twoją duszę i twoje życie w świecie."

Słowo pouczenia, 406
    Podziękował(a) 3AgataZi Aneczka08 Ewaklara
  • 18 października

"+ Bez ogołocenia nie ma zjednoczenia ze Mną. Nie można służyć dwóm bogom. Nie można przykrywać swej duszy, powołanej do miłości Boga i bliźniego, szatami egoizmu, pychy, próżności, chciwości.

Kto miłuje Mnie bardziej i coraz bardziej - bo tylko taka miłość ma wartość - ten pozostawia wszystko, co tą miłość hamuje, ogranicza.
    Ciągle pozostawia to, co mniej doskonałe, by jednoczyć się coraz wolniej ze Mną (...).

Miłość wymaga rezygnacji i jest rezygnacją z tego, co nie jest źródłem i celem miłości. Jest nieustannym ogołacaniem i ofiarowaniem siebie."

Świadectwo, 610
    Podziękował(a) 3AgataZi Aneczka08 Rien
  • 19 października

"+ Pragnę widzieć w tobie wielką i trwałą miłość. Składam ją w twoim sercu i chcę, abyś tak gorliwie troszczyła się o jej wzrost, jak Ja troszczę się o ciebie. Bądź taka jak Ja wobec ludzi, których ci przysyłam: ciągle kochająca, wyrozumiała, nieskończenie cierpliwa, gotowa zrobić wszystko, by ratować i ubogacać ich dusze."

Świadectwo, 211
    Podziękował(a) 3AgataZi Aneczka08 AnnoDomini
  • 20 października

"+ Miłość nie ma żadnych granic i nigdy jej nie zabraknie: ani tej, którą otrzymujesz, ani tej, którą dajesz. Szczodrym sercem dawaj i szczodrym przyjmuj - z hojnością królewską, bo królewski dar otrzymujesz i królewski rozdajesz.

Bądź pewna Mojej miłości, bo to daje pokój i radość i pobudza do szczodrości. I choć krwawić będzie twoje serce Moim bólem, radość i pokój będą w tobie, bo masz Mnie. I dzielić się będziesz Mną i nigdy ci Mnie nie zabraknie. Nigdy nie zabraknie ci Miłości."

Słowo pouczenia, 16
    Podziękował(a) 2AgataZi ZielonaKawa
  • 21 października

"+ Ciesz się i raduj, gdy cię krzywdzą, i otaczaj miłością krzywdzicieli twoich, bo w ten sposób uwolnisz ich od zła, jakie niszczy ich dusze.

Ciesz się, że zło, jakie z nich wypłynęło na ciebie, unicestwisz w miłości, którą cię napełniam.
    Ciesz się, że tobie dane było pochłonąć zło i przemienić w miłość, bo gdyby dotknęło kogoś innego, mogłoby go zniszczyć i rozplenić się jeszcze bardziej."

Świadectwo, 898
    Podziękował(a) 2AgataZi Aneczka08
  • 22 października

"+ Świętość to nie tylko modlitwa. O wiele bardziej sytuacje, kontakt z ludźmi, Twój stosunek do nich i postawa wobec wszelkich Moich dzieł, w których jestem.

Mnie dotyka wszystko co czynisz, myślisz, mówisz, przeżywasz.

Mnie dotyka każde twoje poruszenie zewnętrzne i wewnętrzne, bo Ja w tobie jestem i ty jesteś we Mnie."

Świadectwo, 445
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 23 października

"+ Gdy stajesz do modlitwy przede Mną, gdy zwracasz się swym sercem do nieba, brama Niebios stoi otwarta przed tobą, a ty jesteś w niej. I będąc jeszcze na ziemi, uczestniczysz w życiu świętych i w życiu Boga samego. Dusza twoja jest w niebie - w łonie Ojca, który stworzył niebo i ziemię, i wszystkie istoty żywe.

Jesteś wtedy karmiona światłem Ojca niezależnie od tego, do kogo z mieszkańców nieba się zwracasz. Wszystko bowiem żyje i istnieje w Ojcu i On jest jedynym dawcą życia, które istnieje."

Słowo pouczenia, 78
  • 24 października

"+ Trzeba dzielić się z ludźmi wszystkim. Czasem też. Bywa, że jest to dar cenniejszy niż inne. Nie żałuj czasu na rozmowy, które są pożyteczne, które pomagają przychodzić do Mnie i być ze Mną Moim dzieciom.

Bądź wyrozumiała i hojna we wszystkim tak, jak Ja jestem hojny dla ciebie (...).

Trzeba ludziom pomagać. I trzeba się spieszyć, żeby zdążyli zanim skończy się czas dany im. Zanim skończy się czas dany temu światu. Mało jest już tego czasu. Bardzo mało (...)."

Świadectwo, 98
  • 25 października

"+ O dwóch rzeczach trzeba pamiętać stale: o twojej słabości i Mojej wszechmocy, i o tym, aby ciągle pragnąc Mojej pomocy.

To, że jesteś słaba, nie jest złem. Zło jest w tym, że zapominasz o tym i beztrosko posługujesz się swym sercem i swym umysłem. I beztrosko zostawiasz je otwarte i puste wobec tych sytuacji i oddziaływań, w zakresie jakich jesteś."

Słowo pouczenia, 89
    Podziękował(a) 3AgataZi Rien ZielonaKawa
  • 26 października

"+ Dziecko Moje, ty też jesteś wydana - dlatego takie doświadczenia i takie napaści na twoją duszę.

Strzeż się i bądź czujna, by nie dać się zwieść i byś nie pozostawała sama wobec tych napaści. Zawsze, przy pierwszej myśli niezyczliwej chroń się pod opiekę Maryi. Ona pragnie osłaniać cię i przygotować tak twoje serce, aby ofiara, jaką nieustannie składasz, była czysta i wypełniona mocą Bożą."

Słowo pouczenia, 343
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • 27 października

"+ Im większe zjednoczenie ze Mną, tym większa siła zła czyha na ciebie. Tym bardziej musisz być uważna i czujna w swych uczuciach, myślach i słowach. Gdy zło zaczyna dotykać twe serce lub umysł, bo nieostrożnie je odsłoniłaś - przychodź do Mnie natychmiast.

Sama nie potrafisz naprawić pękniętego pancerza Mojej miłości. Tylko Ja mogę to zrobić i tylko wtedy, gdy ufnie zwrócisz się do Mnie. Pamiętaj o tym. Ja cię chronię - ale tylko wtedy najskuteczniej, gdy tego pragniesz, gdy silna jest twoja ufność i miłość do Mnie."

Świadectwo, 234
    Podziękował(a) 2AgataZi Aneczka08
  • 28 października

"Będzie lepiej - o wiele lepiej - jeśli swą uwagę skoncentrujesz na Moim miłosierdziu i potrzebach ludzi, którym możesz je okazać, zamiast na sobie samej: swej grzeszności, swych odczuciach, swej samoocenie.

W twoich wewnętrznych napięciach ulgę przyniesie odwrócenie się do nich, by okazywać miłość czynną innym ludziom: biednym i nieporadnym, bo tacy wszyscy jesteście. Wszyscy potrzebujecie wzajemnie okazywanej sobie dobroci.
    To uleczy bardziej twoje zranione serce niż poszukiwanie Mojej pomocy w odosobnieniu i trwaniubw zniechęceniu wobec ludzi i samej siebie."

Słowo pouczenia, 256
  • 29 października

"+ Każdy ma swoją drogę, dla której go stworzyłem. Ważne jest, byś własną drogą szła do Mnie. W ten sposób osiągniesz pełnię.

Taką szansę każdy ma tylko na swojej drodze - tylko na tej, którą dla niego przygotowałem. Tu staraj się koncentrować, mobilizować i przyjmować wszystko, co daje.
    Każdy z ludzi jest niepowtarzalny. Dróg też nie trzeba powtarzać. Pilnuj swojej, abyś patrząc na innych, nie zabłądziła na bezdrożach."

Świadectwo, 308
    Podziękował(a) 2AnnoDomini ZielonaKawa

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik