Małgosi spadła gofrownica i zupełnie poodpadało co było plastikowe. Nieważne.
Szukam opiekacza 3w1 dla użytku codziennie na tosty i okazjonalnie gofry. Żeby nie nagrzewala się rączka za bardzo i nie odpadło zapięcie. Co polecacie?
Po ilus tam latach użytkowania cena się zamortyzowala. Dawno. Ale to tylko gofrownica. Nigdy nie mieliśmy sprzętu z wymienianymi wnętrzami. Tylko dezal plus grill elektryczny który robi też za toster.
Mój dezal, a w sumie szeroko pojęty rodzinny ma prawdopodobnie ze 40 lat Najpierw pracował u ciotki w budce z goframi, a teraz krąży po rodzinie, wujek coś tam naprawiał kiedyś i dalej śmiga. Teraz są też opiekacze, ale to chyba osobno, nie wymienialne płyty.
Nie, ja nie chcę w koszty wchodzić za bardzo bo mamy toster grill tefala dla większych rzeczy. Myślałam o takich opiekaczach z lidla do 120 zł max
Siostra w Lidlu kupiła i żałuję bo przy gifravh się nie sprawdza, za mała moc, ja sama gofrownice kupiłam za 89 zł 1000 Wat i sobie radzi, ale do kanapek oddzielnie kupilam
Mamy dwie lidlowskie gofrownice marki SilverCrest - jedna na cienkie gofry w kształcie serduszek a druga na grube kratkowane gofry. Na tej "grubej" dłużej schodzi smażenie gofra więc szybciej jest robić na dwie naraz. Jeśli chodzi o opiekacz do kanapek to mamy z Biedronki, marki Hoffen. Obydwa sprzęty mamy już długo, sprawdzają się.
w domu mamy candy w zabudowie jedną z tańszych na wies lupilismy jeszcze tańszą Beko za 900 w tym roku (bez elektroniki nie do zabudowy) i stwierdzam, że nie widze wielkiej różnicy a nawet bym powiedziała, ze na korzyśc Beko jeśli chodzi o jakośc mycia. Candy ma ten plus, że dolna szuflada ma ułożenie talerzy prostopadle do drzwiczek i ma gęste te kratki więc można dużo uozyć. Beko ma równolegle do drzwiczek i rzadkie kratki wiec uożenie szklanek jest problematyczne tzn bezpiecznie mieści się tylko kilka.
generalnie mnie interesowąl prgram godzinny w wysokiej temperaturze oraz krótki 24-30 min obie to mają,
Jeśli chodzi o gofrownice dezal to przyznam się, że przy ostatnich wyborach przehandlowałam za nią mężowi mój głos. Przy najbliższych podniosę stawkę ;-)
Nie będę oryginalna:) dezal mamy taką z jakby w paseczki używany do gofrów i do opiekania. Gofry wychodzą cienkie i chrupiące, robimy z różnych składników, zawsze doliczone.
Ja polecam lidlomixa,jak ktoś się zastanawia nad kupnem czy też thermomixem. Używam prawie codziennie. Po ponad dwóch latach użytkowania stwierdzam,że to były dobrze wydane pieniądze
Patrzyłam na te dezale, bardzo drogie. Może do gofrów ok jakk jednofunkcyjne urządzenie ale my potrzebujemy głównie funkcji opiekacza do tostów, a sporadycznie gofrownicy. To są już koszty 600-1200 zl
No proszę! Mojej złamała się tylko mała sprężynka blokady i drzwi się nie zamykają. A mój patent na taśmę klejącą już mi się znudził. Myślałam, że to może standardowa dolegliwość i wiecie gdzie taką sprężynkę zdobyć. Syn mi suszarkę rozkręcił na kawałki w salonie i obawiam się , że jak szybko nie skręci to temat przycichnie i wszyscy zapomną, że to nie jej miejsce i funkcja.
@Bambidu a na North.pl albo na Klinika AGD patrzyłaś czy to jakiś starszy model? Ja tam parę rzeczy kupowałam , do odkurzacza dość starego i do pralki suszarki.
Jak już znalazłam cały zamek w sklepie, to syn zmajstrował własną sprężynę i wstawił. Trochę za mocno teraz trzyma, ale działa. I wtedy szukając paragonu od jakichs butów znalazłam... przedłużoną gwarancję na suszarkę.
Kupiłam s końcu tego Samsunga dw60m6050fs, użytkuje już z tydzień jestem mega zadowolona, ma opóźniony start, możliwość mycia również tylko góry lub dołu, a nade wszystko ma blokadę rodzicielska co jest wybawieniem przy mojej pandzi no i dostałam stacjonarnie więc łatwiej o gwarancję w razie w Wzięłam wolnostojąca bo stwierdziłam że narazie kuchni nie będziemy robić a za te kilka lat to już i tak pewnie padnie to wezmę w zabudowie, ogólnie były i dużo tańsze , boschow było pełno (tańszych sporo), ale pamiętam koszty części do naprawy starej i o tej blokadzie bardzo marzyłam (mało zmywarek je ma), a nade wszystko jest w środku metalowa a nie plastikowa (Bosch ma plastik mega trwały ale inne marki nie zaryzykowałam).
Komentarz
Szukam opiekacza 3w1 dla użytku codziennie na tosty i okazjonalnie gofry. Żeby nie nagrzewala się rączka za bardzo i nie odpadło zapięcie.
Co polecacie?
Ma jedną wadę, niestety - cena
Ale to tylko gofrownica.
Nigdy nie mieliśmy sprzętu z wymienianymi wnętrzami. Tylko dezal plus grill elektryczny który robi też za toster.
Już się psuje
Myślałam o takich opiekaczach z lidla do 120 zł max
Zwlasza dla tych domów,w których gofry goszczą często . Wydatek ale warto
Nie wiem czy tak wytrzymały jak te stare.
?
Bo nasz Bosch bo właśnie programator padł i idzie tylko jeden program prawie 3 godziny a czasem błąd złapie i od nowa idzie...
Jeśli chodzi o opiekacz do kanapek to mamy z Biedronki, marki Hoffen.
Obydwa sprzęty mamy już długo, sprawdzają się.
Ten wybraliśmy ze względu na moc.
generalnie mnie interesowąl prgram godzinny w wysokiej temperaturze oraz krótki 24-30 min obie to mają,
Jeśli chodzi o gofrownice dezal to przyznam się, że przy ostatnich wyborach przehandlowałam za nią mężowi mój głos. Przy najbliższych podniosę stawkę ;-)
To są już koszty 600-1200 zl
Myślałam, że to może standardowa dolegliwość i wiecie gdzie taką sprężynkę zdobyć. Syn mi suszarkę rozkręcił na kawałki w salonie i obawiam się , że jak szybko nie skręci to temat przycichnie i wszyscy zapomną, że to nie jej miejsce i funkcja.
Edit. Dopisek
Wzięłam wolnostojąca bo stwierdziłam że narazie kuchni nie będziemy robić a za te kilka lat to już i tak pewnie padnie to wezmę w zabudowie, ogólnie były i dużo tańsze , boschow było pełno (tańszych sporo), ale pamiętam koszty części do naprawy starej i o tej blokadzie bardzo marzyłam (mało zmywarek je ma), a nade wszystko jest w środku metalowa a nie plastikowa (Bosch ma plastik mega trwały ale inne marki nie zaryzykowałam).