Cóż tam panie w polityce?!

1272830323354

Komentarz

• edytowano listopada 2021
    Izka powiedział(a):

TecumSeh powiedział(a):

Nie odpowiedziałaś. A warto.

Twoje pytanie jest zbyt ogólne. Głupia celebrytka taki sam zdrajca jak kolaborant z 2 wojny?
    Póki co nie mamy wojny (otwartej), więc nie taki sam - dopóki przez głupią cwelebrytkę (i jej podobnymi, cwelebrytami i nie tylko) nie giną ludzie. Ale nie tak wiele do tego brakuje.
    Natomiast jeśli dojdzie do sytuacji gdy przez nią, Frasyniuka i im podobnych zaczną ginąć ludzie - to owszem, przestaną się oni od hitlerowców i rozmaitych zdradzieckich łajz czymkolwiek różnić.
    Dziś różnią się tylko tym, że ich działania jeszcze (!) nie doprowadziły do takich skutków.
    Izka powiedział(a):

Teściowa @OlaN nie miała maski, zaprowadzono ją na komendę, to od razu na mundur pluje?

Teściowa @OlaN miała pretensje do policji/wojska/straży że chroni przed nachodźcami z zagranicy? I obrzucała te służby inwektywami?
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • Izka powiedział(a):

Zuzapola powiedział(a):

A ja myślę, że przez takich mądrych inaczej Łukaszenka widzi, że ma po co dalej sprowadzać ludzi i kto wie czy przez taką celebrytkę , naprawdę nie zgina dzieci na mrozie.

Nie wierzę aby się nią przejmował.
    Nie przejmuje się, tylko zaciera ręce. A to dlatego, że ona nie jedyna, tylko ich cała rzesza. Oraz banda idiotów którzy reprezentują podobny poziom.
    Podziękował(a) 3AgataZi Rogalikowa Zuzapola
  • Działania policji bywają nadmierne, i takie były wobec teściowej @OlaN więc nie dziwię się że niektórzy niepochlebnie się potrafią wypowiedzieć.
  • Izka powiedział(a):

Działania policji bywają nadmierne, i takie były wobec teściowej @OlaN więc nie dziwię się że niektórzy niepochlebnie się potrafią wypowiedzieć.

A dlaczego rzecz kompletnie bez porównania z tym o czym rozmawiamy pojawia się w ogóle w tym wątku?
    Podziękował(a) 2AgataZi Rogalikowa
    Jedyne co dziś pozytywnego usłyszałam, to , że niemiecka lewica zablokowała odsyłanie migrantów do tej strasznej Polski. Przynajmniej raz nam się zła reputacja przydała.
  • Nie jestem się w stanie uspokoić po obejrzeniu filmów spod granicy.

Po pierwsze ci ludzie, szturmujący bez pardonu moją granicę, mój dom, idący jak po swoje.

Po drugie zimna listopadowa noc, i dzieci w potrzasku, skazane chyba na zamarznięcie.
    Bagata powiedział(a):

Po pierwsze ci ludzie, szturmujący bez pardonu moją granicę, mój dom, idący jak po swoje.

To ma plusy. Część przejrzy na oczy. Wszyscy ci, którzy ich programowo nie zamykają.
    Bagata powiedział(a):

Po drugie zimna listopadowa noc, i dzieci w potrzasku, skazane chyba na zamarznięcie.

Pamiętajmy przez kogo.
  • Może dzieci będą na noc zabierać, albo wymieniać na inne, wcześniej tak robili.
  • TecumSeh powiedział(a):

Izka powiedział(a):

Działania policji bywają nadmierne, i takie były wobec teściowej @OlaN więc nie dziwię się że niektórzy niepochlebnie się potrafią wypowiedzieć.

A dlaczego rzecz kompletnie bez porównania z tym o czym rozmawiamy pojawia się w ogóle w tym wątku?
    Ja nie potrafię wyczuc kogo określisz jako zdrajca, dla mnie Twoje oceny są nadmierne, więc sobie pomyślałam że ogólne nieposłuszeństwa wobec policji może być uważane za zdradę.
  • Zuzapola powiedział(a):

Może dzieci będą na noc zabierać, albo wymieniać na inne, wcześniej tak robili.

Albo nie. Kolejne trupy są po to, by można było o nie obwiniać Polaków.
    Co byłoby kompletnie nieskuteczne, gdyby nie tutejsi "papierowi" Polacy - którzy w przestrzeni medialnej robią dokładnie to samo co Łukaszenka.

Bagata powiedział(a):

To ma plusy. Część przejrzy na oczy. Wszyscy ci, którzy ich programowo nie zamykają.
    Bagata powiedział(a):

Pamiętajmy przez kogo.
    Pamiętam. Nie pomaga mi za specjalnie na nerwy.
    Podziękował(a) 2EluniaSylwia Izka
  • Izka powiedział(a):

Ja nie potrafię wyczuc kogo określisz jako zdrajca,

A przecież napisałem wprost.
    Izka powiedział(a):

więc sobie pomyślałam że ogólne nieposłuszeństwa wobec policji może być uważane za zdradę.

Na jakiej podstawie?
    Izka powiedział(a):

dla mnie Twoje oceny są nadmierne,

W którym miejscu dokładnie?

Izka powiedział(a):

Izka powiedział(a):

więc sobie pomyślałam że ogólne nieposłuszeństwa wobec policji może być uważane za zdradę.

Na jakiej podstawie?
    Izka powiedział(a):

Mam wrażenie że zamiast Łukaszenki bardziej czepiasz się Polaków.
  • Straszne to jest. Żal mi tych dzieci i kobiet. nie wiem czy wszyscy są tam z własnej winy czy zostali wmanipulowani. Nie powinno się ich wpuszczać ale Białoruś też ich wypycha czyli są w potrzasku. To co robi Łukaszenka jest straszne.

M mówi, że może w tranzytowy pociąg ich wsadzić i zawieźć do Niemiec.

Podziękował(a) 3Rogalikowa Shrekowa TecumSeh
  • Izka powiedział(a):

TecumSeh powiedział(a):

Izka powiedział(a):

Izka powiedział(a):

Na jakiej podstawie?
    Izka powiedział(a):

I prawidłowo. Łukaszenka ma swoje interesy wcale nie muszą być zbieżne z naszymi, ale Polacy wszyscy powinni mieć zbieżny ze sobą interes - Polske
    Podziękował(a) 2AgataZi TecumSeh
  • Aneczka08 powiedział(a):

Straszne to jest. Żal mi tych dzieci i kobiet. nie wiem czy wszyscy są tam z własnej winy czy zostali wmanipulowani. Nie powinno się ich wpuszczać ale Białoruś też ich wypycha czyli są w potrzasku. To co robi Łukaszenka jest straszne.

Chyba ich nie wpuszczą. Możnaby wsadzić w pociąg, zamknąć i przewieźć, nawet to by było po ich myśli, ale nie wiem czy Niemiachy by wpuścili, teraz prywatne, lewicowe TV bardzo chwalą Polskę za odważne działanie. Myślałby kto.

Jak na to patrzę to mi aż niedobrze, środek Europy.
    Podziękował(a) 1Aneczka08
  • Izka powiedział(a):

Zdecydowanie.
    Wróg jest wrogiem - to oczywiste.

Najgorszy wróg to zdrajca. Gdyby nie zdrajcy, Łukaszenka nie byłby najmniejszym problemem.
  • Też myślę że Niemcy by ich nie wpuścili i byłoby to samo na zachodniej granicy.

Ja się pytam gdzie są wojska amerykańskie, NATO itp żeby nas wesprzeć?
  • Łukaszence chodzi też by Polskę jeszcze bardziej skłócić i zdestabilizować. Taki kraj jest bezbronny.
    Podziękował(a) 2AgataZi TecumSeh
  • Widziałam przed chwilą zdjęcia ze zwalili drzewa na te druty, mozna po tym przejść myślę że to kwestia czasu aż oni wejdą. Ten drut to żadne zabezpieczenie, może jakby pod prądem był to by było lepsze.

Izka powiedział(a):

Zdecydowanie.
    Wróg jest wrogiem - to oczywiste.

Najgorszy wróg to zdrajca. Gdyby nie zdrajcy, Łukaszenka nie byłby najmniejszym problemem.
    Putin i Łukaszenka są większym problemem niż Frasyniuk i Kurdej-Szatan.

Straszne to jest. Żal mi tych dzieci i kobiet. nie wiem czy wszyscy są tam z własnej winy czy zostali wmanipulowani.

Oczywiscie że zostali wmanipulowani. To też ofiary.
    Jednak nie wszyscy - są między nimi również tak doskonale mówiący po rosyjsku, że... e nie, no przecież przebierańców by tam nie wysyłali?

Aneczka08 powiedział(a):

Nie powinno się ich wpuszczać ale Białoruś też ich wypycha czyli są w potrzasku. To co robi Łukaszenka jest straszne.

Właśnie - nie powinno. Wpuszczenie ich spowoduje pojawienie się kolejnych - tysięcy, dziesiątek, setek. W języku operacyjnym mówi się na to "Bomba D" (demograficzna).
    Aneczka08 powiedział(a):

A Niemcy ich chętnie przyjmą :D :D :D

Niestety, ale nawet Niemcy uczą się na błędach. Dziś już nie jest rok 2015 i nie ma chętnych do przyjmowania "lekarzy i inżynierów", oraz "kobiet i dzieci".
    Podziękował(a) 2AgataZi joanna_1991
  • Agmar powiedział(a):

Izka powiedział(a):

TecumSeh powiedział(a):

Izka powiedział(a):

Izka powiedział(a):

Na jakiej podstawie?
    Izka powiedział(a):

I prawidłowo. Łukaszenka ma swoje interesy wcale nie muszą być zbieżne z naszymi, ale Polacy wszyscy powinni mieć zbieżny ze sobą interes - Polske
    Sztuczne antagonizowanie Polaków jest na rękę wrogowi zewnętrznemu.

Widziałam przed chwilą zdjęcia ze zwalili drzewa na te druty, mozna po tym przejść myślę że to kwestia czasu aż oni wejdą. Ten drut to żadne zabezpieczenie, może jakby pod prądem był to by było lepsze.

Nie wejdą, bo oprócz drutu są tam jeszcze nasi ludzie. Żołnierze, Straż Graniczna i WOT.
    Niech jeszcze jakaś łajza powie złe słowo na WOT - będzie od razu wiadomo kto to.
    Podziękował(a) 2Aneczka08 Ewaklara
  • Tak też słyszałam że część świetnie mówi po rusku.

Btw nie mam nic wspólnego z Aneczka07 z tego tweeta ;)
    Podziękował(a) 1Shrekowa
  • Izka powiedział(a):

Putin i Łukaszenka są większym problemem niż Frasyniuk i Kurdej-Szatan.

Można dyskutować, ale nigdy nie byłem dobry w rozważaniach czy lepsza dżuma, cholera, rak czy aids.
    Izka powiedział(a):

Agmar powiedział(a):

Izka powiedział(a):

TecumSeh powiedział(a):

Izka powiedział(a):

Izka powiedział(a):

Na jakiej podstawie?
    Izka powiedział(a):

Sztuczne antagonizowanie Polaków jest na rękę wrogowi zewnętrznemu.
    Dlatego wróg wcześniej zabezpieczył się i wysilił co by się tacy o obcym interesie znaleźli ...

Też myślę że Niemcy by ich nie wpuścili i byłoby to samo na zachodniej granicy.

Ja się pytam gdzie są wojska amerykańskie, NATO itp żeby nas wesprzeć?

Pytanie czy prosiliśmy o wsparcie, nie wiem tego, ktoś wie?

Aneczka08 powiedział(a):

Widziałam przed chwilą zdjęcia ze zwalili drzewa na te druty, mozna po tym przejść myślę że to kwestia czasu aż oni wejdą. Ten drut to żadne zabezpieczenie, może jakby pod prądem był to by było lepsze.

Nie wejdą, bo oprócz drutu są tam jeszcze nasi ludzie. Żołnierze, Straż Graniczna i WOT.
    Niech jeszcze jakaś łajza powie złe słowo na WOT - będzie od razu wiadomo kto to.
    Jak tłum zacznie wchodzić to będzie rozkaz użycia broni?
  • Stworzenie WOT to był świetny pomysł. ...
    Podziękował(a) 2Ewaklara TecumSeh

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik