Sprzęt AGD - polecamy i odradzamy

1222325272835

Komentarz

• edytowano marca 2023
    Brother
    E: chociaż ja mam Janome, ale swego czasu rozważałam Brother.
    Podziękował(a) 1mysikrolica
  • @mysikrolica też się zastanawiam jaka maszynę kupić dla córki. Jej pani instruktorka z warsztatów szycia poleca maszyny Janome. Nie wiem konkretnie jaki model poleca, znalazłam natomiast takie zestawienie/ranking maszyn i też cenowo mniej więcej jest tu przedstawione: https://eti.com.pl/dobre-rady-o-szyciu/maszyna-do-szycia-do-500-i-do-1000-zl-ranking/
    Podziękował(a) 1mysikrolica
  • Janome 1015 jest prosta i dobra dla początkujących lub z rzadka szyjących. Dla kogoś, kto już szył może być za wolna.
    Do marszczenia są osobne stopki. Ścieg overlokowy porównywalny z zygzakiem (i tak musisz mieć rowno ścięte brzegi).
    Mam janome maszynę i owerloka.
    Moja ulubiona to był silvercrest z Lidla, ale go zajeździłam.
    Brother i Janome to dobre firmy. Można wybrać według budżetu.
    Podziękował(a) 2mysikrolica Rejczel
  • Proszę Was bardzo mam przytępiony umysł a stolarz pogania-raz on a nie odwrotnie żeby okap wybrać... Czy warto dopłacić trochę czy budżetowo? Ma wejść w szafkę podszafkowy, czarny najlepiej..
  • Suszarke na gwałt potrzebujeny
    Dobrą lub bardzo dobrą
  • edytowano marca 2023
    Agnicha powiedział(a):

Suszarke na gwałt potrzebujeny
    Dobrą lub bardzo dobrą

Na gwałt powiadasz? :joy: :mrgreen:
    Mieliśmy Miele i była bardzo, póki nie padła. Żona kupiła Bosha, na razie służy ale ma mniej funkcji.
    Jak znasz kogoś kto umie naprawiać Miele to i ona posłuży, weź najtańszy model. Nasza chodzi naprawiona przez Polaka, ale pracuje u przyjaciół którzy znali tego polskiego fachowca. Psuje się jakiś drogi moduł elektroniczny a Miele nie chce go naprawiać tylko wolą wymienić cały.
    Podziękował(a) 1Agnicha
  • MAFJa powiedział(a):

Proszę Was bardzo mam przytępiony umysł a stolarz pogania-raz on a nie odwrotnie żeby okap wybrać... Czy warto dopłacić trochę czy budżetowo? Ma wejść w szafkę podszafkowy, czarny najlepiej..

Wziąłem taki, który był tani i ładny.
    Tam nie ma filozofii, blacha i wiatrak
  • pawelk powiedział(a):

MAFJa powiedział(a):

Proszę Was bardzo mam przytępiony umysł a stolarz pogania-raz on a nie odwrotnie żeby okap wybrać... Czy warto dopłacić trochę czy budżetowo? Ma wejść w szafkę podszafkowy, czarny najlepiej..

jest jeszcze wydajność :)
  • Agmar powiedział(a):

pawelk powiedział(a):

MAFJa powiedział(a):

jest jeszcze wydajność :)
    Czym bardziej wydajny, tym większy huk więc i tak zwykle na minimum włączam.
  • mnie okap tylko wnerwia, mam zamontowany naście lat temu i użyłam z 10 ray. Jakbym kiedyś remont kuchni robiła to żadnego okapu. Okno sobie uchyle i styknie.
    Podziękował(a) 1Wanda
  • matko u mnie okna nic nie dają, okap mi padł, kupiłam drugi ale dziaduje jeszcze zanim maz rozwali konstrukcje ze starego i nowy przywiesi. Jak dziewczyny smaza kiełbase albo jak sie gotuje kapusta to bez okapu tragedia
  • Mnie nasz denerwował. Pojechał już nie pamiętam do kogo.
    Mam otwartą kuchnię, choć huczał i tak kapustą było czuć.
  • Aneczka my tak robimy od początku tj. od 15 lat..ale teraz remont kuchni . Wypadałoby włożyć
  • Okap jest przereklamowany
    Podziękował(a) 1Ganna4
  • U nas wydajność nie musi być.. kuchnia zamknięta.. ale hałas mnie wnerwia
  • Skatarzyna powiedział(a):

Mnie nasz denerwował. Pojechał już nie pamiętam do kogo.
    Mam otwartą kuchnię, choć huczał i tak kapustą było czuć.

u nas poziom zapachu duzo niższy z okapem, a spalismy w kuchni wiec jak ktoś ma tak czuły węch jak ja, każde zmniejszenie natęzenia zapachu to ulga. Swoją drogą u mnie czy okno otwarte czy zamknięte i tak zaparowane okna jak gotuje, a teraz to jeszcze luksfery zaparowane mimo tych wywietrzników, ale cóz odczekać swoje musze
  • Też mamy i nie używam wkurzał mnie dźwięk. Okna otwarte są lepsze
    Podziękował(a) 1Aneczka08
  • No już stolarz robi pod to wogole mam wątpliwości czy ta kuchnia za majątek będzie wogole funkcjonalna..

Podpowiedzcie- pierwsza rzecz- szafki są białe , AGD głównie czarne z wyjątkiem na razie zmywarki i lodówki.. brać biały ten okap czy czarny czy obojętnie..płyta będzie czarna gazowa. Ale szafka w której osadzony okap biała.

Dwa ma ktoś budżetowe modele :smile:

Amika ( wersję ok.300 i te trochę lepsze za ok.500-600)

Gutze and coś tam za 500 - chwała w opiniach, także że cichy w miarę w przeciwieństwie do amik po których jadą

Candy za 400

Elica 500- te elicie to wogole chwała ze piękne i super..większość modeli znacznie droższych..

Ma ktoś okap na wkłady ten albo inny i poleca/ doradza.. ??
  • Wziąłbym czarny okap jak płyta czarna
    Podziękował(a) 1blaekie
  • Czarny okap :)
  • NC500 powiedział(a):

Agnicha powiedział(a):

Suszarke na gwałt potrzebujeny
    Dobrą lub bardzo dobrą

Na gwałt powiadasz? :joy: :mrgreen:
    Mieliśmy Miele i była bardzo, póki nie padła. Żona kupiła Bosha, na razie służy ale ma mniej funkcji.
    Jak znasz kogoś kto umie naprawiać Miele to i ona posłuży, weź najtańszy model. Nasza chodzi naprawiona przez Polaka, ale pracuje u przyjaciół którzy znali tego polskiego fachowca. Psuje się jakiś drogi moduł elektroniczny a Miele nie chce go naprawiać tylko wolą wymienić cały.
    Mogę wydać kasę byleby się nie psuło
  • @Mle, na jaką zmywarkę się zdecydowałaś?
    Dzis po 21 nasza zmywarka zadymila i padła

(Nareszczie, najgorsza zmywarka ever! Gorenje).

Co polecacie? Poczytałam wątek, ale może ktoś coś ma nowego?
  • edytowano kwietnia 2023
    Monika powiedział(a):

@Mle, na jaką zmywarkę się zdecydowałaś?

Jeśli nie do zabudowy to starszy model boscha - z koszem na sztucce. On myje wszytsko, teraz mam samsung, mega oszczędny- tak oszczędny że praktycznie czyste naczynia trzeba do zmywarki wkładać
    Podziękował(a) 1Monika
  • Do zabudowy :)
  • MleMle
    edytowano kwietnia 2023
    Agmar powiedział(a):

Monika powiedział(a):

@Mle, na jaką zmywarkę się zdecydowałaś?

Jeśli nie do zabudowy to starszy model boscha - z koszem na sztucce. On myje wszytsko, teraz mam samsung, mega oszczędny- tak oszczędny że praktycznie czyste naczynia trzeba do zmywarki wkładać
    Wzięliśmy najprostszego i pewnie najstarszego boscha, z tym, że my akurat do zabudowy:
    https://www.mediaexpert.pl/agd-do-zabudowy/zmywarki-do-zabudowy/zmywarki-do-zabudowy-60/bosch?page=1&sort=price_asc

Póki co jesteśmy bardzo zadowoleni, domywa lepiej niż poprzednia z ikei.
    Przy okazji skonfrontowaliśmy się z niekompatybilnością ikeowej zabudowy ze zmywarkami innymi niż ichnie. Ale mąż ogarnął, da się.
    Podziękował(a) 1Monika
  • @Mle fajnie, ja przeżyłam szok jak wzięliśmy samsunga i się okazało że wsYtsko musi byc opłukane a jak formą po chlebie była nie do końca z otrą wymyta to część otrab została dalej na niej a czesc na wszystkich szklankach i kubkach. Nie ma mowy że zmyje cokolwiek jak na reklamie w typie zaschniety brud. Stary bosch brał wszystko jak leci
    Podziękował(a) 1Mle
  • Czy ktoś ma taką krajalnicę? Warto?
    Szukam.z metalu niedrogą do krojenia ziemniaków :)
  • edytowano kwietnia 2023
    @Agnicha pomyłka, nasza suszarka to Siemens, podobnie jak hałaśliwa ale sprawdzona lodówka. Siemens jest chyba najtańszy spośród niezawodnych produktów. Ale na pewno już coś kupiłaś.
  • @Rusałka mam tego typu krajalnice ale ziemniak za twardy
  • @Agmar ale taką metalową? Czy z platkliku?

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik