Sprzęt AGD - polecamy i odradzamy

12930313335

Komentarz

• My mieliśmy odwiecznego Philipsa i był super, ale Krzysztof zabił. Mamy jakiegoś następcę. Daje radę, ale jedno strzyżenie trwa pół dnia. Strasznie mnie frustruje, bo ja lubię szybko.
  • My też Philips ale tylko męża robię bo nie umiem się tego nauczyć.
  • Mój brat ma Remingtona, nie wiem niestety jaki to model ale powiem tyle, że ja w tym czasie jak on ma tego jednego Remingtona miałam 2 maszynki Ideenwelt z Rossmana i jedną Rowentę.
  • @Rejczel , długość posiadania to akurat żaden argument. My od paru lat mamy "nowego" bezprzewodowego Philipsa, który miał zastąpić starego, mocno pełnoletniego. Stary dostał jednak nowy zasilacz, czasem nie do końca kontaktuje, ale i tak jest o niebo lepszy od nowego. W związku z czym, mimo kilkuletniego stażu nowy jest prawie nieużywany, bo mnie wkurza niemiłosiernie. No ale może uchodzić za trwały, bo przecież się nie popsuł przez te parę lat. :D
    Podziękował(a) 1Skatarzyna
  • Remingtona też jakiegoś mam, ale ten ma tyle mocy, co ja po dwóch nieprzespanych nocach.
    Potrzebuję sprzęt sprawdzony co robi brzrzyrzyt i gotowe. Jak kosa spalinowa.
  • W domu obcinam trzech synów i męża więc mam taką skalę porównawczą. W tych rossmanowskich bardzo krótko trzyma bateria, z czasem zaczynają burczeć i słabiej ciąć, wyłamują się grzebyki. W Rowencie taki numer się wydarzył, że sie urwał ten dzyndzel od zasilania, który wkłada się do maszynki, ta końcówka i zostało to na stałe w maszynce, nie można tego wygrzebać.
    Ten Remington( stabilna nasadka z regulacją długości, długo trzyma bateria, nie przycina boleśnie włosów)) u brata dobrze hula, jak jestem u nich obcinam dwóch bratanków i mojego tatę.
  • edytowano kwietnia 2024
    Rejczel powiedział(a):

Mój brat ma Remingtona, nie wiem niestety jaki to model ale powiem tyle, że ja w tym czasie jak on ma tego jednego Remingtona miałam 2 maszynki Ideenwelt z Rossmana i jedną Rowentę.

Rejczel powiedział(a):

W domu obcinam trzech synów i męża więc mam taką skalę porównawczą. W tych rossmanowskich bardzo krótko trzyma bateria, z czasem zaczynają burczeć i słabiej ciąć, wyłamują się grzebyki. W Rowencie taki numer się wydarzył, że sie urwał ten dzyndzel od zasilania, który wkłada się do maszynki, ta końcówka i zostało to na stałe w maszynce, nie można tego wygrzebać.
    Ten Remington( stabilna nasadka z regulacją długości, długo trzyma bateria, nie przycina boleśnie włosów)) u brata dobrze hula, jak jestem u nich obcinam dwóch bratanków i mojego tatę.

Też jesteśmy w partii Remingtona :smiley:
  • zmywarka nie domywa naczyń, taki osad zostawia, macie jakieś pomysly,

zamiast nablyszczacza daje ocet tak jak w wwie, macie jakiś pomysł ?

jest na gwarancji jakby co
  • Bym zaczęła od kupna specjalnego płynu do czyszczenia zmywarji i użycia go koniecznie w najwyższej możliwej temperaturze.
    Podziękował(a) 2Aneczka08 Skatarzyna
  • I jeszcze pytanie czy dajesz specjalną sól do zmywarki.
  • Wanda powiedział(a):

I jeszcze pytanie czy dajesz specjalną sól do zmywarki.

tak uzywam takiej b grubej soli do zmywarek
    Podziękował(a) 1Wanda
  • Aneczka, a nie myjesz czegoś z aluminium razem?
  • Zuzapola powiedział(a):

Aneczka, a nie myjesz czegoś z aluminium razem?

Nie.
  • Ja mam wrażenie że to sól zostawia osad
  • Aneczka08 powiedział(a):

Ja mam wrażenie że to sól zostawia osad

Zmień sól i zobacz. ogolnie osad robi się od twardej wody. Sól ma ja zmiękczać. może za słabo działa
  • Wanda powiedział(a):

Aneczka08 powiedział(a):

Ja mam wrażenie że to sól zostawia osad

Zmień sól i zobacz. ogolnie osad robi się od twardej wody. Sól ma ja zmiękczać. może za słabo działa
    W sumie taki osad był przy różnych rodzajach soli.
    Woda tu na wsi to raczej chyba jest miękka. Choć z wodociągu
  • Kupię jutro środek do czyszczenia i puszczę program 75 stopni najdłuższy którego zasadniczo nigdy nie używam bo pewnie trwa z 3 i pół godziny.
  • A nie trzeba doczyscic otworkow w dyszach? Może zapchana.jest. Trzeba by rozkręcić. Wkładasz naczynia z resztkami czy takie wstępnie "otrzepane"?
    Podziękował(a) 1Katanna
  • Shrekowa powiedział(a):

A nie trzeba doczyscic otworkow w dyszach? Może zapchana.jest. Trzeba by rozkręcić. Wkładasz naczynia z resztkami czy takie wstępnie "otrzepane"?

Raczej bez resztek. Dysze ok. Mąż czyści sprzężonym powietrzem.
    Podziękował(a) 1Shrekowa
  • Puściłam program dwugodzinny którego normalnie nie używam temperaturą 65 stopni i domyło się super dolałam też jeszcze octu do nabłyszczacza.

W ogóle ja zawsze czy tu czy w Warszawie myję w takim programie 58 minut. Ale zastanawiam się czy jednak od czasu do czasu nie trzeba przemyć w dłuższym programie.
    Tu mam dwa programy dwugodzinne jeden ma 65 stopni a drugi 75 do b brudnych rzeczy

Na jakim programie zazwyczaj myjecie?
  • W wysokiej temperaturze, ale skracamy program.
    Znaczy ze wszystkich opcji wybieramy najkrócej, ale gorąco.
    Jak kiedyś myliśmy w Eco, to co chwila siadała pompa.
    Podziękował(a) 1Bea
  • W ciągu dnia puszczamy na program godzinny, a na noc Eco ( 2,5h)
    Podziękował(a) 1Aneczka08
  • Barbasia powiedział(a):

W ciągu dnia puszczamy na program godzinny, a na noc Eco ( 2,5h)

no ja tych eco nie trawię bo moim zdaniem to pozorna oszczednośc
    Podziękował(a) 1Bea
  • Ja puszczam zawsze ten na 60 stopni, tylko skrócony, wtedy wydaje mi się, że działa podobnie do starych programów. Raz na miesiąc staram się puścić ten 75, do garnków.
  • Jak kilka razy z rzędu puszczałam na programie godzinnym, to zauważyłam coraz gorsze efekty. Tego godzinnego (to u mnie najkrótszy) używam tylko sporadycznie, zazwyczaj "auto" na 65 stopni, który niby sam dobiera czas trwania (w praktyce około 2 h), raz na tydzień-dwa staram się puścić taki dp garnków, z najwyższą temperaturą 75 stopni i na 2,5 godziny. I używam proszku, a nie tabletek, bo lepiej się rozpuszcza.
  • Obowiązkowo trzeba co jakiś czas puścić program z max gorącą wodą. Tak mi serwisant tłumaczył.
    Podziękował(a) 2Aneczka08 Rejczel
  • O widzę wątek zboczył o zmywarki i wysoka temp, a moja zmywarka nowoczesna oszczędna tylko niskie temp ma...
  • Mam.pytanie, nie do końca agd ale nie wiem gdzie zadać. Chodzi mi o takie sloiki ktoś ma?

Te klipsy się nie wyginają? Bo mnie szlag trafi że zwykłymi, ciągle problem albo wieczko albo sloik i cieknie.
    Mam że 3 sztuki na ogórki takie starodawne szerokie że sprężyna ale ciężko je dostać a jak są to ceny oscylują wokół 20 zł za sloik
    Podziękował(a) 1Aszna
  • Niezawodna, ekonomiczna metoda: słoiki zwykłe litrowe a do tego co roku nowe nakrętki.
    Podziękował(a) 4Aneczka08 Ewasz Katanna Shrekowa

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik