Sprzęt AGD - polecamy i odradzamy

1252628303135

Komentarz

• Shrekowa powiedział(a):

Agmar powiedział(a):

@Shrekowa te z piekarnika mają więcej promiażdzycowego akrylamidu

Na coś trzeba umrzeć :tongue:
    Jakbym swojego męża słyszała :joy:
    Dogadalibyscie się :)
    Podziękował(a) 1Shrekowa
  • Widzę że temat frytkowy rozpętany ;) ale ja tu nic nie widzę o frytkownicy. Naprawdę nikt nie ma ? :) My frytki jemy tak z 5 kg ziemniaków na jeden obiad i w piekarniku i w garnku na oleju strasznie dłuuugo się robią…..

• Znalazłam o frytkownicy beztłuszczowej:
    Frytkownica beztłuszczowa PHILIPS Ovi Smart XXL HD9870/20 Air Fryer. Pierwsza frytkownica beztłuszczowa. Ranking zaczyna duży model dla sporej rodziny, bo jest w stanie przygotować aż do sześciu porcji. Ma on bowiem misę o pojemności ponad 7 l i koszyk, w którym zmieści się 1,6 kg frytek.
    Podziękował(a) 1awia
  • Dzieki @Rejczel też o nim czytałam ale chciałam znać opinie kogoś kto używa :)
  • @awia mam porównanie z frytkownicy i z garnka.
    Są inne, tzn te z frytkownicy jak garmażeryjne kto jak lubi.
    Podziękował(a) 1awia
  • tylko pytanie kto finansował badania ;)

i frytki z piekarnika to pewnie badała frytki z biedronki do piekarnika a nie domowe do piernika.
    Podziękował(a) 2Barbasia MAFJa
  • Nie smazymy frytek często, może 2 razy do roku ale jeśli już to w dużym garnku, na oleju, krojone domowo.
    Podziękował(a) 1Madzikg
  • Sorki, że się Wam tak wepnę między frytkę a frytkownica, ale taki ruch się zrobił, że szkoda nie skorzystać.
    Czy w ekspresach do kawy korzystacie z zamienników filtrów do wody? Sprawdzają się?
  • @Rusałka mogę poświecić trochę smak dla szybkości robienia :)
  • Awia, gdybyś skusiła się na te frytkownice to proszę o recenzję.
    Podziękował(a) 1awia
  • awia powiedział(a):

@Rusałka mogę poświecić trochę smak dla szybkości robienia :)

Jak ja Cię rozumiem! Dlatego u nas jednak królują kasze i warzywa bo szybko a jak ziemniaki to gotowane.
  • No u nas też @Rusałka ale frytki uwielbiamy a teraz w ciąży ma ciągle ochotę ale mnie przygotowanie przerasta. A teraz obiady jemy pt „co mama jest w stanie zjeść” :)
  • To może rób sobie porcję a reszta coś łatwiejszego. Też tak robiłam uwzględniając specjalne ciążowe fory.
  • Dziś połowy nie było w domu i to odpowiednio wykorzystałam, były frytki :) Mój mąż też tak mówi (że zrobią tylko porcje dla mnie) ale dzieci poniżej 7 lat i tak będą miały wtedy oczka kota ze szreka :) więc matczyne serce mi nie pozwala ;)
  • Nie wiem na ile to się komuś przyda ale odkryłam, że do mojego robota Kenwooda Prospero

mogę dokupić przystawkę do krojenia frytek.
    Jeszcze jej nie mam ale zamierzam nabyć
  • edytowano maja 2023
    @Rusałka , ja chyba mam taką tarczę do Kenwooda, ale nie pamiętam czy ją kiedykolwiek użyłam. Wydaje mi się w każdym razie, że to na węższe słupki niż frytki. Ale mogę się mylić bo (coming out) frytek chyba też jeszcze nigdy nie robiłam.
    Mogę sprawdzić przy okazji na co to kroi.
  • Mi chodzi o cienkie. Dlatego i tak kupię.
    Ale dziękuję <3
  • @Rusałka ja mam taką do boscha i miałam do Kasi, to nie będą takie cienkie słupki jak myślisz
    Podziękował(a) 1Rusałka
  • No zobaczę.
  • to takie podobne , jak byś na grubej tarce starła.
  • Nie no grubsze chyba.
  • Sprawdziłam. Grubsza tarka i tyle.
    Przetarty ziemniak:

• A to ta identyczna?
    Po tam docelowo jest napisane na frytki.

No to mi zabiłaś gwoździa.
  • Mam coś takiego @Bambidu @Zuzapola @Agmar to takie?
  • To jest 12
  • edytowano maja 2023
    Taka, od Kenwooda Major.

• Oj wygląda podobnie.
  • No to bez sensu...
    A taką miałam nadzieję.
    Pozostaje żmudny nożyk. Taki mój los :D
  • edytowano maja 2023
    Ja taka do boscha, frytkie dokładnie takie wychodzą jak te wieksze, ten dribizny mniej ale ja daje duże ziemniaki ale właśnie takie wychodza, w robocie Kasia też taka tarcza i takie same tylko odrobinę grubsze były

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik