A propos - dziecięce zadanie na weekend: remanent w pierwszym zestawie gier. Czeka jeszcze zestaw nr 2 oraz zestaw nr 3. Mam nadzieję, że zostanie jedna trzecia
PĘDZĄCE ŻÓŁWIE! są prześmieszne i takie proste I krótkie Widzę na tym stosiku!
Juz mama co to z gra muzyczna byla Bim Bom Super Wlaczasz płytę DIexi ucza sie sluchac i koncentracji Qiem ze gaismy z calkiem maluchami ktore nawet nie gadaly
Pomóżcie. Maszyna do szycia dla zaraz-11 latki. Szyję w rękach na potęgę (już bardzo ładnie), a teraz marzy o maszynie. Wymagania mam co do niej takie: -żeby się dało ja schować, żeby była na tyle lekka i poreczna, bo nie mamy miejsca na stałe na nią -żeby względnie cicho działała, nie tak jak starw luczniki - budżet najlepiej do 300, ale rozważę
Znalazłam Łucznika Mini, macie o niej jakieś zdanie?
Myślisz że sobie poradzi? Kurde drogo xD te jej pasje mnie wykończą. Moze jak dostanę te druga robotę i mi po opiekunce starczy to bym zainwestowała. Może to będzie taki prezent z którym sie z domu wyprowadz za 10 lati? Tak się ludze xD
Myślisz że sobie poradzi? Kurde drogo xD te jej pasje mnie wykończą. Moze jak dostanę te druga robotę i mi po opiekunce starczy to bym zainwestowała. Może to będzie taki prezent z którym sie z domu wyprowadz za 10 lati? Tak się ludze xD
O dobrze prawisz . Mecenat potrzebny nad młodymi twórcami
Moja J. dostała Brother Little Angel w prezencie komunijnym, miała wtedy 7 lat. Generalnie jest dedykowana nastolatkom. Jest mała i ma dodatkowo taką stopkę zabezpieczającą, żeby palca nie przeszyć. Córka szyję na niej do tej pory, tzn. piąty rok już. Wtedy Małgorzata mi ją poleciła i naprawdę nie żałuję zakupu. Fajna jest funkcja zwalniania prędkości szycia, jeśli ktoś jeszcze sobie nie radzi za bardzo
@groszek a czy masz jakieś wykroje, które na początku Twoja Córka szyła? W internecie pełno, ale sporo z nich nie jest do samodzielnej pracy. Może pamiętasz jakieś proste kursy, strony z podstawami dla takiego młodszego dziecka?
Na początek dostała razem z maszyną jakąś książkę, ale bardzo krótko korzystała. Generalnie wtedy szyła torby na zakupy dla wszystkich i poszewki na poduszki, ale to ogarnąć można bez wykroju . Szybko sama zaczęła szukać w internecie tego, czego potrzebuje. Mnie to nie pociąga za bardzo, więc mało się angażuje. Wielką radość zawsze ma z szycia ozdób świątecznych. Wszyscy wkoło są zawsze obdarowani. Kiedyś na Wielkanoc uszyła ponad 50 kurek
@groszek dziękuję. No ja bym chciała nie być uwiązana do jej hobby, stąd szukam wsparcia merytorycznego Poduszki ok, tylko nam niepotrzebne i nie chcę się potem opędzać Kurki to pewnie wyższa szkoła. Muszę poszukać prostych gotowców Z internetu jeszcze nie korzysta, więc liczyłam właśnie na jakąś książkę, czy konkretną stronę, dzięki której ja będę mieć spokój, a ona się będzie realizować
Te kurki, które szyła były megaproste. Zaraz poszukam ich w necie, tylko teraz to raczej coś na Boże Narodzenie by się przydało . Podpytam wieczorem, jak wróci do domu, może coś podpowie
Jeszcze serduszka na choinkę szyła, nawet fajnie wyglądały z doszytymi cekinami. A wszak torby na zakupy czy poszewki na poduszki to też może być fajny prezent świąteczny, a jakby tak jeszcze materiał nabyć w reniferki czy inne gwiazdki, to na pewno ucieszy wszystkie ciocie i babcie .
@groszek dziękuję! Teraz dylemat, bo obiecałam sobie, ze nie nauczę córki szyć, robić tortów, bukietów i innych tysiąca nikomu nie potrzebnych pierdół, których jak człowiek nie umie, jest mu łatwiej
Syn szuka prezentu dla kolegi z klasy II liceum (na Mikołajki). Nie ma pomysłu. Ja myślałam o skomplikowanej kostce Rubika bo to ścisłe.umysly. Nie wiem co mu doradzić.
W ósmej klasie mieliśmy ten problem @Honi Chłopcy wymyślili sobie że dają sobie kasę na akcesoria w grze internetowej. Tu było nasze zdecydowane veto. Kupiliśmy Story Cubes i jakieś słodycze
@Honi, może Smart Games IQ? Różne są. Jednoosobowe układanki na inteligencję, dobra jakość, zgrabne pudełko, łatwe do zabrania gdzieś i dużo zadań do rozwiązania (koło setki chyba).
Komentarz
Wyscigi. Ine same jezdza te samochodziki
Widzę na tym stosiku!
Bim Bom
Super
Wlaczasz płytę
DIexi ucza sie sluchac i koncentracji
Qiem ze gaismy z calkiem maluchami ktore nawet nie gadaly
Wymagania mam co do niej takie:
-żeby się dało ja schować, żeby była na tyle lekka i poreczna, bo nie mamy miejsca na stałe na nią
-żeby względnie cicho działała, nie tak jak starw luczniki
- budżet najlepiej do 300, ale rozważę
Znalazłam Łucznika Mini, macie o niej jakieś zdanie?
Moze jakiegoś Brothera najtańszego lepiej? Taki np.
https://m.euro.com.pl/maszyny-do-szycia/brother-x17s.bhtml?gclid=EAIaIQobChMIjMHgq-2S9AIVEEeRBR26RAOGEAQYAiABEgKeL_D_BwE&gclsrc=aw.ds
Wielką radość zawsze ma z szycia ozdób świątecznych. Wszyscy wkoło są zawsze obdarowani. Kiedyś na Wielkanoc uszyła ponad 50 kurek
Poduszki ok, tylko nam niepotrzebne i nie chcę się potem opędzać Kurki to pewnie wyższa szkoła. Muszę poszukać prostych gotowców
Z internetu jeszcze nie korzysta, więc liczyłam właśnie na jakąś książkę, czy konkretną stronę, dzięki której ja będę mieć spokój, a ona się będzie realizować
https://etiblog.com.pl/swiateczna-projekty-dekoracyjna-choinka-zobacz-jak-uszyc-wykroj-do-pobrania/
Jeszcze serduszka na choinkę szyła, nawet fajnie wyglądały z doszytymi cekinami.
A wszak torby na zakupy czy poszewki na poduszki to też może być fajny prezent świąteczny, a jakby tak jeszcze materiał nabyć w reniferki czy inne gwiazdki, to na pewno ucieszy wszystkie ciocie i babcie .
Nie ma pomysłu. Ja myślałam o skomplikowanej kostce Rubika bo to ścisłe.umysly. Nie wiem co mu doradzić.
Chłopcy wymyślili sobie że dają sobie kasę na akcesoria w grze internetowej. Tu było nasze zdecydowane veto.
Kupiliśmy Story Cubes i jakieś słodycze
Edit
https://m.ceneo.pl/98146117;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=146599877&gclid=Cj0KCQiAkNiMBhCxARIsAIDDKNUQmo3sicbOMZbcT03ZFIBFl6aIe8MZZD5MiNfcq8G7P9WfouCqv9UaAlNSEALw_wcB