Sprzęt AGD - polecamy i odradzamy

1111214161735

Komentarz

• Zuzapola powiedział(a):

@Wanda zamieniłaś na coś, czy tylko się pozbyłaś?

Pozbyłam się. Stwierdziłam że TM mi wystarczy. Old habits Die hard
    Podziękował(a) 1Katanna
  • Czy używacie może kuchenki raavanson? Znalazłam na Allegro ale nic o niej nie wiem. Pasuje mi ze jest duża i ma 5 palników. A może polecacie jakieś inne 5 palnikowa z termoobiegiem?
  • szukam porządnego czajnika, takiego na tradycyjną gazową kuchenkę, który nie będzie po kilku tygodniach obłazić (najelpiej nie malowany). I żeby ładny był :)
  • edytowano grudnia 2022
    Myślicie, że warto naprawiać ten ekspres?
    Zepsuł się we wspólnej kuchni i właściciel kazał wystawić na śmietnik, zamówił już nowy.
    Dotychczas działał, parzył dobrą kawę, teraz młynek chodzi, wodę zaciąga ale zamiast do filiżanki to idzie do tego zbiorniczka-podstawki.
    Znajomy mówi, że jakiś wężyk niby.
    Nowy kosztuje ok.tysiaka, ten mogę bez nakładów finansowych zabrać, tylko czy warto i gdzie go naprawić?
  • Aaa patrzę, że w PL 1400-1500 kosztuje, tutaj zamówił za 200 e.
  • @EluniaSylwia może Ciebie wywołam :) Ty dużo pieczesz …..
  • edytowano grudnia 2022
    Nie mam gazu więc się wypowiem.

Widzę czajnik kempingowy, stal nierdzewna, nawet nie taki mały bo 1.5 l.
    Chodzi o to żeby się go nie dało spalić, żeby był tłoczony nie zawijany. Chyba.
    Elektryczny ma 1.7 l.; 1.5 l. to trochę mało.
    Fire-Maple Antarcti Pot Kettle Series | Portable Durable Bushcraft Gear | SUS304 Stainless Steel (Antarcti 1.5L Kettle)
    Ale to chyba lipa, bo nie ma gwizka.
    Jest i z gwizdkiem:
    Judge JQ04 Large Stovetop Whistling Kettle 3L for Gas Stove or Induction Hob Stainless Steel - 25 Year Guarantee
    Podziękował(a) 1kitek
  • awia powiedział(a):

@EluniaSylwia może Ciebie wywołam :) Ty dużo pieczesz …..

Kompletnie nie znam firmy.
    Zawsze patrzę na opinie na ceneo, nie ma za dobrych.
    Podziękował(a) 2awia Bea
  • edytowano grudnia 2022
    Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaka jest różnica między reklamacją z tytułu gwarancji a z tytułu rękojmi ?

Mam płytę indukcyjną, użytkuje 6 mięs. i jak zwykle w niedzielę płyta głupieje a ja razem z nią.
    Nie jestem w stanie gotować na wszystkich 4 polach równoczesnie, bo się wyłącza sama, przegrzewa, jakieś błędy wyskakują, albo się wyłączy i nie da się włączyć. Oszaleć można, to nie jest robota ...
    Od 10 lat gotuję na indukcji, stara działała szybko i sprawnie. Teraz nowa ( z Beko) żyje swoim życiem. W tygodniu, gdy mam mniej gotowania chodzi w miarę dobrze, a kiedy chce używać wszystkich pól równocześnie - same problemy.
    Nie chcę niczego naprawiać, chcę wymienić na inną płytę.

Jak się do tego zabrać ?
  • @gahana może sprawdź w instrukcji, czy ona jest w stanie na wysokiej mocy grzać na wszystkich polach jednocześnie. Moja np. ma napisane, że nie jest w stanie i faktycznie, jak włączę 3 pola na max, to sama zmienia ustawienia wg swojego uznania. Tylko byłam tego świadoma w momencie kupna.
  • Ha. Kupilam na n-ilośc rat zmywarkę Candy. Czy ktoś korzystal ze zmywarek Candy?
    Opinii nie ma a cena przyzwoita
  • Nadmieniam, ze kupilam przez telefon, więc mogę odstapic od zakupu
  • Ja korzystam, druga mam. Pralkę i suszarkę też. Zadowolona jestem i lubię.
    Podziękował(a) 1Bea
  • ja mam suszarkę - też jestem zadowolona
    Podziękował(a) 1Bea
  • mamlu powiedział(a):

@gahana może sprawdź w instrukcji, czy ona jest w stanie na wysokiej mocy grzać na wszystkich polach jednocześnie. Moja np. ma napisane, że nie jest w stanie i faktycznie, jak włączę 3 pola na max, to sama zmienia ustawienia wg swojego uznania. Tylko byłam tego świadoma w momencie kupna.

Wiem, że płyta dzieli moc i, że nie da się na maxa gotowć równocześnie. Gotuję na indukcji 10 lat.
    Ale moja reaguje z opóźnieniem, wyłącza się sama, trudno ustabilizować gotowanie.
    Podziękował(a) 1mamlu
  • Dziewczyny, kolejny temat, mam nadzieję, że coś podpowiecie ... :)

Moja córka z zięciem ogarniają pierwszą w swoim życiu kuchnię. Meblowo- montażowo pomaga im mój mąż. A ja doradzam trochę po kobiecemu jeśli chodzi o wyposażenie.

I tak - zastanawiamy się, ( bo nie mają jeszcze kupionych żadnych garów, blenderów, łyżek,itp.)
    czy nie kupić thermomixa. Ale jakiegoś zastępnika, bo oryginał drogiiiii.
    Jakiś lidlomix ? Albo jeszcze coś podobnego.
    Bo uznałyśmy, że taki sprzęt wiele załatwi .

Macie, polecacie, warto ?

• Przepraszam za upier...wość, przeglądam olx, tam pełno lidlomixow, warto to kupić ?

Cały czas gdzieś mi świta, że ktoś tu ma lidlomixa , gdzieś go tu, w czyjejś kuchni widzę ...
  • Ja mam polsko niemiecki robót planetarny z misa, blenderem kielichowym i doczepką do mielenia mięsa. Więc to mielenie wychodzi słabiej niż w Zelmerze moim, ale też faktem jest, że zgubiłam sitko z małymi oczkami. W blenderze kielichowym zrobi się masa na sernik i wiele innych ciast. Migdałowe np. W misie ugniecie się drożdżowe. I ładnie wygląda wg mnie ten sprzęt .
    Podziękował(a) 1gahana
  • Bea powiedział(a):

Ha. Kupilam na n-ilośc rat zmywarkę Candy. Czy ktoś korzystal ze zmywarek Candy?
    Opinii nie ma a cena przyzwoita

Nie wiem ale mogę Cię pocieszyć ciesz się że nie Samsung
  • Ja mam od kilku lat thermomix i używam praktycznie codziennie. Dzieci też.Tylko ta cena:( Jeśli lidlomix ma te same funkcje to bym brała. Ale nie miałam z nim doświadczeń, więc nie mogę polecić. Chyba na starym forum Joannna miała i chwaliła.
    Podziękował(a) 1gahana
  • Nie polecam lodlomixa. Miałam i sprzedałam. Silnik się ciągle zagrzewał i robił wymuszone przerwy.
    Podziękował(a) 1gahana
  • No właśnie nie wiem na ile lidlomix jest porównywalny z thermomixem .

@Wanda, ale trafił Ci się taki egzemplarz ? Tzn. pechowy, czy z zasady tak mają ?
  • gahana powiedział(a):

No właśnie nie wiem na ile lidlomix jest porównywalny z thermomixem .

@Wanda, ale trafił Ci się taki egzemplarz ? Tzn. pechowy, czy z zasady tak mają ?

Z zasady. W instrukcji bylo że max 500 gr mąki można wrzucić. A ja cieszyłam się że większe naczynie niż w tm. Co komu po naczyniu skoro silnik słabszy niż w tm
    Podziękował(a) 1gahana
  • Ciekawe czy opłaca się kupić używany, starszy model TM ...
  • Ja z kolei z lidlomixa jestem bardzo zadowolona, mam tę starszą wersje. Używam codziennie, jest bardzo pomocny, praktycznie rzadko używam innych sprzętów. Jedyne co, to nie ubijam w nim białej na beze, tu wyciągam mikser. Rzeczywiście, w teorii jest na 500 g mąki ale nawet więcej spokojnie mi udźwignie, ostatnio zagniataliśmy mi ciasto na topione rogaliki z 1 kg mąki. Gdy czasem się silnik przegrzeje to wystarczy, ze dołączę go z sieci na kilkanaście minut i działa dalej. Ja polecam
    Podziękował(a) 1gahana
  • edytowano grudnia 2022
    gahana powiedział(a):

Ciekawe czy opłaca się kupić używany, starszy model TM ...

Wg mnie to najlepsze rozwiązanie. Ale kupić TM 21, on nigdy się nie przegrzewa. Jeśli chodzi o serwis ( a może i zakup) to polecam pana z Serwiseko, ul Borkowska Warszawa
    Podziękował(a) 1gahana
  • Czy znacie może taką markę : Kalorik? Mam zamówienie na blender ręczny z przystawkami, wskazana konkretnie ta firma, ciekawa jestem, czy dlatego, ze jest np. lepsza niż braun itp., czy może sa jakieś inne powody.
  • Nie jest lepsza, często w Niemczech na wyprzedażach w kaufie i innych marketach.
    To chyba już nie chińszczyzna, ale trochę niższa półka niż brauny i moulinexy.
    A z drugiej strony wszystko i tak z Chin.
    Podziękował(a) 1Agmar
  • A wytłumaczcie mi zalety thermomixa względem porządnego robota?
    Jaka jest konkretna różnica?

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik