Czy znacie może jakieś odkurzacze samojezdne, które mopują jednoczesnie podłogę? Tzn.sensownie myją a nie rozmazują. Poszukuję coś mądrego dla starszej osoby.
Nasza leciwa lodówko- zamrażarka kończy żywot. Powoli rozglądamy się za nową. Był pomysł, żeby oddzielnie kupić dużą dwudrzwiową lodówkę (dotychczasowa nam nie wystarcza, mamy w rezerwie małą, która stoi w jadalni). I dodatkowo jakąś niedużą zamrażarkę. Zamrażarkę, owszem mamy (dużą, szufladową), ale też starcza na styk- bo dużo owoców i warzyw mrozimy. Czy macie takie rozwiązania? Jaką lodówkę(z kostkarką) możecie polecić? Jaką zamrażarkę? Czy skrzyniowe Wam się sprawdzają? A może macie jakiś inny pomysł?
Chyba mogę polecić. Po 9 latach pierwszy raz zepsuła się pralka (pompa) i właśnie została naprawiona - fakt, że w ogóle się da i że są dostępne części, podobno nie jest oczywisty. Siemens.
Obraziliśmy się na suszarkę Miele z pompą ciepła, ale polski sąsiad ją naprawił dzięki pomocy jakiegoś geniusza z PL. Naprawa w UK była nieopłacalna. W przypadku tak drogiego sprzętu warto rozważyć wykupienie gwarancji.
@Nigella mamy b. wysoką lodówkę bo te dwuskrzydłowe ciągną dużo "prądu".
A nam serwisant wczoraj bardzo chwalił Miele. Co prawda dzisiaj już psuje się tak samo jak inne, ale jak ktoś da 10 tysięcy za pralkę to na naprawę wyda 2,5, a jak ktoś kupi za 2,5 to nawet połowy nie chce dać tylko bierze nową
Kuchnia ceramiczna AEG pochodziła ładne kilka lat. Od razu się powycierały się mapki do żarników, nie wiadomo który gdzie, głupie to. Wreszcie padł termoobieg, jesteśmy naprawdę wkurzeni. Bałem się indukcyjnej, teraz żałuję bo większośc naszych garnków i tak się nadaje, a jak przychodzi rachunek za "prąd" to i strach przed promieniowaniem jakby mniejszy , nie mamy w domu kobiety w ciąży. Od razu by się życie szybciej potoczyło, ceramika jest trochę ślamazarna.
Ogrzewanie mamy elektryczne, dom źle ocieplony, nie nasz, zimą huragany, szczęściem drzwi i okna nowe. 2 liczniki - stary system naliczania który kiedyś był tani, teraz odwrotnie, wychodzi drożej.
Mam suszarke candy. Potrzebuję pralke za niedługim czasem, bo moja umiera. Chciałabym postawić jedna na drugą. Gdzie znajdę fachową wiedzę jaką kupic i jak zmontowac?
Mam suszarke candy. Potrzebuję pralke za niedługim czasem, bo moja umiera. Chciałabym postawić jedna na drugą. Gdzie znajdę fachową wiedzę jaką kupic i jak zmontowac?
Jaką kupić to nie podpowiem,ale jeśli chodzi o mocowanie, to mamy wersję budżetową. Suszarka stoi na pralce i dookoła, góry na dół są oplecione pasem transportowym z klamrą. Czołgiem nie ruszysz. Jak wrócimy do domu, to zrobię zdjęcia.
Jaką kupić to nie podpowiem,ale jeśli chodzi o mocowanie, to mamy wersję budżetową. Suszarka stoi na pralce i dookoła, góry na dół są oplecione pasem transportowym z klamrą. Czołgiem nie ruszysz. Jak wrócimy do domu, to zrobię zdjęcia.
Popytaj się w sklepie - są odpowiednie łączniki. Można dokupić. Porządnie i nie prowizorycznie. Nie drogie.
Popytaj się w sklepie - są odpowiednie łączniki. Można dokupić. Porządnie i nie prowizorycznie. Nie drogie.
@Agnicha, te łączniki są moze estetycznie ok, ale jesli chodzi o zabezpieczenie to nic nie lepsze. A kosztuja sporo. U mnie budżetowo, na estetyce mi nadmiernie nie zalezy, bo to w kotłowni. Nic nie stoi obok, co by zabezpieczało boki, natomiast na pralce jest blat na którym stoi suszarka. Wzdłuż jej boków do blatu przykręcone są listwy stabilizujące, ale gdyby ich nie było to też raczej nic by się nie stało. Grunt to żeby oba urządzenia były dobrze wypoziomowane i stabilne. Blat wystaje dalej w bok, co tworzy bardzo poręczną półkę na położenie prania, postawienie czegoś. Pod spodem ma być regał na kólkach na płyny itepe. Na razie stoją w pudle na dole. I też dobrze.
Ja już wolę moje rozwiązanie. Trzyma na pewno lepiej.
Nikogo nie zmuszam do swojej wersji - dałam tylko przykład Ktoś woli pasy transportowe Ktoś woli łącznik a ktoś ma to w nosie bo stoi to w kotłowni
Wydaje ponad 3 tys na suszarkę to 250 zł dla mnie nie jest problemem szczególnie, że na estetyce mimo wszystko mi zależy - nie mam kotłowni. Mam małą, ładną łazienkę - 2 metry na 2,30 więc pola manewru nie ma
Łącznik jest ok - estetyczny i bezpieczny Można również przecież swój patent wymyślić
Miałem pralko suszarkę, a teraz mam osobno. Dużo wygodniej. Pralko suszarka efektywnie suszyła mniej niż mogła wyprać. Po drugie suszenie nie blokuje mi prania,. Zrobić 4 pralki 8kg w ciągu dnia z suszeniem żaden problem.
Komentarz
Mojej popsutej indukcji już nikt nie chciał naprawić
Myślałam, że to z jakiegoś serwisu kupujecie
Powoli rozglądamy się za nową.
Był pomysł, żeby oddzielnie kupić dużą dwudrzwiową lodówkę (dotychczasowa nam nie wystarcza, mamy w rezerwie małą, która stoi w jadalni). I dodatkowo jakąś niedużą zamrażarkę.
Zamrażarkę, owszem mamy (dużą, szufladową), ale też starcza na styk- bo dużo owoców i warzyw mrozimy.
Czy macie takie rozwiązania?
Jaką lodówkę(z kostkarką) możecie polecić?
Jaką zamrażarkę?
Czy skrzyniowe Wam się sprawdzają?
A może macie jakiś inny pomysł?
Siemens.
@Nigella mamy b. wysoką lodówkę bo te dwuskrzydłowe ciągną dużo "prądu".
Ogrzewanie mamy elektryczne, dom źle ocieplony, nie nasz, zimą huragany, szczęściem drzwi i okna nowe. 2 liczniki - stary system naliczania który kiedyś był tani, teraz odwrotnie, wychodzi drożej.
Chciałabym postawić jedna na drugą. Gdzie znajdę fachową wiedzę jaką kupic i jak zmontowac?
Mnie juz się podoba
https://www.mediaexpert.pl/agd/pralki-i-suszarki/laczniki-pralek-i-suszarek
Ja już wolę moje rozwiązanie. Trzyma na pewno lepiej.
Blat wystaje dalej w bok, co tworzy bardzo poręczną półkę na położenie prania, postawienie czegoś. Pod spodem ma być regał na kólkach na płyny itepe. Na razie stoją w pudle na dole. I też dobrze.
Ktoś woli pasy transportowe
Ktoś woli łącznik
a ktoś ma to w nosie bo stoi to w kotłowni
Wydaje ponad 3 tys na suszarkę to 250 zł dla mnie nie jest problemem szczególnie, że na estetyce mimo wszystko mi zależy - nie mam kotłowni. Mam małą, ładną łazienkę - 2 metry na 2,30 więc pola manewru nie ma
Łącznik jest ok - estetyczny i bezpieczny
Można również przecież swój patent wymyślić
Pralko suszarka efektywnie suszyła mniej niż mogła wyprać.
Po drugie suszenie nie blokuje mi prania,. Zrobić 4 pralki 8kg w ciągu dnia z suszeniem żaden problem.