Janome 1015 jest prosta i dobra dla początkujących lub z rzadka szyjących. Dla kogoś, kto już szył może być za wolna. Do marszczenia są osobne stopki. Ścieg overlokowy porównywalny z zygzakiem (i tak musisz mieć rowno ścięte brzegi). Mam janome maszynę i owerloka. Moja ulubiona to był silvercrest z Lidla, ale go zajeździłam. Brother i Janome to dobre firmy. Można wybrać według budżetu.
Proszę Was bardzo mam przytępiony umysł a stolarz pogania-raz on a nie odwrotnie żeby okap wybrać... Czy warto dopłacić trochę czy budżetowo? Ma wejść w szafkę podszafkowy, czarny najlepiej..
Suszarke na gwałt potrzebujeny Dobrą lub bardzo dobrą
Na gwałt powiadasz? Mieliśmy Miele i była bardzo, póki nie padła. Żona kupiła Bosha, na razie służy ale ma mniej funkcji. Jak znasz kogoś kto umie naprawiać Miele to i ona posłuży, weź najtańszy model. Nasza chodzi naprawiona przez Polaka, ale pracuje u przyjaciół którzy znali tego polskiego fachowca. Psuje się jakiś drogi moduł elektroniczny a Miele nie chce go naprawiać tylko wolą wymienić cały.
Proszę Was bardzo mam przytępiony umysł a stolarz pogania-raz on a nie odwrotnie żeby okap wybrać... Czy warto dopłacić trochę czy budżetowo? Ma wejść w szafkę podszafkowy, czarny najlepiej..
Wziąłem taki, który był tani i ładny. Tam nie ma filozofii, blacha i wiatrak
jest jeszcze wydajność
Czym bardziej wydajny, tym większy huk więc i tak zwykle na minimum włączam.
mnie okap tylko wnerwia, mam zamontowany naście lat temu i użyłam z 10 ray. Jakbym kiedyś remont kuchni robiła to żadnego okapu. Okno sobie uchyle i styknie.
matko u mnie okna nic nie dają, okap mi padł, kupiłam drugi ale dziaduje jeszcze zanim maz rozwali konstrukcje ze starego i nowy przywiesi. Jak dziewczyny smaza kiełbase albo jak sie gotuje kapusta to bez okapu tragedia
Mnie nasz denerwował. Pojechał już nie pamiętam do kogo. Mam otwartą kuchnię, choć huczał i tak kapustą było czuć.
u nas poziom zapachu duzo niższy z okapem, a spalismy w kuchni wiec jak ktoś ma tak czuły węch jak ja, każde zmniejszenie natęzenia zapachu to ulga. Swoją drogą u mnie czy okno otwarte czy zamknięte i tak zaparowane okna jak gotuje, a teraz to jeszcze luksfery zaparowane mimo tych wywietrzników, ale cóz odczekać swoje musze
No już stolarz robi pod to wogole mam wątpliwości czy ta kuchnia za majątek będzie wogole funkcjonalna..
Podpowiedzcie- pierwsza rzecz- szafki są białe , AGD głównie czarne z wyjątkiem na razie zmywarki i lodówki.. brać biały ten okap czy czarny czy obojętnie..płyta będzie czarna gazowa. Ale szafka w której osadzony okap biała.
Dwa ma ktoś budżetowe modele
Amika ( wersję ok.300 i te trochę lepsze za ok.500-600)
Gutze and coś tam za 500 - chwała w opiniach, także że cichy w miarę w przeciwieństwie do amik po których jadą
Candy za 400
Elica 500- te elicie to wogole chwała ze piękne i super..większość modeli znacznie droższych..
Ma ktoś okap na wkłady ten albo inny i poleca/ doradza.. ??
Suszarke na gwałt potrzebujeny Dobrą lub bardzo dobrą
Na gwałt powiadasz? Mieliśmy Miele i była bardzo, póki nie padła. Żona kupiła Bosha, na razie służy ale ma mniej funkcji. Jak znasz kogoś kto umie naprawiać Miele to i ona posłuży, weź najtańszy model. Nasza chodzi naprawiona przez Polaka, ale pracuje u przyjaciół którzy znali tego polskiego fachowca. Psuje się jakiś drogi moduł elektroniczny a Miele nie chce go naprawiać tylko wolą wymienić cały.
@Mle, na jaką zmywarkę się zdecydowałaś? Dzis po 21 nasza zmywarka zadymila i padła
(Nareszczie, najgorsza zmywarka ever! Gorenje).
Co polecacie? Poczytałam wątek, ale może ktoś coś ma nowego?
Jeśli nie do zabudowy to starszy model boscha - z koszem na sztucce. On myje wszytsko, teraz mam samsung, mega oszczędny- tak oszczędny że praktycznie czyste naczynia trzeba do zmywarki wkładać
@Mle, na jaką zmywarkę się zdecydowałaś? Dzis po 21 nasza zmywarka zadymila i padła
Jeśli nie do zabudowy to starszy model boscha - z koszem na sztucce. On myje wszytsko, teraz mam samsung, mega oszczędny- tak oszczędny że praktycznie czyste naczynia trzeba do zmywarki wkładać
Póki co jesteśmy bardzo zadowoleni, domywa lepiej niż poprzednia z ikei. Przy okazji skonfrontowaliśmy się z niekompatybilnością ikeowej zabudowy ze zmywarkami innymi niż ichnie. Ale mąż ogarnął, da się.
@Mle fajnie, ja przeżyłam szok jak wzięliśmy samsunga i się okazało że wsYtsko musi byc opłukane a jak formą po chlebie była nie do końca z otrą wymyta to część otrab została dalej na niej a czesc na wszystkich szklankach i kubkach. Nie ma mowy że zmyje cokolwiek jak na reklamie w typie zaschniety brud. Stary bosch brał wszystko jak leci
@Agnicha pomyłka, nasza suszarka to Siemens, podobnie jak hałaśliwa ale sprawdzona lodówka. Siemens jest chyba najtańszy spośród niezawodnych produktów. Ale na pewno już coś kupiłaś.
Komentarz
E: chociaż ja mam Janome, ale swego czasu rozważałam Brother.
Do marszczenia są osobne stopki. Ścieg overlokowy porównywalny z zygzakiem (i tak musisz mieć rowno ścięte brzegi).
Mam janome maszynę i owerloka.
Moja ulubiona to był silvercrest z Lidla, ale go zajeździłam.
Brother i Janome to dobre firmy. Można wybrać według budżetu.
Dobrą lub bardzo dobrą
Mieliśmy Miele i była bardzo, póki nie padła. Żona kupiła Bosha, na razie służy ale ma mniej funkcji.
Jak znasz kogoś kto umie naprawiać Miele to i ona posłuży, weź najtańszy model. Nasza chodzi naprawiona przez Polaka, ale pracuje u przyjaciół którzy znali tego polskiego fachowca. Psuje się jakiś drogi moduł elektroniczny a Miele nie chce go naprawiać tylko wolą wymienić cały.
Tam nie ma filozofii, blacha i wiatrak
Mam otwartą kuchnię, choć huczał i tak kapustą było czuć.
Podpowiedzcie- pierwsza rzecz- szafki są białe , AGD głównie czarne z wyjątkiem na razie zmywarki i lodówki.. brać biały ten okap czy czarny czy obojętnie..płyta będzie czarna gazowa. Ale szafka w której osadzony okap biała.
Dwa ma ktoś budżetowe modele
Amika ( wersję ok.300 i te trochę lepsze za ok.500-600)
Gutze and coś tam za 500 - chwała w opiniach, także że cichy w miarę w przeciwieństwie do amik po których jadą
Candy za 400
Elica 500- te elicie to wogole chwała ze piękne i super..większość modeli znacznie droższych..
Ma ktoś okap na wkłady ten albo inny i poleca/ doradza.. ??
Dzis po 21 nasza zmywarka zadymila i padła
https://www.mediaexpert.pl/agd-do-zabudowy/zmywarki-do-zabudowy/zmywarki-do-zabudowy-60/bosch?page=1&sort=price_asc
Póki co jesteśmy bardzo zadowoleni, domywa lepiej niż poprzednia z ikei.
Przy okazji skonfrontowaliśmy się z niekompatybilnością ikeowej zabudowy ze zmywarkami innymi niż ichnie. Ale mąż ogarnął, da się.
Szukam.z metalu niedrogą do krojenia ziemniaków