Sprzęt AGD - polecamy i odradzamy

1121315171835

Komentarz

• Ok, bo znalazlam Boscha za prawie tyle samo oraz troszkę droższy Braun i coś o nazwie SEncor w slicznym niebieskim kolorze. Ten Kalorik ma niby te same przystawki (chodzi o bleder, końcówke do piany i ten siekacz do orzechów itp., ale ma tylko dwa biegi i 400 W mocy, a te pozostałe od 750 wzwyż. Podejrzewam, ze zamawiający prezent się ograniczyl finansowo i dlatego taki wybór.
    Inna sprawa, ze ja mam od lat sprzęt z lidla , tani, działa jak sie zużyje nie szkoda wywalić ;), jedyne co, żeby miał metalowa końcówkę do blendowania zupy w garnku.
  • Brałabym boscha albo brauna.
    Podziękował(a) 1Zuzapola
  • Poszukuję porządnej, stabilniej deski do prasowania. Na jakie firmy zwracać uwagę?
    @Rejczel jaką masz deskę? ;)
  • Oo, ja już od lat surfuje na desce z Ikea :) Dobra jakość, przystępna cena, łatwo się reguluje wysokość prasowidła. jeszcze jedna rzecz: nie wychodzą od strony tego materiału takie grudki z deski pilśniowej jakie nieraz spotkałam przy innych deskach.
    Podziękował(a) 2Agmar mamlu
  • Moja kolejna deska zrobiła się twarda i środkiem jakby "przeprasowana ". Musiała być dziadowska, bo u nas mało się prasuje.
    Też potrzebuję coś porządnego.
  • @gahana , ale deska z takiej kratki pod spodem? To może wystarczy podkład nowy?
    Tego typu: https://www.artdomowe.pl/podklad-filcowy-pod-pokrowiec-na-deske-do-prasowania-p-126.html
    I ewentualnie nowy pokrowiec?
  • Nie, to deska pilśniowa ( chyba), ciężka. Ale faktycznie, może tylko podkład nowy by wystarczył
  • Się nie wypowiem, bo mam deskę od domowego dundersztyca :D
    Na zlomie wypatrzył, cos podspawał, pomalowana minią. Podklad z koca, pokrowce ze starej poszewki bawełnianej.
    Działa od lat, tylko muszę jakieś gumy na te nuzki poszukac, bo mi podłogę rysuje

Bardziej nad żelazkiem myślę, ale to dopiero jak spłacę zmywarkę
  • Rejczel powiedział(a):

Oo, ja już od lat surfuje na desce z Ikea :) Dobra jakość, przystępna cena, łatwo się reguluje wysokość prasowidła. jeszcze jedna rzecz: nie wychodzą od strony tego materiału takie grudki z deski pilśniowej jakie nieraz spotkałam przy innych deskach.

• :joy:
    Podziękował(a) 1Bea
  • @wiesia o ile dobrze pamiętam, to polecałaś jakiś fajny odkurzacz bezprzewodowy. Przypomnij proszę...
  • @NC500 dzięki :smiley: Mam własnego mema! :p
    Podziękował(a) 3Barbasia Bea Zuzapola
  • Rejczel powiedział(a):

@NC500 dzięki :smiley: Mam własnego mema! :p

Ok. Zrobię jeszcze jednego. Wkleję w granicznym :p :joy:
  • Dopsz o:) Zwariuje przez te memy!
  • edytowano grudnia 2022
    @Zuzapola nie... niestety nie.
    Mamy odkurzacz centralny z podlaczanymi tylko rurami ok 7-9m.
    Nie polecam bo nikomu sie nie chce zwijać tych rur.
    Widzialam opcje z chowaniem rury w ścianie, to pewnie lepsze.

Natomiast mamy też podróbę rumby. Roborocka Xiaomi?
    To polecam, tylko my mamy już wieloletnią wersję.
    Teraz są nowsze. Tych nie znam.

Specjalnie nie linkuje, zeby DaddyPig nie mial linkow zwrotnych u siebie.
    Link trzeba skopiować i przekleić do przeglądarki, gdyby kogoś intresowało.
    http://wielodzietni.org/discussion/31986/robot-odkurzajacy-mopujacy
    Podziękował(a) 1Zuzapola
  • Dziękuję @wiesia , widocznie pomyliłam, robot jeszcze u nas nie da rady...
  • @Zuzapola , to @Wanda pisała o odkurzaczu - robocie.
    Też się przymierzam.

I też mam centralny. Ja z kolei jestem b.zadowolona. Rura jest długa, ale lekka, mam wieszak w szafie i tam pakuję bez zbędnych ceregieli. Jak się podłączę do gniazdka na parterze odkurzam cały parter i starczy mi na schody i pół piwnicy ;) ( chociaż tam też mam gniazdko).
    Chociaż nie powiem - opcja schowanego węża gdzieś w zabudowie i wyjmowanie tylko tyle ile trzeba i samo się z powrotem zwija - bardzo kusząca :)

• Ostatnio byłam u koleżanki i słyszałam jak pracuje jej odkurzacz na baterie taki pionowy ręczny. Kusiło mnie żeby taki sobie kupić i nie bawić się w wyciąganie węża po każdym posiłku. Ale jak usłyszałam ten hałas.... Nie zniosłabym.
  • Mam centralny, którego używam tak intensywnie że po 4 latach zaczął się psuć i powymieniali mi połowę części w ramach gwarancji pięcioletniej. Na każdym piętrze mam osobny wąż żeby nie nosić. Poza tym mam rainbowa do materacy i samojezdnego Chińczyka. Chyba mam lekkiego świra.
  • @Wanda, jakiej firmy masz ten centralny ?
  • gahana powiedział(a):

@Wanda, jakiej firmy masz ten centralny ?

Profi
  • Ja też. Miałam wymieniane szczotki w silniku. Jeszcze na gwarancji. I mam złamaną rączkę tuż nad włącznikiem. Ale przypuszczam, że to " ktoś " uszkodził - oczywiście nikt nic nie wie, nie widział, itd.
    Póki co odkurzamy nim 10 rok.
  • Wanda powiedział(a):

Ostatnio byłam u koleżanki i słyszałam jak pracuje jej odkurzacz na baterie taki pionowy ręczny. Kusiło mnie żeby taki sobie kupić i nie bawić się w wyciąganie węża po każdym posiłku. Ale jak usłyszałam ten hałas.... Nie zniosłabym.

Głośny? Hmm. Mój raczej ma standardowy poziom hałasu.
  • gahana powiedział(a):

Ja też. Miałam wymieniane szczotki w silniku. Jeszcze na gwarancji. I mam złamaną rączkę tuż nad włącznikiem. Ale przypuszczam, że to " ktoś " uszkodził - oczywiście nikt nic nie wie, nie widział, itd.
    Póki co odkurzamy nim 10 rok.

No widzisz a ja mój egzemplarz wykonczylam w 4 lata. Ale ja odkurzam że 3 razy dziennie. Jak się do mnie wchodzi do domu to wąż na ogół leży na środku ;-)
  • Yucami powiedział(a):

Wanda powiedział(a):

Ostatnio byłam u koleżanki i słyszałam jak pracuje jej odkurzacz na baterie taki pionowy ręczny. Kusiło mnie żeby taki sobie kupić i nie bawić się w wyciąganie węża po każdym posiłku. Ale jak usłyszałam ten hałas.... Nie zniosłabym.

Głośny? Hmm. Mój raczej ma standardowy poziom hałasu.
    Po prostu centralny jest cichy bo silnik wyje dwa piętra wyżej. I w porównaniu do tego każdy będzie głośny.
  • Potrzebuję czajnika emaliowanego, najlepiej z metalową rączką (na gaz)
    Polecacie jakiś?
  • Tak. Emaliowane z Olkusza. Ladne i trwałe
    Podziękował(a) 1Rusałka
  • Mam mam kupiłam
    Podziękował(a) 1Bea
  • @Rusałka czy to Olkusz? Gdzie wyprodukowany? W Pl czy ChRL?
  • edytowano stycznia 2023
    Galicja i Pani powiedziała, że nie dostają już Olkusza.
    Ale herbata jest przepyszna, co emalia to emalia i on jest taki duży i ciężki.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik