"Przypływ wiary", nadawałby się do wątku Najbardziej wzruszające filmy. Przejmujący tym więcej, że to prawdziwa historia cudu. Świetny ,polecam. Jest na vider.
Co do The Chosen to ja powiem szczerze że moim dzieciom włączałam, te z lektorem bo z napisami nie nadążają jeszcze. Sceny opętania są w pierwszym odcinku i potem w którymś, gdzie dołącza do uczniów Szymon Zelota (i te są bardziej drastyczne niż te w pierwszym , to fakt). Natomiast moje młodsze dzieci nie są jakoś bardzo fanami tego serialu, bo jest jednak dla nich ciut za trudny.
"Przypływ wiary", nadawałby się do wątku Najbardziej wzruszające filmy. Przejmujący tym więcej, że to prawdziwa historia cudu. Świetny ,polecam. Jest na vider.
O, dziękuję! Szukałam go jakiś czas temu i nie znalazłam .
@Shrekowa, nie pamiętasz może, który to odcinek? Oglądam z moimi chłopcami po kolei (od trzeciego odcinka, jakiś tak wyszło). I nie dam razy wcześniej obejrzec wszystkiego sama.
jest też na cda
Hm. @rosita_blanca - pod tym samym tytułem? Bo tam widzę tylko zwiastun.
jest też na cda
Hm. @rosita_blanca - pod tym samym tytułem? Bo tam widzę tylko zwiastun.
tak, niestety, to tylko zwiastun... źle spojrzałam na długość trwania filmu
@Shrekowa, nie pamiętasz może, który to odcinek? Oglądam z moimi chłopcami po kolei (od trzeciego odcinka, jakiś tak wyszło). I nie dam razy wcześniej obejrzec wszystkiego sama.
Drugi sezon, odcinek po tym opowiadającym historię człowieka przy sadzawce Betesda. W kolejnym Szymon Zelota chce się przyłączyć do uczniów i krążąc wokół ich obozu spotyka opętanego.
To raczej film edukacyjny, ale piękny, w sieci jest tego więcej. Jak ktoś ma kłopoty z angielskim to można wygenerować napisy automatycznie i podeprzeć się tym translatorem: https://www.deepl.com/translator The Pantanal: Brazil’s Wild Heart - Wildest Latin America - Go Wild Tu jest podobny film ale nie oglądałem: Secret Brazil: Wild Pantanal [National Geographic Documentary HD 2017] Poszukam jeszcze czegoś o właściwej Amazonii, bo Pantanal to inne dorzecze i może znajdę coś o dżungli w Kongo. Na YT najłatwiej znaleźć astronomię, są w Internecie darmowe filmy przyrodnicze ale trzeba się naszukać, mieć pop up blockera i płatnego antywirusa.
O, to ja polecam polskie filmy przyrodnicze kręcone przez Saturninę i Artura Homanów. Nakręcone na najwyższym poziomie, piękna muzyka Michała Lorenca. Czyta Krystyna Czubówna (ostrzegam lojalnie, bo wiem, że niektórzy jej nie trawią). Piękny jest film np. o stawach milickich albo "Sekretne życie drzew". Tu są linki do większości: https://homan.pl/page1.html#top
Oglądałam już ten film kiedyś i zrobił wtedy na mnie wrażenie. Było to dla mnie odkrycie, że w okolicach Wrocławia i doliny Baryczy takie piekne wodne krajobrazy i przyrodnicze cuda, formowane ręka człowieka.
Pewnie wszyscy znają, ale jakby ktoś zapomniał, to na youtube jest śliczna Awantura o Basię (z 1959 r.). Znałam, ale dziś z ogromną przyjemnością obejrzeliśmy razem.
Eh, nie wiem ile razy oglądałam ale duzo Na "Pani Doubtfire" popłakałam się kiedyś ze śmiechu. Pozytywny, fajnie można się odprężyć przy tym filmie. Oglądaliśmy z dziećmi, troszkę przewijaliśmy gdzie trzeba.
Ale jako familijny i bezpieczny dla dzieci film( Pani Doubtfire jest niekoszer) mogę polecić "Moje wakacje z Rudym". Piękny, malowniczy film o przyjaźni chłopca i psa. Wzruszający.
Widzieliście ostatnio z dziećmi coś godnego polecenia?
Pani Doubtfire. Kilka niuansów było nie koszernych
Oglądaliśmy ostatnio ze wszystkimi dziećmi. Nastolatki stwierdziły, że zakończenie jest bez sensu. Pokazywane jako szczęśliwe, a tak na prawdę dzieciom nie jest dobrze, gdy rodzice nie są razem, gdy rodzina nie jest w całości.
Ale jako familijny i bezpieczny dla dzieci film( Pani Doubtfire jest niekoszer) mogę polecić "Moje wakacje z Rudym". Piękny, malowniczy film o przyjaźni chłopca i psa. Wzruszający.
I ostatnio u nas ładnie weszły wszystkie części Epoki Lodowcowej plus jakas jeszcze o Bucku. Od 4 latka przez nastolatka do dorosłego, wszyscy chętnie obejrzeli.
Komentarz
Dla dzieci się nie nadaje.
To jest chyba pierwszy odcinek, pierwszy sezon, ale głowy nie daję.
Sceny opętania są w pierwszym odcinku i potem w którymś, gdzie dołącza do uczniów Szymon Zelota (i te są bardziej drastyczne niż te w pierwszym , to fakt).
Natomiast moje młodsze dzieci nie są jakoś bardzo fanami tego serialu, bo jest jednak dla nich ciut za trudny.
W kolejnym Szymon Zelota chce się przyłączyć do uczniów i krążąc wokół ich obozu spotyka opętanego.
https://www.deepl.com/translator
The Pantanal: Brazil’s Wild Heart - Wildest Latin America - Go Wild
Tu jest podobny film ale nie oglądałem:
Secret Brazil: Wild Pantanal [National Geographic Documentary HD 2017]
Poszukam jeszcze czegoś o właściwej Amazonii, bo Pantanal to inne dorzecze i może znajdę coś o dżungli w Kongo.
Na YT najłatwiej znaleźć astronomię, są w Internecie darmowe filmy przyrodnicze ale trzeba się naszukać, mieć pop up blockera i płatnego antywirusa.
https://homan.pl/page1.html#top
Pozytywny, fajnie można się odprężyć przy tym filmie. Oglądaliśmy z dziećmi, troszkę przewijaliśmy gdzie trzeba.
Uwielbiamy ten film ale tak jak u Rejczel, już obejrzany x razy. Ale naprawdę super.
Od 4 latka przez nastolatka do dorosłego, wszyscy chętnie obejrzeli.