My kupiliśmy Czas honoru dawno temu, na płytach DVD, obejrzeliśmy z przyjemnością. A potem czekaliśmy kiedy będziemy mogli pokazać to dzieciom .nie było tego momentu. Najpierw byli za mali na sceny typu rozstrzeliwanie. Potem nie byli już zainteresowani...
My kupiliśmy Czas honoru dawno temu, na płytach DVD, obejrzeliśmy z przyjemnością. A potem czekaliśmy kiedy będziemy mogli pokazać to dzieciom .nie było tego momentu. Najpierw byli za mali na sceny typu rozstrzeliwanie. Potem nie byli już zainteresowani...
A Kamienie na szaniec jak? Cichociemni? Krystyna Skarbek pierwowzorem Bonda? Polskie Państwo Podziemne jedyne takie - tak profesjonalna organizacją której nie było w innych krajach? Wyklęci niejednoznaczni? Dywizjon 303 kozacki? Fascynująca historia bohaterskich Polaków...
Oglądam z jedenastolatką i dziewięciolatkiem. Sześciolatek zerka.
Obawiałam się, że będzie za bardzo drastycznie, ale dają radę.
Bardzo się wciągnęli. Syn interesuje się historią i wojenne realia bardzo go ciekawią. Córka przeżywa głównie wątki miłosne.
Ogromnie mi się podoba, że robią na nich wrażenie główni bohaterowie, ich odwaga, spryt, nieugiętość i hierarchia wartości. Oglądają z szeroko otwartymi oczami, o wiele spraw dopytują, widzę, że w głowach im się układają zupełnie nowe konstelacje.
Obawiałam się, że za mali na różne brutalne sceny. Ale pomyślałam sobie, że może za bardzo pod kloszem ich chowamy. Jak byłam dzieckiem, rodzice oglądali przy mnie różne filmy czy wiadomości, my przy dzieciach w ogóle nic dorosłego nie włączamy. Fakt, że teraz filmy zwykle w ogóle nie nadają się do pokazywania dzieciom.
Wczoraj obejrzeliśmy sobie ponownie "Green Book" (świetny, polecam) i po wycieciu jednej krótkiej sceny - jest to film, który pokazalabym dzieciom, wartościowy a przy tym naprawdę zabawny.
Może już ktoś pisał ale na CDA jest super film pierwsza gwiazdka, animowany akcja toczy się w czasie od zwiastowania Maryji do narodzenia Jezusa ale jest pokazana z perspektywy różnych zwierzątek.
I włoska komedia " Pewnego razu w Betlejem" , też z całą rodziną można . Ksiądz i złodziej przypadkowo przenoszą się do Betlejem w czasie narodzin Jezusa i kombinują jak wrócić.
Może już ktoś pisał ale na CDA jest super film pierwsza gwiazdka, animowany akcja toczy się w czasie od zwiastowania Maryji do narodzenia Jezusa ale jest pokazana z perspektywy różnych zwierzątek.
I włoska komedia " Pewnego razu w Betlejem" , też z całą rodziną można . Ksiądz i złodziej przypadkowo przenoszą się do Betlejem w czasie narodzin Jezusa i kombinują jak wrócić.
To drugie można gdzieś darmowo obejrzeć czy tylko premium?
Ze starszymi "Fatimę" oglądałyśmy,fajnie zrobiony film,ale jak dla mnie mało,za mało tam jest treści,słow Matki Bożej z jej objawień. Dziewczyny 12 i 14 lat oglądały z zainteresowaniem mimo,że temat im dobrze znany.
Poproszę o polecenie dużej ilości filmów dla 10-latka.
Najlepiej coś w stylu "Marsjanina", bardzo go wciągnął. Czyli coś dla dużych, co i mały może obejrzeć, przeżywać ale nie zostać przygniecionym.
Np. "Oceans Eleven" miało akcję, której widziałam, że nie do końca ogarnął, choć jak akcja się rozwinęła to film mu się spodobał.
Czy "Znaki" z Gibsonem są dla wrażliwych? Wy tu polecacie. Ja nie pamiętam, czy nie straszne, a dodatkowo kusi mnie pokazanie genezy foliowych czapeczek
Z takich chłopackich rzeczy to polecam "Ostre spięcie" 1 i 2, to chyba z lat 80 albo 90 ale moim chłopakom oczy się swiecily "Men In Black" tez może być okey, dużo Willa Smitha, Tommy Lee Jones'a i kosmitow
Jest fajny serial z dawnych lat, ma 6 odcinków: "Dziewczyna i chłopak". O bliźniętach: Tosi i Tomku, którzy przez pomyłkę jadą na "nie -swoje" wakacyjne wyjazdy i o perypetiach z tym związanych. Przefajny Oglądałam jako dziecko i później, jako dorosła i podobało mi się tak samo
Wojna domowa Podróż za jeden uśmiech Siedem życzeń Szatan z siódmej klasy Niewiarygodne przygody Marka Piegusa Stawiam na Tolka Banana Wakacje z duchami.
Komentarz
Cichociemni?
Krystyna Skarbek pierwowzorem Bonda?
Polskie Państwo Podziemne jedyne takie - tak profesjonalna organizacją której nie było w innych krajach?
Wyklęci niejednoznaczni?
Dywizjon 303 kozacki?
Fascynująca historia bohaterskich Polaków...
Obawiałam się, że będzie za bardzo drastycznie, ale dają radę.
Bardzo się wciągnęli. Syn interesuje się historią i wojenne realia bardzo go ciekawią. Córka przeżywa głównie wątki miłosne.
Ogromnie mi się podoba, że robią na nich wrażenie główni bohaterowie, ich odwaga, spryt, nieugiętość i hierarchia wartości. Oglądają z szeroko otwartymi oczami, o wiele spraw dopytują, widzę, że w głowach im się układają zupełnie nowe konstelacje.
Ale pomyślałam sobie, że może za bardzo pod kloszem ich chowamy.
Jak byłam dzieckiem, rodzice oglądali przy mnie różne filmy czy wiadomości, my przy dzieciach w ogóle nic dorosłego nie włączamy. Fakt, że teraz filmy zwykle w ogóle nie nadają się do pokazywania dzieciom.
https://katoflix.pl/film/lassie--wroc-
Ze starszymi "Fatimę" oglądałyśmy,fajnie zrobiony film,ale jak dla mnie mało,za mało tam jest treści,słow Matki Bożej z jej objawień.
Dziewczyny 12 i 14 lat oglądały z zainteresowaniem mimo,że temat im dobrze znany.
https://katoflix.pl/film/fatima
Najlepiej coś w stylu "Marsjanina", bardzo go wciągnął. Czyli coś dla dużych, co i mały może obejrzeć, przeżywać ale nie zostać przygniecionym.
Np. "Oceans Eleven" miało akcję, której widziałam, że nie do końca ogarnął, choć jak akcja się rozwinęła to film mu się spodobał.
Czy "Znaki" z Gibsonem są dla wrażliwych? Wy tu polecacie. Ja nie pamiętam, czy nie straszne, a dodatkowo kusi mnie pokazanie genezy foliowych czapeczek
"Men In Black" tez może być okey, dużo Willa Smitha, Tommy Lee Jones'a i kosmitow
Podróż za jeden uśmiech
Siedem życzeń
Szatan z siódmej klasy
Niewiarygodne przygody Marka Piegusa
Stawiam na Tolka Banana
Wakacje z duchami.