Takie coś kupiłam na mikołajki. Fajne jest, niecałe 2 dychy, szkody mniejsze niż z kopaniem piłki w domu, a ruchu i zabawy jest sporo. Tylko trzeba trochę miejsca mieć z panelami albo płytkami bo po dywanach, wykładzinach to nie śmiga.
Moi by się uciszyli z broni, samochodów-resorakow, planszowki lub jakiejś pilki, rzutek, coś ruchowego do zabawy, ewentualnie slajm, obraz do malowania po numerkach.
@Monika Ty masz rację z tą bronią. Mój sześciolatek też od małego tylko pistoloty i pistoloty. Dwa dni temu na ciucholu wypatrzył sobie takiego colta jak z westernów. Kupiłam mu za parę złotych. W domu wypolerowal broń chusteczkami wilgotnymi i potajemnie popsikał mgiełką z paczuli. Broń błyszczy i pachnie nieziemsko Robi z nią takie tricki jak Clint Eastwood, kręci na jednym palcu, wystrzał i broń w dół. To już chłopaki mają we krwi. Mój starszy syn nie miał w domu u kogo podpatrzyć zabaw z bronią, bo miał dwie starsze siostry bawiące się lalkamu i misiami. Raz będąc ze mną na zakupach w sklepie odziezowym, miał wtedy trzy latka skonstruował sobie karabin z wieszaka na spodnie, chował się za rzędem ubrań po czym nagle wyskakiwał i strzelał z wieszaka jak z prawdziwej broni Na Mikołaja dostał tak trochę mało pedagogicznie ale pistolet z zapasem naboi piankowych i takie specjalne cele do strzelania. Ustawia sobie na desce do prasowania i jazda, ćwiczy celność.
@Rejczel, ja mam takiego koleżkę w domu, niezbyt chcieliśmy kupować. Jak mial 3 lata, płakał bardzo w zabawkowym, tak chcial dostać luk, a luk byl wyższy od Niego.... Obecnie ma karabiny, pistolety, luk, kuszę, kajdanki. Bardzo Go to kreci. A my mielsimy kiedyś przygodę na lotnisku, syn mial w swoim plecaku kajdanki... zarekwirowali Mu .
@Monika@wiesia dzięki wielkie dziewczyny, to chyba Wy polecałyście akcesoria Hot Wheels? Udało mi się dorwać niezła ofertę z drugiej ręki, mega garaż z różnymi funkcjami, normalnie kosztuje kupę szmalu, a używany (ale stan jak nowy) chyba 1/4-1/5 ceny
W ogóle przyznam się Wam, że w tym roku wszystkie zakupy świąteczne u nas z drugiej ręki. Dzięki temu mogłam kupić rzeczy, których za sklepowe ceny raczej bym nie wzięła. I czasami te zabawki niby używane przychodzą jeszcze nawet nie otwarte, czyli de facto nowe.
A Pan, od którego kupiłam 25 używanych resoraków, dorzucił do paczki dodatkowe 10 sztuk, które znalazł w domu, szykując paczkę. Miło. Będą mieć chłopaki używanie do kompletu z tym garażem
Dzielę się pomysłem, jakby ktoś stał gorzej z kasą albo chciał wesprzeć ekologiczny drugi obieg
@Rejczel, ja mam takiego koleżkę w domu, niezbyt chcieliśmy kupować. Jak mial 3 lata, płakał bardzo w zabawkowym, tak chcial dostać luk, a luk byl wyższy od Niego.... Obecnie ma karabiny, pistolety, luk, kuszę, kajdanki. Bardzo Go to kreci. A my mielsimy kiedyś przygodę na lotnisku, syn mial w swoim plecaku kajdanki... zarekwirowali Mu .
Sześciolatek: Lego, Lego, Lego. Karabiny, pistolety, miecze drewniane, zwykłe i świetlne, pistolet podobny do nerfa ale na większe kulki, łuk. Stroje (przebrania), hełmy. Gry planszowe. Tor kulkowy. Klocki Maple. Pluszak Baby Yoda. "Lego" figurki Mandalorian z Alliexpres. Sterowane auto.
A moja kuzynka z mężem (oficerem WP notabene) postanowili wychowywać swojego syna pacyfistycznie, żadnych karabinów . I nawet to im się udawało, do czasu gdy jako 3 latek zrobił sobie pistolet ze skórki od chleba....
A moja kuzynka z mężem (oficerem WP notabene) postanowili wychowywać swojego syna pacyfistycznie, żadnych karabinów . I nawet to im się udawało, do czasu gdy jako 3 latek zrobił sobie pistolet ze skórki od chleba....
Moje pierwsze skojarzenie „oficer Wirtualnej Polski” No wiecie…
@Nigella są w Biedronce np ale. Podobno żeby była jakość analogowa to nie każda płyta to spełnia. Ja się nie znam ale płyty muszą być odpowiednio nagrywane niecyfrowo jakby tylko analogowo. Zaraz poszukam o co chodzi.
Komentarz
Tylko trzeba trochę miejsca mieć z panelami albo płytkami bo po dywanach, wykładzinach to nie śmiga.
https://allegro.pl/oferta/hoverball-pilka-nozna-latajaca-cymbergaj-dysk-7693679502
Ed. Jeszcze zapomniałam wkleić linka,już naprawiam: https://allegro.pl/oferta/oryginalne-wafle-klocki-mini-waffle-140-pudelko-2-7873931733?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_toy_pla_ss&ev_adgr=zabawki&ev_campaign_id=14579299570&gclid=Cj0KCQiAweaNBhDEARIsAJ5hwbe2y5FlTEmg4edrvAMbNQmCBT90xK0iTsrZvFMCPxDlGEKcc9BZTScaAsv0EALw_wcB
Moi by się uciszyli z broni, samochodów-resorakow, planszowki lub jakiejś pilki, rzutek, coś ruchowego do zabawy, ewentualnie slajm, obraz do malowania po numerkach.
Obecnie ma karabiny, pistolety, luk, kuszę, kajdanki. Bardzo Go to kreci.
A my mielsimy kiedyś przygodę na lotnisku, syn mial w swoim plecaku kajdanki... zarekwirowali Mu .
Później kupiliśmy Mu kolejne
W ogóle przyznam się Wam, że w tym roku wszystkie zakupy świąteczne u nas z drugiej ręki. Dzięki temu mogłam kupić rzeczy, których za sklepowe ceny raczej bym nie wzięła. I czasami te zabawki niby używane przychodzą jeszcze nawet nie otwarte, czyli de facto nowe.
A Pan, od którego kupiłam 25 używanych resoraków, dorzucił do paczki dodatkowe 10 sztuk, które znalazł w domu, szykując paczkę. Miło. Będą mieć chłopaki używanie do kompletu z tym garażem
Dzielę się pomysłem, jakby ktoś stał gorzej z kasą albo chciał wesprzeć ekologiczny drugi obieg
edit: lit.
Lego, Lego, Lego.
Karabiny, pistolety, miecze drewniane, zwykłe i świetlne, pistolet podobny do nerfa ale na większe kulki, łuk.
Stroje (przebrania), hełmy.
Gry planszowe.
Tor kulkowy. Klocki Maple.
Pluszak Baby Yoda.
"Lego" figurki Mandalorian z Alliexpres.
Sterowane auto.
A to.takie ciche i spokojne dziecko.... . A jakież zainteresowania.
Spokojny spokojny, a w środku glowka pracuje i wymyśla tortury
https://tantis.pl/o-milosci-p2998967?utm_source=google&utm_medium=cpc_search-best&utm_campaign=Search-PLA-Best&gclid=Cj0KCQiAqvaNBhDLARIsAH1Pq53XPQLXeq1KG6kBOhW5qOfiM_M2Db2aZ4i-ph5cu95cjjpVQpCa_oMaAgBVEALw_wcB
Czyli książkę ks Pawlukiewicza O miłości
Hantle choć obawiam się, że zbyt ciężkie )))
To w tym roku
W poprzednim nie pamiętam
Ale hitem było jak dostał lornetkę
Raczej zawsze są trafione ale ta lornetka ... cieszył się jak dziecko.
A może ktoś ma cos na zbyciu?
Nastolatka zgodnie z zyczeniem dostanie gramofin
Ed.Jeszcze wklejka: