Cóż tam panie w polityce?!

1313234363754

Komentarz

• gabriela powiedział(a):

A dzisiejsze story?
    Ja tam wielokrotnie słyszałam jak mówiła o wierze.

Duduś powiedział(a):

Wklepuję "dzieciaki cudaki wiara" i od razu widzę:
    https://kobieta.interia.pl/dziecko/news-monika-hoffman-piszora-po-narodzinach-henia-poczulam-ze-chce,nId,3265280

Wiec słabo śledzisz.

Manipulujesz też cytatem o aborcji, bo jasno napisała, że nie jest za aborcją i wyborem, a WSPARCIEM (którego brak ją oburza).

Jest coś takiego jak ślepota zdeterminowana.
    Nie wynika z braku uwagi, oj nie.
  • TecumSeh powiedział(a):

gabriela powiedział(a):

A dzisiejsze story?
    Ja tam wielokrotnie słyszałam jak mówiła o wierze.

Duduś powiedział(a):

Wklepuję "dzieciaki cudaki wiara" i od razu widzę:
    https://kobieta.interia.pl/dziecko/news-monika-hoffman-piszora-po-narodzinach-henia-poczulam-ze-chce,nId,3265280

Wiec słabo śledzisz.

Manipulujesz też cytatem o aborcji, bo jasno napisała, że nie jest za aborcją i wyborem, a WSPARCIEM (którego brak ją oburza).

EluniaSylwia powiedział(a):

beatak powiedział(a):

TecumSeh powiedział(a):

beatak powiedział(a):

To dokładnie ten sam argument co o adopcji niepełnopsrawnych, chorych i niechcianych przez proliferów.

Ależ prolajferzy CHCĄ się zajmować chorymi, niepełnosprawnymi, itp itd.
    Apelują zarówno prywatne osoby, jak i organizacje, w tym zakony.

Nie słyszałaś o tym? Pewnie że nie, a po co. Zero zdziwień.

beatak powiedział(a):

A wystarczy wysłać/dac te ciepłe ciuchy/jedzenie głodnym, zmarzniętym dzieciom. Tyle i aż tyle. A ja mam wrażenie, że Ty te gesty wyśmiewasz i ludzi, którzy je czynią, uważasz za głupich.

Ja za Twoje wrażenia nie odpowiadam.
    A to że pomoc WYSŁANO - to masz w linku wyżej. Niejednokrotnie została pomoc wysłana, dodajmy.

Nie, za głupich to uważam tych, co nie chcą widzieć co się dzieje.
    I nie, nie inteligencja bądź jej brak, gra tu rolę. Głupota z ilorazem IQ ma niewiele wspólnego.
    O apelach słyszałam, tylko jakoś nie znam ani jednego z apelujących, którzy by adoptowali i wyszli poza swoje deklaracje. Pisała o tym nie raz siostra Małgorzata Chmielewska, która autentycznie zajmuje się chorymi i niechcianymi. Zakonnicy, księża, politycy - nie wychodzą poza apele. W sumie - to nic nie kosztuje. Ale ładnie wygląda i robi wrażenie na ludziach Twego pokroju.
    Odpowiedziałeś na tego posta dając za przykład p.Monikę od dzieciaków-cudaków.
    Czy ona apelująca?
    Oj nie wynika.

• edytowano listopada 2021

beatak powiedział(a):

O apelach słyszałam, tylko jakoś nie znam ani jednego z apelujących, którzy by adoptowali i wyszli poza swoje deklaracje. Pisała o tym nie raz siostra Małgorzata Chmielewska, która autentycznie zajmuje się chorymi i niechcianymi. Zakonnicy, księża, politycy - nie wychodzą poza apele. W sumie - to nic nie kosztuje. Ale ładnie wygląda i robi wrażenie na ludziach Twego pokroju.

Odpowiedziałeś na tego posta dając za przykład p.Monikę od dzieciaków-cudaków.
    Czy ona apelująca?
    No i gdzie tu poparcie władzy? Bo zarzuciłaś mi:

Nie jest prolajferem popierającym władzę, a jako taki przykład ją podałeś..

Więc? Gdzie napisałem że popiera władzę?
    Bo to że jest prolajferem to już Ci @Dudus udowodniła.
  • EluniaSylwia powiedział(a):

TecumSeh powiedział(a):

Oj nie wynika.
    Cieszę się że jako praktyk, potrafisz to przyznać:)
    A to że sama sobie ubzdurałaś że napisałem o Monice jako popierającej władzę - też? Czy już nie?
  • Tak @TecumSeh masz rację, przecież kontekst jest nieważny, no nie?
    Masz rację, to jest walcząca prolajferka, która po apelach zdecydowała się zaadoptować chore i niechciane dzieci.
    Takie były jej intencje przy adopcji, przecież ty wiesz to.

Tak @TecumSeh masz rację, przecież kontekst jest nieważny, no nie?

Ależ ważny - co nie zmienia faktu że to, że niby ja twierdzę że popiera władzę - to już sobie sama dośpiewałaś.
    Ale przecież nie przyznasz tego - głupio to wyglądałoby, zwłaszcza po kłamstwie na temat jej rzekomego "niewiele wspólnego z wiarą".

• Nie no przyznaję, że sobie dośpiewałam, masz rację.
    A i kłamałam na temat rzekomego niewiele z wiarą.
    Odszczekuję wszystko i uważam, że pomyliłam się.
    P.Monika idzie ręką w rękę z politykami, którzy krzyczą o zakazie aborcji i wcale się za nich nie wstydzi. Tym samym podanie jej przykładu w kontekście zapytania Beaty, było celowe, na miejscu i zasadne.
    Tak, masz rację, a ja kłamałam, manipulowałam oraz się pomyliłam.

Nie no przyznaję, że sobie dośpiewałam, masz rację.
    A i kłamałam na temat rzekomego niewiele z wiarą.
    Odszczekuję wszystko i uważam, że pomyliłam się.
    P.Monika idzie ręką w rękę z politykami, którzy krzyczą o zakazie aborcji i wcale się za nich nie wstydzi. Tym samym podanie jej przykładu w kontekście zapytania Beaty, było celowe, na miejscu i zasadne.
    Tak, masz rację, a ja kłamałam, manipulowałam oraz się pomyliłam.

Myślę że tym wpisem tyle powiedziałaś o sobie, że więcej nie trzeba :)
    Podziękował(a) 2EluniaSylwia katarzynamarta
  • A tu mała "kartka z kalendarza":

Podziękował(a) 2Aneczka08 Rogalikowa
  • Jeśli ktoś chce pomóc, na caritas.pl jest szereg sposobów - są materiały o pomocy na granicy i w krajach pochodzenia migrantów. A gdyby ktoś chciał osobiście, to diecezja drohiczyńska (na stronie Caritas drohiczyńskiego) zaprasza do tej pomocy. Nie zalinkuje, bo z tel.nie umie, ale wujek google da radę.
    R.
    Podziękował(a) 3pawelk Shrekowa TecumSeh
  • No właśnie, ślepi na biednych, co zostali na miejscu, walczą dzisiaj o prawo do łamania prawa przez ich elity.
    Chcecie pomóc biednym dzieciom poszkodowanym przez wojnę? Organizacje w Syrii i nie tylko czekają.
    Ja tylko krótko ....
    @beatak ja jestem , taką osobą której szukasz...
    Zawsze byłam za ochroną życia, nienarodzonego ... Nawet gdy nie byłam szczególnie wierząca.
    Urodziłam dziecko z wrodzoną wadą mózgu. Jeszcze bardziej upewniło mnie to, w moich przekonaniach prolajf.
    Choć często słyszę, czytam jak zwolenniczki aborcji oskarżają obrońców inaczej by mówiła jakby urodziła dziecko z połową mózgu, leżące, jak by sama dziecko Downa miała itp...
    No to melduję, że nie zmieniłam zdania.
    To fakt nie adoptowałam też chorego dziecka.... Bo już mam jedno, bardzo chore, nawet gdybysmy byli na tyle wydolni rodzinnie to raczej byloby to nie możliwe systemowo przy tym jak chory jest nasz syn.
    Sama gotowość na adopcje chorego dziecka to za mało. Więc pośród różnych działań w które się angażuje , założyliśmy ze znajomymi fundację której celem jest pomoc rodzicom dzieci niepełnosprawnych.
    W między czasie skończyłam jeszcze studia podyplomowe , które mnie lepiej przygotowały do zadania, które na siebie biorę.

I na koniec dodam, że nie jestem sama .
    Ale łatwiej uwierzyć rozdartym macicom niż tym którzy temu co macice wmawiają zaprzeczają.
    A że jest nas mało... Nie prawda tylko pamiętaj, że zło jest krzykliwe , jakie to sobie wyobrażasz teraz każdy przelew wsparciowy należy dokumentować sccerenm i wrzucać na FB, a dzieci które ludzie wychowują wystawiać opini publicznej na pożarcie - patrzcie to ten down którego adoptowałam bo jestem prolife?
    A i siostry z Mocarzewa budują dom dla niepełnosprawnych, i Bonifratrzy mają dpsy, i siostry Prezentki mają dom dla upośledzonych, a siostry ze zgromadzenia Jana Chrzcicela mają dom dziecka ..... To tak z głowy.
  • beatak powiedział(a):

Aneczka08 powiedział(a):

beatak powiedział(a):

TecumSeh powiedział(a):

beatak powiedział(a):

To dokładnie ten sam argument co o adopcji niepełnopsrawnych, chorych i niechcianych przez proliferów.

Ależ prolajferzy CHCĄ się zajmować chorymi, niepełnosprawnymi, itp itd.
    Apelują zarówno prywatne osoby, jak i organizacje, w tym zakony.

Nie słyszałaś o tym? Pewnie że nie, a po co. Zero zdziwień.

beatak powiedział(a):

A wystarczy wysłać/dac te ciepłe ciuchy/jedzenie głodnym, zmarzniętym dzieciom. Tyle i aż tyle. A ja mam wrażenie, że Ty te gesty wyśmiewasz i ludzi, którzy je czynią, uważasz za głupich.

Ja za Twoje wrażenia nie odpowiadam.
    A to że pomoc WYSŁANO - to masz w linku wyżej. Niejednokrotnie została pomoc wysłana, dodajmy.

Nie, za głupich to uważam tych, co nie chcą widzieć co się dzieje.
    I nie, nie inteligencja bądź jej brak, gra tu rolę. Głupota z ilorazem IQ ma niewiele wspólnego.
    To że Ty nie znasz to nie znaczy że nie ma. Ja znam co najmniej kilka takich rodzin. W tym dwie , z których jedna ma trójkę dzieci z ZD, druga wychowywała 10 dzieci głęboko i umiarkowanie upośledzonych i niepełnosprawnych. Oraz rodzina @jan_u jak będzie chciał to więcej tu napisze.

Poczytaj też o Domu Mocarzy i dominikankach z Broniszewic.
    Ale nie pisz mi o zwykłych, przyzwoitych ludziach i zwykłych rodzinach bo takich znam i ja. Poproszę o przykład polityka, który apeluje, jest przeciwny aborcji w każdym przypadku i jednocześnie adoptował chore dziecko, którego nikt nie chciał.

Co do wymienionych przez Ciebie przykładów - szczerze dziękuję. To faktycznie przywraca wiarę w to, że niektórzy nie tylko frazesy mają na ustach.
    Yyyy a politycy to każą adoptować chore dzieci, czy ich nie abortować? Bo takich, co nie abortowali, to chyba idzie znaleźć, nie?
    Podziękował(a) 2Ewaklara Ojejuna

• Podziękował(a) 1TecumSeh

• Pokaż mi organizację pro choise, która pomaga matce, która wybrała urodzenie upośledzonego dziecka.

• no gdyby to jakiś polityk był to rozumiem.... a to tylko jakies zakonnice.;)
  • Aneczka08 powiedział(a):

no gdyby to jakiś polityk był to rozumiem.... a to tylko jakies zakonnice.;)

No właśnie, zakonnice. Czyli jak zwykle - kobiety....
    I żeby nie było - chwała Im za to. Ale znowu - najwięcej do pwiedzenia mają faceci - politycy, księża, itp. A do roboty - panie.
  • zawsze trzeba sie przyczepić, co? to poczytaj o ks Kancelarczyku
  • Kaja Godek jest tym mężczyzną?
    Podziękował(a) 1TecumSeh
  • Zuzapola powiedział(a):

Kaja Godek jest tym mężczyzną?

A czy ja tu piszę o Godek?
  • Polityk mówisz.....

Podziękował(a) 1TecumSeh

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik