Sprzęt AGD - polecamy i odradzamy

1272830323335

Komentarz

• Mi się wydaje że to walka z wiatrakami bo to nie jest problem ze wy wyrwiecie beż korzenia czy coś ale nasiona chwastów wiatr przenosi i taka szczelina warunki ekstremalne co prawda ale chwatom to nie robi różnicy
    Podziękował(a) 1Skatarzyna
  • Tak, oczywiście @Agmar. Dlatego myślę o czymś co by szybko, bez większego wysiłku, likwidowało chociaż górne partie roślin. Inaczej na pewno nikt tego systematycznie nie będzie robił.
  • edytowano czerwca 2023
    Bambidu powiedział(a):

Tak, oczywiście @Agmar. Dlatego myślę o czymś co by szybko, bez większego wysiłku, likwidowało chociaż górne partie roślin. Inaczej na pewno nikt tego systematycznie nie będzie robił.

A może mazak i oprysk (czy to chemiczny czy ocet ) ?
    https://allegro.pl/oferta/mazacz-reczny-do-chwastow-easy-odchwaszczacz-10720776885
    Nalewasz tam oprysk, nasącza się nim ten sznurek na dole i machasz nad kostka precyzyjnie na wystające chwasty
  • Moja babcia regularnie lala wrzątkiem, dokładnie odlewała tam ziemniaki i wtedy był w miarę spokój.
  • Jutro spróbuje octem, dam znać
  • spaliłam wczoraj czajnik, muszę kupić coś nowego. Możecie coś polecić? taki żeby zaraz nie zaczął odpryskiwać.
  • i właśnie zepsuło mi się żelazko. Było już stare wiec i tak miałam je wymienić. Ktoś poleci coś fajnego?
  • A ja wykończyłam termomiksa i chyba kupię sobie blender kielichowy. Ktoś może cos polecić? Jak największa moc i pojemność i żeby można go było myć w zmywarce.
  • Wanda powiedział(a):

A ja wykończyłam termomiksa i chyba kupię sobie blender kielichowy. Ktoś może cos polecić? Jak największa moc i pojemność i żeby można go było myć w zmywarce.

Nie naprawia go? Przecież jest nieniszczalny
    Podziękował(a) 2Bambidu Ewaklara
  • edytowano lipca 2023
    Nie ma 100 lat gwarancji?

Edit. Właśnie przeczytałam, że ma standardowe 2. :o
    Myślałam, że te cuda sprzedawane na domowych pokazach za grube $$$ mają "wieczystą". Tzn do śmierci.(Tylko nigdy nie wiem czy użytkownika, czy urządzenia ;))
    Podziękował(a) 2Izka Madzikg
  • edytowano lipca 2023
    Aneczka08 powiedział(a):

Wanda powiedział(a):

A ja wykończyłam termomiksa i chyba kupię sobie blender kielichowy. Ktoś może cos polecić? Jak największa moc i pojemność i żeby można go było myć w zmywarce.

Nie naprawia go? Przecież jest nieniszczalny
    Musiałabym wlozyc 1300 zł i jakos nie mam przekonania. To model tm21. Kupiłam 3 lata temu od koleżanki za 1200, włożyłam jeszcze 800 i myślałam, że na następne 15 lat mam spokój ale niestety. Ale przyznaję się bez bicia że myłam w zmywarce. Wczesniejszemu egzemplarzowi to nie przeszkadzało ale może kostki są bardziej żrące albo sól?

To co z tym kielichowym, mesdames?
  • A ja kupiłam wreszcie robota, ktory odkurza i mopuje.
    Na razie w fazie testów, ale zapowiada się nieźle, tylko muszę go jeszcze rozpracować ;)
  • gahana powiedział(a):

A ja kupiłam wreszcie robota, ktory odkurza i mopuje.
    Na razie w fazie testów, ale zapowiada się nieźle, tylko muszę go jeszcze rozpracować ;)

Hizero? B)
  • Mój bardziej samodzielny ;)
  • gahana powiedział(a):

A ja kupiłam wreszcie robota, ktory odkurza i mopuje.

Moje marzenie, o ile rzeczywiście mopuje. O e tylko odkurza, to marzenie dzieci. Melduj co to i jak reklama ma się do rzeczywistości :)
  • A ma ktoś frytkownicę niskotluszczową? Jak to się ma do frytek z piekarnika i ogólnie, czy warto i jak tak to jaką?
  • Zupełny drobiazg- praska do hamburgerow. Fajny gadżet. Mam miłośników w domu. Szybko i łatwo.
    Podziękował(a) 1Ewaklara
  • Skatarzyna powiedział(a):
    Fajne, jak jeszcze dasz przepis od a do z na dobrego hamburgera to sama zakupie :sweat_smile:
  • Ale fajne. Nawet na kotlety mielone.
    Podziękował(a) 1Skatarzyna
  • Doradźcie proszę w sprawie płyty indukcyjnej. Nigdy nie miałam, w nowym miejscu gazu brak tylko prąd. Opłaca się kupować większą?
  • Raczej większą!
    Podziękował(a) 2Ewaklara JoannaS
  • Przy płycie ceramicznej będziesz miała dodatkowy plus, że trzyma ciepło - gdy wyłączysz "ogień" to potrawa będzie jeszcze pyrkac leciutko, dochodzic na tym cieple.
    Podziękował(a) 2Ewaklara Madzikg
  • Dla większej rodziny - większą.

I nie patrz nawet w stronę Beko :# Choćby cuda na kiju miała robić, nie wierz.
    Po 11 latach gotowania na Elektroluxie skusiłam się na Beko ( chyba jakaś zaćmiona byłam).
    To jest płyta, ktora zyje swoim życiem i grzeje jak chce i kiedy chce ignorując zupełnie wszelkie ustawienia. Wziąć i roztrzaskać na głowie temu, kto to dziadostwo dopuścił do obrotu.

Brat i mama gotują na Boschu ( nie pamiętam typu) i bez zastrzeżeń.
    Podziękował(a) 1Ewaklara
  • I dobrze by było żeby miała łączone pola np.na duży gar czy brytfankę i podłączenie do siły jesli takowa moc jest dostępna.
    Podziękował(a) 2Ewaklara Skatarzyna
  • Większą zdecydowanie
    Podziękował(a) 1Ewaklara
  • Dzięki dziewczyny! Dla mnie to duża zmiana z gazowej na ceramiczną. Kuchnie będziemy robić w ikei więc myślałam że może kupić od nich. Czarna magia te kuchenki dla mnie.
  • edytowano lipca 2023
    Ja mam ceramiczną i chwalę sobie.
    Mam 12 lat Mastercoka i jestem zadowolona.
    Podziękował(a) 1Ewaklara
  • edytowano lipca 2023
    @Ewaklara Trochę zaneguję @Rejczel ;)
    Na poprzednim domu miałem ceramiczną, teraz indukcyjną. Zdecydowanie lepsza indukcyjna.
    Po pierwsze błyskawicznie możesz zmienić ciepło, efekt jak w gazie. W ceramicznej bezwładność duża niczym ostygnie albo musisz przestawić garczek lub dać na inne pole.
    Tu jak Ci dojdzie możesz po prostu zmniejszyć z 9 na 2 i pyrka ci przez czas jaki chcesz. Ziemniaki zaczynają się gotować, zniejszasz z 9 na 5 i od razu przestaje chlapać.

Nie wiem czy ceramiczne mają timer, ale to też jest mega.
    Na przykład mam obczajone, że na 5 ziemniaki gotują mi się 35 minut. Po 35 minutach po prostu się wyłączy i przestaje grzać, a nie grzeje jeszcze 10 minut wygotowując wodę.

Ale każda z nich lepsza niż gazowa ze względu na bezpieczeństwo i brak tłuszczu na szafkach :)

Podziękował(a) 1Ewaklara

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik