Bo ja chodzę z żelazkiem i deską po domu: A to wieczorem przy filmie parę rzeczy poprasuję w salonie, a to rano na szybko w sypialni, albo w kuchni;) No tak mam:))
Czemu nie stacja pary? Nie wyobrażam sobie dobrowolnego powrotu do żelazka.
A ja w ogóle nie kumam czym stacja pary jest lepsza od żelazka z parą. Zajmuje kupę miejsca do tego. Jeśli ma ktoś pomieszczenie do prasowania to ok. Ale ja żelazko z szafy wyciągam jak muszę.
Na końcu i tak prasuje się czymś co przypomina żelazko i zwykle ma kabel. To na czym ten szal polega?
I orasujesz złożone rzeczy? A koszule co tu jest lepiej?? Bo mam dobre żelazko i nie wiem co musiałoby być extrs bardziej przynkoszulach. A prasuje zasadniczo tylko koszule raz na tydz 5 sztuk
Edit: Janek mowi, że ten pierwszy słaba moc i wtedy na przykład ciasto drożdżowe będzie Ci robił z mniejszej ilości i dłużej. On robił rozeznanie i z takich cenowo ok, to ten Bosch mum 5 robi bardzo dobrze.
Jak jesteś przy kasie, to jest jakiś Bosch za 3000 zł i ma też wszystkie końcówki.
Szukam bezawaryjnej zmywarki 60 taki. Nasz Bosch padł po 12 latach. Kupiłabym taki drugi, gdyby nie to że trochę uciążliwe jest czyszczenie filtra. Zmywarki z innych firm mają lepiej to sitko rozwiązane, jednak nie wiem czy wytrzymają przy naszych potrzebach aż 12 lat. Nowe zmywarki mają też automatyczne otwieranie drzwiczek po skończonym cyklu, czy ktoś wie czy można ta funkcje wyłączyć? M nad zmywarka szafkę i zawsze otwieram dopiero jak ostygną naczynia żeby para nie leciała na drzwiczki szafki.
Jakie marki zmywarek warto teraz brać pod uwagę?. Kiedyś chyba Małgorzata pisała że jej zmywarka ma jakieś takie krótkie zdaje się 40 min cykle, a teraz takich nie widzę albo jest 30 min bez suszenia, albo 1,5 godz do 3,30 h. Ja takich długich nie lubię, zależałoby mi na tym 40 min
Szukam bezawaryjnej zmywarki 60 taki. Nasz Bosch padł po 12 latach. Kupiłabym taki drugi, gdyby nie to że trochę uciążliwe jest czyszczenie filtra. Zmywarki z innych firm mają lepiej to sitko rozwiązane, jednak nie wiem czy wytrzymają przy naszych potrzebach aż 12 lat. Nowe zmywarki mają też automatyczne otwieranie drzwiczek po skończonym cyklu, czy ktoś wie czy można tą funkcję wyłączyć? M nad zmywarka szafkę i zawsze otwieram dopiero jak ostygną naczynia żeby para nie leciała na drzwiczki szafki.
Miele jest drogie, ale nam służy, ma nierdzewny zbiornik (główną komorę), nie plastikowy jak Bosh. Otwiera się sama
@Mamaw w naszej bezmproblemu wyłącza się to otwieranie drzwiczek. Mamy Elektroluxa.
Ile minut trwają krótkie programy? Myśleliśmy nad whirlpoolem, bo był akurat w promocji stacjonarnie, ale okazało się że ten boczny natrysk włącza się tylko przy tych długich programach, a ja takich nie używam więc po co mi ten natrysk
Miele ma poziomą szufladkę na sztućce, w ogóle jest lepiej zorganizowane miejsce niż w tych najtańszych, środkowa szuflada regulowana, itp. W rezultacie zamiast dwóch cykli wystarczy jeden bo się więcej mieści.
Nam zmywarka padła przed Wielkanocą. Szybko nabyliśmy następną. Najtańsza. Plus ubezpieczenie wydłużające gwarancję. Myje lepiej niż wczesniejszy droższy Bosch.
Niedawno kupiliśmy zmywarkę Miele wolnostojącą zmęczeni wiecznymi problemami z poprzednimi urzadzeniami. Droga ale jakość adekwatna do ceny. Ma program 50 minutowy który bardzo dobrze domywa naczynia pod warunkiem, że użyję proszku a nie tabletki. Wszystko dobrze się czyści, drzwi chodzą elegancko, instrukcja jest bardzo przejrzyście napisana, wnętrze duże bo są cienkie ścianki, pomyślane bardzo dobrze. Co mnie zaskoczyło bardzo pozytywnie to bardzo powolne zużywanie się soli i nabłyszczacza w porównaniu z poprzednią zmywarką. Jest automatycznie otwieranie ale można je wyłączyć.
Komentarz
No tak mam:))
Na końcu i tak prasuje się czymś co przypomina żelazko i zwykle ma kabel.
To na czym ten szal polega?
A koszule co tu jest lepiej?? Bo mam dobre żelazko i nie wiem co musiałoby być extrs bardziej przynkoszulach. A prasuje zasadniczo tylko koszule raz na tydz 5 sztuk
czy ten jest ok.? cena dosyć atrakcyjna, dlaczego? mała moc?
https://allegro.pl/oferta/robot-kuchenny-planetarny-bosch-mum48a1-12219005949
Sluzy dobrze.
Juz tylko planetarny u nas hula.
https://erli.pl/produkt/robot-kuchenny-bosch-mum54i00-etui-z-akcesoriami,120812961?utm_source=google&utm_medium=surface&gclid=Cj0KCQjwheyUBhD-ARIsAHJNM-N9o-GVYG1J6dxvhVxLX9VarM5Y4n-XVcK3d5JcaSlywe6MApWYxNYaAktFEALw_wcB
Edit: Janek mowi, że ten pierwszy słaba moc i wtedy na przykład ciasto drożdżowe będzie Ci robił z mniejszej ilości i dłużej.
On robił rozeznanie i z takich cenowo ok, to ten Bosch mum 5 robi bardzo dobrze.
Jak jesteś przy kasie, to jest jakiś Bosch za 3000 zł i ma też wszystkie końcówki.
Myśleliśmy nad whirlpoolem, bo był akurat w promocji stacjonarnie, ale okazało się że ten boczny natrysk włącza się tylko przy tych długich programach, a ja takich nie używam więc po co mi ten natrysk
Myje lepiej niż wczesniejszy droższy Bosch.