Serial z lat 90 "Magiczne drzewo", widziałam w Sylwestra dwa odcinki: o książkach zamienianych w ciasta i o butach - odcinek "Para", świetne to było, z przyjemnością obejrzeliśmy.
Wojna domowa Podróż za jeden uśmiech Siedem życzeń Szatan z siódmej klasy Niewiarygodne przygody Marka Piegusa Stawiam na Tolka Banana Wakacje z duchami.
Wszystkie odcinki Wojny Domowej są dostępne w internetach? My mamy dwa pierwsze, trzeciego chyba nie znaleźliśmy, potem oglądaliśmy którys z kolejnych i w związku z brakami zarzucilismy pomysł
Poproszę o polecenie dużej ilości filmów dla 10-latka.
Najlepiej coś w stylu "Marsjanina", bardzo go wciągnął. Czyli coś dla dużych, co i mały może obejrzeć, przeżywać ale nie zostać przygniecionym.
Np. "Oceans Eleven" miało akcję, której widziałam, że nie do końca ogarnął, choć jak akcja się rozwinęła to film mu się spodobał.
Czy "Znaki" z Gibsonem są dla wrażliwych? Wy tu polecacie. Ja nie pamiętam, czy nie straszne, a dodatkowo kusi mnie pokazanie genezy foliowych czapeczek
O widzę że się spóźniłam. ,,Znaki " absolutnie nie do oglądania przez wrażliwe dzieci , szczególnie poniżej 10 lat. Moja 13- latka uznała że film jest nie do oglądania bez kogoś dorosłego, towarzyszącego.
@Ojejuna niestety za późno. Wczoraj oglądneliśmy, co prawda razem. Ale skończyliśmy tylko dlatego, by zobaczyć happy end - wizja zamkniętego w spiżarce ufoludka z obciętymi palcami także nie była łatwa.
Dla mnie film miał za dużo uproszczeń, banału i słabo się kleił. Końcówka to już w ogóle. Ale emocje synowi zapewniłam
Słuchajcie, a pamiętacie "I kto to mówi" czy "Gliniarz w przedszkolu"? Tam są jakieś seksy? Pamiętam je ze swojego dzieciństwa, kiedy nikt nie zastanawiał się, czy tego typu film jest koszerny Wiem, zaniżam poziom
Oglądaliśmy ostatnio z dziećmi Gliniarza w przedszkolu, jest tam jedna scena, gdy ta jego zawodowa partnerka jest rano w łóżku ze swoim narzeczonym, widać, że rozebrani, zasłaniają się kołdrą (czy coś takiego), Schwarzeneger ich przyłapał. Moje dzieci były bardzo zdziwione, dlaczego tak śpią, jak są narzeczeństwem ; ) Ale też w tym filmie, jak na rodzinny, to leje się krew. Ogólnie wszystkim się bardzo podobało, choć mnie ta scena w łóżku zmieszała, ale dzieci nie bardzo ; ) Dzieci się trochę bały strzelania i trupów
A pamiętacie taki fajny serial z lat 90', leciał zawsze w sobotę wczesnym wieczorem: "Dzień za dniem" o rodzinie Tacherów. Głównym bohaterem był Corky Tacher, chłopiec z Zespołem Downa. Była mama, tata i dwie starsze siostry - jedna taka zbuntowana okularnica Becky I dużego psa mieli. I czołówka: "Obladi oblada"
Na razie jedziemy z Tosia tosie i Tomka.. dzięki Rejczel..najpierw się buntowała że nudy ale teraz ogląda.. przerwa na lekcje gitary online... Nie ma faktycznie dla dzieci seriali teraz..to co one włączają na netflixie to mnie przeraża... ;-) chociaż seksu nie i przemocy ale takie to wszystko.. matko.. " marzę o tym by zostać didżejka".. jajego... No ja nie mogę przełknąć.. one lubią.. jakieś mc2 czy inne .. zamienione ksiazniczki
@Rejczel pamiętam bardzo dokładnie. Bardzo lubiłam. I pamiętam że nie mogłam nadziwić się wątkowi zakochania i pragnień takich gówniarzy. A niestety "Korki" stało się powszechnym przezwiskiem w naszej okolicy.
Komentarz
Jak rozpętałem 2 wojnę światową.
Dla mnie film miał za dużo uproszczeń, banału i słabo się kleił. Końcówka to już w ogóle. Ale emocje synowi zapewniłam
Wiem, zaniżam poziom
Jednak to związek panny z żonatym gościem, przewija się wątek obietnic porzucenia żony, potem zdradzający zdradza kochankę, bardzo niesmaczne teksty.
Zupełnie inne miałam wspomnienia, nie wiem, czemu wyrosłam na człowieka
Dziękuję!
I pamiętam że nie mogłam nadziwić się wątkowi zakochania i pragnień takich gówniarzy.
A niestety "Korki" stało się powszechnym przezwiskiem w naszej okolicy.