Filmy rodzinne, dla dzieci - co polecacie?

2456789

Komentarz

• NC500 powiedział(a):

@Wanda
    Mali mieszkańcy wielkich gór odc 1
    cda.pl

Czy polecacie Kod wart miliardy dolarów [s01e01] pl? Nie proszę o spojler.

Million Dollar Code, przyjaciel mojego Męża polecał. Jeszcze nie oglądaliśmy. Znając zarysy treści, to myślę że Tobie się spodoba.

Ale czy to są filmy dla dzieci... chyba nie. Oglądamy troszkę podobny The Big Short. Chyba polecę, ale tylko dla dorosłych
  • @Rejczel, dla 6 latki będzie dobry? Gdzie można go obejrzeć?
  • @ZielonaKawa myślę, że dla 6 letniego dziecka to może być zbyt poruszający obraz. Nie ma w nim żadnej golizny ani niczego takiego natomiast jest poruszony temat choroby, porzucenia, rozstania z przyjacielem.
    Podziękował(a) 1ZielonaKawa
  • Oglądałam z dziećmi film o świętym Janie Bosko.
    https://gloria.tv/post/Awaxz6Ac81WU1kwyMTkHFErDf

Tutaj część pierwsza. Są dwie. Od 12 lat jest. Oglądałam co prawda z młodszymi, ale 6 latek usnął, a 8 latek się bał, jak były brutalne sceny. Coś tam przewinęłam.

Jednak dla starszych, nie młodszych.
    Nie będę spoilerować.
  • Wspólnie z nastolatkami oglądaliśmy ,,Znaki " z Melem Gibsonem. Polecam, ale to nie dla małych.
  • U nas wciąż Krudowie 2 - Nowa era - rządzi na dvd, w lato był mąż z synem w kinie i nie mógł sie nadziwić jak dobrze zrobiony! A co do czego okazało się, że jesteśmy bardzo do Krudów podobni ale nieśpimy pokotem hehehe
  • Ojejuna powiedział(a):

Wspólnie z nastolatkami oglądaliśmy ,,Znaki " z Melem Gibsonem. Polecam, ale to nie dla małych.

@Ojejuna jeśli podobały Ci się "Znaki" to polecam jesze inny film Shyamalana "Osada".
  • Też oglądaliśmy. Dobre, skłaniające do rozmów filmy.
    Podziękował(a) 1Shrekowa
  • Nie wiem, czy było - ale polecam stare polskie seriale:
    - Przygody psa Cywila,
    - Pan Samochodzik i Templariusze,
    - Autostopem za jeden uśmiech,
    - Czarne chmury,
    - Do przerwy 0:1,
    - Przygody Tolka Banana,

Ale też:
    Szatan z siódmej klasy,
    Awantura o Basię,

Z „zagranicznych”
    Powrót do przyszłości,
    Pogromcy duchów,
    ...
    Podziękował(a) 1Aneczka08
  • My lubimy " Miłość przychodzi powoli" i kolejne części tegoż
  • Ostatnio pod wpływem Dawida Mysiora puszczamy dzieciom serial animowany o trzech muszkieterach, na pewno pamiętacie z dzieciństwa. Super! Uwielbiam czołówkę.
  • uwielbiałam to !!!
    Podziękował(a) 1Wanda
  • Ale to nie te słowa piosenki, co były! Foch!!!
  • A jakie były kiedyś??
  • Mam się nagrać? B) Bo ja to wszystko pamiętam.
    Dartagnan, Dartagnan zwycięską goni sławę, Dartagnan, Dartagnan przygody ma ciekawe...
  • Znalazłam!
    Podziękował(a) 2Madzikg ryjek007
  • Ja nie pamiętam, żebym oglądała tę bajkę ale widocznie oglądałam, bo znalam na pamięć refren z melodią.
  • To teraz poszperajcie w zakamarkach pamięci i wyciągnijcie z niej inne fajne filmy/ seriale, które można puścić dzieciom zamiast współczesnego chłamu. Pls. Bo jest sezon chorób i moi docisgneli już do 16go odcinka, muszę przygotować nowy żer dla nich.
    Podziękował(a) 1Wela
  • edytowano listopada 2021
    Oglądaliśmy ostatnio Le Mans ależ mi się podobał. Nasza 5-latka oglądała z nami. Świetny, jeśli ktoś lubi klimaty samochodowe.
    E: pisałam na szybko i wyszło jakieś masło maślane, więc edytuje drugi raz :)
    Podziękował(a) 1AgataZi
  • Ciekawa strona ze starymi bajkami, można powspominać: http://www.nostalgia.pl/dzeki-i-nuka Byłam malutka jak z mamą oglądaliśmy tę bajkę " Mali mieszkańcy wielkich gór" i była scena, gdy mama Dzekiego i Nuki zginęła i niedźwiadki zostaly same - moja mama się wzruszyła, pamiętam jak ocierała łzy.
  • Dzięki! To już wiem: następna leci Pani Łyżeczka. Ma aż 130 odcinków!
  • edytowano listopada 2021
    mamlu powiedział(a):

Oglądaliśmy ostatnio Le Mans ależ mi się podobał. Nasza 5-latka oglądała z nami. Świetny, jeśli ktoś lubi klimaty samochodowe.
    E: oglądaliśmy z naszą 5-latką, jej też się podobało

Z Balem i Damonem? Super! Nasz niespełna 4latek wpatrzony był niesamowicie." Takie buty" to jego ulubiony fragment, nie wiem, ile razy oglądał ten wyścig na yt (brat lubi mu puszczac)

@Wanda, a Było sobie życie? Dla starszych wartość edukacyjna, dla młodszych bajka (chociaż te bakterie na zębach robią wrażenie i na 4latku)

A jeśli to ich klimaty, to "Wakacje z duchami", "Stawiam na Tolka Banana", chyba "Podroz za jeden uśmiech" też była nakręcona? To zawsze po kilka odcinków.
    W bibliotece też widziałam u nas kilka Panów Samochodzików, może są gdzieś w sieci do złapania
  • @mysikrolica tak, to ten film. Śmialiśmy się z mężem, bo nasze dziewczynki chciały bardzo Krainę Lodu obejrzeć, ale po kilku minutach młodsza się rozpłakała, a starsza wytrzymała godzinę i też w ryk. Później szukaliśmy z mężem czegoś dla siebie. Padło na Le Mans i okazało się, że film dla dorosłych bardziej się jej podobał niż bajka.

Dopiero po Twoim zacytowaniu zauważyłam, jaki ten mój pisany na szybko komentarz bez sensu ;)
  • Rejczel powiedział(a):

Ciekawa strona ze starymi bajkami, można powspominać: http://www.nostalgia.pl/dzeki-i-nuka Byłam malutka jak z mamą oglądaliśmy tę bajkę " Mali mieszkańcy wielkich gór" i była scena, gdy mama Dzekiego i Nuki zginęła i niedźwiadki zostaly same - moja mama się wzruszyła, pamiętam jak ocierała łzy.

O matulu cudna strona
    Abigel .. uwielbialam ten film!!!!
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • @Wanda, a gdzie masz tę panią łyżeczkę?
    Wieki temu jej szukałam i nie znalazłam
  • kuria_domowa powiedział(a):

@Wanda, a gdzie masz tę panią łyżeczkę?
    Wieki temu jej szukałam i nie znalazłam

Założyłam że na pewno będzie.... Na razie widzę 2 pierwsze odcinki na YT
    Podziękował(a) 1kuria_domowa
  • Podziękował(a) 1Wanda
  • Wymyśliłam, żeby obejrzeć z dziećmi "Czas honoru", to był strzał w dziesiątkę.
    Podziękował(a) 2AgaMaria wiesia
  • @Bagata, napiszesz jaki wiek i płcie?
    Obawiam się że też tylko na dzieci mogę liczyć jako towarzystwo do polskich produkcji...

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik