Filmy rodzinne, dla dzieci - co polecacie?

1235789

Komentarz

• Ja jeszcze lubiłam Cudowne lata
    Podziękował(a) 1Madzikg
  • Cudowne lata ..,jeszcze po ślubie męczyliśmy z jakiegoś torrenty ..
  • No domek na prerii jest fajny ale mamy tylko 2 pierwsze serie
  • Kto kojarzy - czy Matrix ma seksy lub inne nie teges sceny?
  • Pierwszy chyba względnie choć coś tam jest na pewno, natomiast w następnych ciężko nie pamiętać..
  • Następnych nie widziałam nawet. Nigdzie nie mogę doszukać się tych informacji o pierwszym.
  • Duduś powiedział(a):

Kto kojarzy - czy Matrix ma seksy lub inne nie teges sceny?

@Duduś ja akurat na bieżąco: pierwszy M ok, Neo i Trinity niewinnie się całują na końcu, po drodze jedna scena (krótka) w nocnym klubie gdzie osobniki się o siebie ocierają ;)

M2 - scena seksu pomiędzy N i T, dość dosłowna, przeplatana scenami z parareligijnego tanca-orgii. Debilne w ogóle, można w ogóle pominąć. Dalej są kretyńskie dwuznaczne sceny z MBelucci.

M3 .... Hmm akurat zapomniałam co, ale po obejrzeniu stwierdziliśmy, że nie dla dzieci, tylko już wiem dlaczego, oprócz tego, że w porównaniu z M1 mocno średni
    Podziękował(a) 2Duduś MAFJa
  • Moi lat 12 i 10 widzieli tylko M1 i scenę z pościgu na autostradzie z M2
  • A M4 to dno i metr mułu, więc wcale nie warto
    Podziękował(a) 1wiesia
  • Dziękuję @Rogalikowa! Bardzo konkret!
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • Taki coś znalazłam:
    Może komuś się przyda: książki, filmy http://lektar.pl/
  • ,,Wielka szóstka" - polecam, wartościowy i poruszane są przy okazji trudne tematy, np żałoba
  • I jeszcze ,,Na fali"
  • Świetny film "Klasa pana Tourette'a". Dla nieco starszych.
    Podziękował(a) 1joanna_1991
  • The Chosen https://g.co/kgs/ik3koQ

Bardzo polecam ten serial.
    Zachęcam wręcz.

Rewelacyjne przedstawione życie Jezusa ale z perspektywy ludzi spotykających Go.
    Piękny serial , kontekst społeczno kulturowy, pokazane ludzkie dylematy,problemy, uwikłania i radości .
    Jezus pokazany w bardzo ludzkim aspekcie i do tego super muzyka i zdjęcia.
    Podziękował(a) 1Shrekowa
  • A ten czeski z tą Arabellą zamianą itp.
    Podziękował(a) 1Madzikg
  • AnnoDomini powiedział(a):

The Chosen https://g.co/kgs/ik3koQ

Bardzo polecam ten serial.
    Zachęcam wręcz.

Rewelacyjne przedstawione życie Jezusa ale z perspektywy ludzi spotykających Go.
    Piękny serial , kontekst społeczno kulturowy, pokazane ludzkie dylematy,problemy, uwikłania i radości .
    Jezus pokazany w bardzo ludzkim aspekcie i do tego super muzyka i zdjęcia.

Też już polecałam na forum, jest genialny, bardzo czekam na trzeci sezon!
    Podziękował(a) 2AnnoDomini Wanda
  • @AnnoDomini a oglądałaś odcinek pilotażowy, "The shepperd" chyba? Coś pięknego, kwintesencja tego po co przyszedł Zbawiciel :heart:
  • edytowano stycznia 2022
    nie ten wątek
  • Chciałabym obejrzeć jakiś film / serial o historii Polski (tej dawniejszej), tak, żeby dzieci na luzie też mogły patrzeć. Asia w szkole ma Piastów i Jagiellonów, chciałam, żeby miała jakieś wyobrażenie o tamtych realiach poza podręcznikiem. Korona królów to ten klimat? Coś innego?
  • edytowano lutego 2022
    Pierścień księżnej Anny
    Podziękował(a) 1OlaOdPawla
  • Czy ktoś może był na filmie "Lena i Śnieżek"? Zabrałabym moich chłopców w ramach świętowania urodzin, ale nie wiem, czy warto.
  • Gdzie można za darmo zobaczyć jakieś fajne rodzinne filmy w języku angielskim i jeszcze dodatkowo z napisami też angl?
  • Mój 12 latek zapytał się czy może oglądać serial Mandalorian (Star Wars) ktoś coś podpowie bo nie chce mi się oglądać a żadnych opinii nie mogę znaleźć
  • Nasi oglądali, my też. Fajne dla chłopaka I fanów Star Warsów. Bezpieczne.
    Podziękował(a) 1Wela
  • Nasi oglądali wszyscy. Z Józiem i Małgosią.
    Podziękował(a) 1Wela
  • Ale ja i tak bardziej polecam Pierscienie mocy na podstawie Tolkiena. Nasze nastolatki oglądają ale oni są fanami jego literatury.
    Podziękował(a) 1Wela
  • Nie film, ale przez miesiąc, w ramach 37. Festiwalu Bajdurek, można obejrzeć finałowe spektakle - zrobione dla dzieci i wystawione przez dzieci. Niektóre naprawdę fajne, inne wartościowe, inne chyba takie sobie ;) Jeszcze nie oglądaliśmy większości, ale przeglądałam je.
    Na pewno, ze względu na poruszaną tematykę, niektóre są do starszych dzieci skierowane.

https://mcksokol.pl/bajdurek2022?fbclid=IwAR3Rc_dqIDo8RJqImZEIOkqVuQAwArlf8-JUqkSnMLI1GwcaO7hKMLctq6U
  • Gdybyście mieli możliwość korzystania z Netflixa przez miesiąc, które filmy dla większych dzieci oraz dla nastolatków polecilibyście do obejrzenia?
  • Słaba jakość, ale piękny i wartościowy film dla całej rodziny:
    https://www.cda.pl/video/197934911
    Podziękował(a) 3AnnoDomini wiesia ZielonaKawa

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik