Filmy rodzinne, dla dzieci - co polecacie?

1234568

Komentarz

• Sceny opętania też są dość mocne.
    Podziękował(a) 1Paulina
  • Rien powiedział(a):

Sceny opętania też są dość mocne.

Dla mnie dorosłego odbiorcy, najmocniejsze.
  • O tak, jak Magdalena jest opętana.
    Dla dzieci się nie nadaje.
  • @Paulina, a który to odcinek? Jaki tytuł?
  • Aniuszka powiedział(a):

@Paulina, a który to odcinek? Jaki tytuł?

Wydaje mi się, że pierwszy sezon 1.
  • Aniuszka powiedział(a):

@Paulina, a który to odcinek? Jaki tytuł?

@Aniuszka wydaje mi się że "wezwałem Cię po imieniu".
    To jest chyba pierwszy odcinek, pierwszy sezon, ale głowy nie daję.
    Podziękował(a) 1Aniuszka
  • "Przypływ wiary", nadawałby się do wątku Najbardziej wzruszające filmy. Przejmujący tym więcej, że to prawdziwa historia cudu. Świetny ,polecam. Jest na vider.
    Podziękował(a) 1Rien
  • Co do The Chosen to ja powiem szczerze że moim dzieciom włączałam, te z lektorem bo z napisami nie nadążają jeszcze.
    Sceny opętania są w pierwszym odcinku i potem w którymś, gdzie dołącza do uczniów Szymon Zelota (i te są bardziej drastyczne niż te w pierwszym , to fakt).
    Natomiast moje młodsze dzieci nie są jakoś bardzo fanami tego serialu, bo jest jednak dla nich ciut za trudny.
    Podziękował(a) 2OlaOdPawla Rien
  • Shrekowa powiedział(a):

"Przypływ wiary", nadawałby się do wątku Najbardziej wzruszające filmy. Przejmujący tym więcej, że to prawdziwa historia cudu. Świetny ,polecam. Jest na vider.

O, dziękuję! Szukałam go jakiś czas temu i nie znalazłam :).
  • Rien powiedział(a):

Shrekowa powiedział(a):

"Przypływ wiary", nadawałby się do wątku Najbardziej wzruszające filmy. Przejmujący tym więcej, że to prawdziwa historia cudu. Świetny ,polecam. Jest na vider.

jest też na cda
    Podziękował(a) 1Rien
  • @Shrekowa, nie pamiętasz może, który to odcinek? Oglądam z moimi chłopcami po kolei (od trzeciego odcinka, jakiś tak wyszło). I nie dam razy wcześniej obejrzec wszystkiego sama.
  • rosita_blanca powiedział(a):

Rien powiedział(a):

Shrekowa powiedział(a):

jest też na cda
    Hm. @rosita_blanca - pod tym samym tytułem? Bo tam widzę tylko zwiastun.
  • Rien powiedział(a):

rosita_blanca powiedział(a):

Rien powiedział(a):

Shrekowa powiedział(a):

jest też na cda
    Hm. @rosita_blanca - pod tym samym tytułem? Bo tam widzę tylko zwiastun.
    tak, niestety, to tylko zwiastun... źle spojrzałam na długość trwania filmu
    Podziękował(a) 2Katanna Rien
  • edytowano marca 2024
    Aniuszka powiedział(a):

@Shrekowa, nie pamiętasz może, który to odcinek? Oglądam z moimi chłopcami po kolei (od trzeciego odcinka, jakiś tak wyszło). I nie dam razy wcześniej obejrzec wszystkiego sama.

Drugi sezon, odcinek po tym opowiadającym historię człowieka przy sadzawce Betesda.
    W kolejnym Szymon Zelota chce się przyłączyć do uczniów i krążąc wokół ich obozu spotyka opętanego.
    Podziękował(a) 1Aniuszka
  • Tak kojarzę bo te dwie historie są powiązane ;)
  • edytowano marca 2024
    To raczej film edukacyjny, ale piękny, w sieci jest tego więcej. Jak ktoś ma kłopoty z angielskim to można wygenerować napisy automatycznie i podeprzeć się tym translatorem:
    https://www.deepl.com/translator

The Pantanal: Brazil’s Wild Heart - Wildest Latin America - Go Wild
    Tu jest podobny film ale nie oglądałem:

Secret Brazil: Wild Pantanal [National Geographic Documentary HD 2017]
    Poszukam jeszcze czegoś o właściwej Amazonii, bo Pantanal to inne dorzecze i może znajdę coś o dżungli w Kongo.
    Na YT najłatwiej znaleźć astronomię, są w Internecie darmowe filmy przyrodnicze ale trzeba się naszukać, mieć pop up blockera i płatnego antywirusa.
  • O, to ja polecam polskie filmy przyrodnicze kręcone przez Saturninę i Artura Homanów. Nakręcone na najwyższym poziomie, piękna muzyka Michała Lorenca. Czyta Krystyna Czubówna (ostrzegam lojalnie, bo wiem, że niektórzy jej nie trawią). Piękny jest film np. o stawach milickich albo "Sekretne życie drzew". Tu są linki do większości:
    https://homan.pl/page1.html#top

Podziękował(a) 2Bagata Barbasia
  • Oglądałam już ten film kiedyś i zrobił wtedy na mnie wrażenie. Było to dla mnie odkrycie, że w okolicach Wrocławia i doliny Baryczy takie piekne wodne krajobrazy i przyrodnicze cuda, formowane ręka człowieka.
  • Widzieliście ostatnio z dziećmi coś godnego polecenia?
  • Pewnie wszyscy znają, ale jakby ktoś zapomniał, to na youtube jest śliczna Awantura o Basię (z 1959 r.). Znałam, ale dziś z ogromną przyjemnością obejrzeliśmy razem.
    Podziękował(a) 3Barbasia Katanna ZielonaKawa
  • Shrekowa powiedział(a):

Widzieliście ostatnio z dziećmi coś godnego polecenia?

Pani Doubtfire. Kilka niuansów było nie koszernych
    Podziękował(a) 2Rejczel Shrekowa
  • Eh, nie wiem ile razy oglądałam ale duzo ;) Na "Pani Doubtfire" popłakałam się kiedyś ze śmiechu.
    Pozytywny, fajnie można się odprężyć przy tym filmie. Oglądaliśmy z dziećmi, troszkę przewijaliśmy gdzie trzeba.
  • Ale jako familijny i bezpieczny dla dzieci film( Pani Doubtfire jest niekoszer) mogę polecić "Moje wakacje z Rudym". Piękny, malowniczy film o przyjaźni chłopca i psa. Wzruszający.
    Podziękował(a) 2Shrekowa ZielonaKawa
  • Aneczka08 powiedział(a):

Shrekowa powiedział(a):

Coś tam od lipca obejrzeliśmy ale dzięki ;)
    Uwielbiamy ten film ale tak jak u Rejczel, już obejrzany x razy. Ale naprawdę super.

Shrekowa powiedział(a):

Oglądaliśmy ostatnio ze wszystkimi dziećmi. Nastolatki stwierdziły, że zakończenie jest bez sensu. Pokazywane jako szczęśliwe, a tak na prawdę dzieciom nie jest dobrze, gdy rodzice nie są razem, gdy rodzina nie jest w całości.
  • Rejczel powiedział(a):

Ale jako familijny i bezpieczny dla dzieci film( Pani Doubtfire jest niekoszer) mogę polecić "Moje wakacje z Rudym". Piękny, malowniczy film o przyjaźni chłopca i psa. Wzruszający.

Dopisuje do listy. Kochamy filmy z psami.
  • Ruby na ratunek jest piękny.
    Podziękował(a) 1Shrekowa
  • Bella i Sebastian, chyba 3 części, ładny film
    Podziękował(a) 2Bagata Shrekowa
  • I ostatnio u nas ładnie weszły wszystkie części Epoki Lodowcowej plus jakas jeszcze o Bucku.
    Od 4 latka przez nastolatka do dorosłego, wszyscy chętnie obejrzeli.

Ruby na ratunek jest piękny.

Tak, też widzieliśmy, bardzo ładny!

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik