Cóż tam panie w polityce?!

1262729313254

Komentarz

• Szkoda, że armatki czekają na 11 listopada, tak bardziej by się przydały
    Podziękował(a) 2Aneczka08 Rogalikowa
  • A pseudopolskie kurwy i "cfelebryci" (przepraszam, nie mogę ich inaczej nazwać) plują na polskie wojsko, straż graniczną i na rząd za to, że chronią nas przed takimi ludźmi.

Nie wiem czy nie przyjdzie kiedyś czas, że trzeba będzie z nimi zrobić to, co AK robiła z kolaborantami.

Najgorszy wróg to wróg wewnętrzny.

"patrzymy w twarz głodu twarz ognia twarz śmierci
    najgorszą ze wszystkich – twarz zdrady"

Z. Herbert "Raport z oblężonego miasta".

Aktualne jak dawno nie było. Albo zawsze było, tylko obecnie widoczne jak na dłoni.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • @TecumSeh wewnętrzne wojny i napuszczanie jednych na drugich nic dobrego nie przynoszą.
  • Izka powiedział(a):

@TecumSeh wewnętrzne wojny i napuszczanie jednych na drugich nic dobrego nie przynoszą.

Dlatego plujących na służby naszego kraju należy odpowiednio potraktować by tego więcej nie robili.
    Podziękował(a) 3AgataZi Aneczka08 Rogalikowa
  • TecumSeh powiedział(a):

Izka powiedział(a):

@TecumSeh wewnętrzne wojny i napuszczanie jednych na drugich nic dobrego nie przynoszą.

Dlatego plujących na służby naszego kraju należy odpowiednio potraktować by tego więcej nie robili.
    Tylko jak ma ktoś inne zdanie niż Jarosław Kaczyński to nie od razu oznacza, że pluje, ja tam nie zauważyłam plującego ale może nie wszystko widziałam.
  • Izka powiedział(a):

Tylko jak ma ktoś inne zdanie niż Jarosław Kaczyński to nie od razu oznacza, że pluje,

Wyzywanie Żołnierzy Wojska Polskiego i Straży Granicznej to po prostu "inne zdanie niż Jarosław Kaczyński"? Aha.
    Izka powiedział(a):

ja tam nie zauważyłam plującego ale może nie wszystko widziałam.

Albo raczej nic.

Izka powiedział(a):

Tylko jak ma ktoś inne zdanie niż Jarosław Kaczyński to nie od razu oznacza, że pluje,

Wyzywanie Żołnierzy Wojska Polskiego i Straży Granicznej to po prostu "inne zdanie niż Jarosław Kaczyński"? Aha.
    Izka powiedział(a):

ja tam nie zauważyłam plującego ale może nie wszystko widziałam.

Albo raczej nic.
    Kto wyzywał , bo naprawdę nie widziałam, czas jest ograniczony.
  • Ale ta niechęć do mniej lub bardziej realnego wroga wewnętrznego mnie razi i jest niepokojąca, bo akurat osłabia wobec wrogów zewnętrznych.
  • @Izka , np. takie coś:

Podziękował(a) 4AgataZi Izka Rogalikowa TecumSeh
  • Izka powiedział(a):

Kto wyzywał , bo naprawdę nie widziałam, czas jest ograniczony.

Hm.. ciekawe, że nie widziałaś. W takim razie warto mieć inne źródła niż tvn, onet i im podobne.
    Na przykład minuta googlania:

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-stan-wyjatkowy/news-nazwal-zolnierzy-smieciami-i-wataha-psow-frasyniuk-uslyszal-,nId,5626844#crp_state=1

Podziękował(a) 2AgataZi Rogalikowa
  • Izka powiedział(a):

Ale ta niechęć do mniej lub bardziej realnego wroga wewnętrznego mnie razi i jest niepokojąca, bo akurat osłabia wobec wrogów zewnętrznych.

Dokładnie przeciwnie.
    Najgorszy i najbardziej obrzydliwy to wróg wewnętrzny.

Im go więcej, tym trudniej skoncentrować się na tych zewnętrznych.
    Polska niestety zawsze była łagodna i wyrozumiała dla wrogów wewnętrznych.
    Inni, w szczególności państwa chcące być poważne, rozprawiali się z takimi krótko i zdecydowanie.
  • A o tym @TecumSeh pisze. No ale zanim zacznie się strzelać to są inne sposoby, które zresztą zostały podjęte.

• Izka powiedział(a):

A o tym @TecumSeh pisze. No ale zanim zacznie się strzelać to są inne sposoby, które zresztą zostały podjęte.

Gdzie ja coś piszę o strzelaniu?

A co do podjętych sposobów - akty oskarżenia to jeszcze nie wyroki.
    Przypominam że skurwiałe do cna sądy w Polsce, których reformy niestety nie dokończono, potrafiły ukarać zarówno hitlerowca chcącego zabić wszystkich Polaków, jak i Polkę do której kierował te słowa, za to że go nagrała:

https://tvrepublika.pl/niemiecki-biznesmen-o-polakach-zabilbym-wszystkich-skandaliczny-wyrok-ws-hansa-g,92271.html

O tym też nie wiesz? To warto wiedzieć.

Więc będziemy chwalić sposoby dopiero jak usłyszymy wyroki. O ile będzie co chwalić.
  • @TecumSeh reforma sądów poszła w zdecydowanie złym kierunku, bo obsadzania swoimi i dawania przez to również możliwości kolejnym politykom, aby obsadzali swoimi, więc tu się zgadzam że zobaczymy co wyjdzie, czy będzie sprawiedliwość (i prawo).
  • Izka powiedział(a):

@TecumSeh reforma sądów poszła w zdecydowanie złym kierunku, bo obsadzania swoimi i dawania przez to również możliwości kolejnym politykom, aby obsadzali swoimi, więc tu się zgadzam że zobaczymy co wyjdzie, czy będzie sprawiedliwość (i prawo).

Należy przede wszystkim rozumieć, że sądy obsadzono "swoimi" już za PRL, a potem przez 30 lat ci "swoi" powoływali kolejnych "swoich". Nikt tam przypadkowo nie trafił - i tę sitwę należało zniszczyć przede wszystkim, a nie zatrzymywać się wpół drogi. Bo właśnie dlatego mamy co mamy.
  • edytowano listopada 2021
    Wieszczysz strzelanie w przyszłości, to mi się lampka czerwona zapala. Jak strzelać to nie brat do brata. Dwa razy się zastanowić, czy się nie jest podpuszczanym przez polityków, bo najłatwiej się zarządza przez konflikt i napuszczanie ludzi na siebie.
    Edit - dopisałam.
  • Izka powiedział(a):

Wieszczysz strzelanie w przyszłości, to mi się lampka czerwona zapala. Jak strzelać to nie brat do brata.

Oczywiście że nie brat do brata, tylko do zdrajcy. Zdrajca to nie brat, tylko zdrajca.
    I nie wieszczę, tylko się obawiam, że zajdzie taka konieczność.
  • Ja byłam w szoku, kiedy się dowiedziałam ilu jest jeszcze czynnych zawodowo sędziów powołanych przez komunistów.
    Podziękował(a) 2Aneczka08 TecumSeh

Izka powiedział(a):

Wieszczysz strzelanie w przyszłości, to mi się lampka czerwona zapala. Jak strzelać to nie brat do brata.

Oczywiście że nie brat do brata, tylko do zdrajcy. Zdrajca to nie brat, tylko zdrajca.
    I nie wieszczę, tylko się obawiam, że zajdzie taka konieczność.
    Tak się obawiała ze powiesz ze to nie brat ale zdrajca. Podziały polityczne idą w rodzinach.

Izka powiedział(a):

@TecumSeh reforma sądów poszła w zdecydowanie złym kierunku, bo obsadzania swoimi i dawania przez to również możliwości kolejnym politykom, aby obsadzali swoimi, więc tu się zgadzam że zobaczymy co wyjdzie, czy będzie sprawiedliwość (i prawo).

Należy przede wszystkim rozumieć, że sądy obsadzono "swoimi" już za PRL, a potem przez 30 lat ci "swoi" powoływali kolejnych "swoich". Nikt tam przypadkowo nie trafił - i tę sitwę należało zniszczyć przede wszystkim, a nie zatrzymywać się wpół drogi. Bo właśnie dlatego mamy co mamy.
    To pokazuje że chodziło o obsadzenie swoimi a nie reformę.
  • Izka powiedział(a):

Tak się obawiała ze powiesz ze to nie brat ale zdrajca.

Jak inaczej nazwać człowieka mającego Polskę wyłącznie w papierach, który sprzyja wrogom i pluje na obrońców Polski?
    Masz jakieś lepsze określenie?
    Izka powiedział(a):

Podziały polityczne idą w rodzinach.

I tak było zawsze. Jeden z likwidatorów AK musiał odstrzelić swojego najlepszego kolegę, konfidenta gestapo.
    Jeśliby tego nie zrobił, zginęliby przez tego zdrajcę kolejni ludzie. A już zginęli mężczyźni, kobiety i dzieci.
    Twoim zdaniem było się nad czym zastanawiać?
  • Izka powiedział(a):

Wyrok TK w sprawie aborcji pokazuje że ci swoi są znacznie lepsi od tamtych. Więc to i tak zmiana na lepsze.

Izka powiedział(a):

Tak się obawiała ze powiesz ze to nie brat ale zdrajca.

Jak inaczej nazwać człowieka mającego Polskę wyłącznie w papierach, który sprzyja wrogom i pluje na obrońców Polski?
    Masz jakieś lepsze określenie?
    Izka powiedział(a):

Podziały polityczne idą w rodzinach.

I tak było zawsze. Jeden z likwidatorów AK musiał odstrzelić swojego najlepszego kolegę, konfidenta gestapo.
    Jeśliby tego nie zrobił, zginęliby przez tego zdrajcę kolejni ludzie. A już zginęli mężczyźni, kobiety i dzieci.
    Twoim zdaniem było się nad czym zastanawiać?
    Myślę że przesadnie oceniasz.
  • Nie odpowiedziałaś. A warto.

Izka powiedział(a):

Wyrok TK w sprawie aborcji pokazuje że ci swoi są znacznie lepsi od tamtych. Więc to i tak zmiana na lepsze.
    Trzeba było zrobić dobrze od razu, ale nie o to przecież chodziło a o obsadzenie swoimi.
  • Mimo wszystko doceniam zmianę na lepsze.
    Ale ale. Odpowiedz na pytania :)

Nie odpowiedziałaś. A warto.

Twoje pytanie jest zbyt ogólne. Głupia celebrytka taki sam zdrajca jak kolaborant z 2 wojny? Teściowa @OlaN nie miała maski, zaprowadzono ją na komendę, to od razu na mundur pluje?

Mimo wszystko doceniam zmianę na lepsze.
    Ale ale. Odpowiedz na pytania :)

Może w tej sprawie. Innych nie znamy, czy na lepsze czy na gorsze.
  • A ja myślę, że przez takich mądrych inaczej Łukaszenka widzi, że ma po co dalej sprowadzać ludzi i kto wie czy przez taką celebrytkę , naprawdę nie zgina dzieci na mrozie.
    Podziękował(a) 2Rogalikowa TecumSeh
  • Zuzapola powiedział(a):

A ja myślę, że przez takich mądrych inaczej Łukaszenka widzi, że ma po co dalej sprowadzać ludzi i kto wie czy przez taką celebrytkę , naprawdę nie zgina dzieci na mrozie.

Nie wierzę aby się nią przejmował.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik