Sprzęt AGD - polecamy i odradzamy

191012141535

Komentarz

• Tak jak wyżej :)
    szkodliwy i dezal, u nas ok.30 lat i powłoka na pewno nie teflonowa.
    Podziękował(a) 1Aniuszka
  • @Honi moja zmywarka padła po 10 albo 11 latacg i też mamy mega kamień. Octu nie uzyw bo nie lubi się z uszczelkami, czasem zapuszczam program z kwaskiem cytrynów ale rzadko, w starej zmywarce ciągle szedł program 65 st, w tej idzie ekspresowy albo ekonomiczny ale ogólnie te nowsze mają niższa temperaturę (w starej dwa razy padł przewód aqua stop a ostatnio programator).
    Podziękował(a) 2Honi NC500
  • ostatnio pytałam czy warto kupować suszarkę ( i jaką) i jeśli ktoś się w tym temacie waha to mogę powiedzieć że warto :) jeden z najlepszych zakupów :)
    Podziękował(a) 1Bea
  • Co do filtrowania wody to można zacząć od założenia na wejściu do domu zwykłego filtra sznurkowego. Nie jest to drogie a dużo syfu wyłapuje.
    Podziękował(a) 1NC500

• Podziękował(a) 1NC500
  • @Wanda u nas byla woda syfiata na Sokolowce kamień fest, robili kanalizację przy okazji wymienili rury, kamienia dużo mniej i woda lepsza. Tu na Kątach jeszcze nie wymieniali i wątpię czy kiedykolwiek wymienia, mam takie filtry na kamień i inne i nie dają rady, woda syfiasta, tyle że po nich nie ma takiego specyficznego posmaku
  • @groszek tutaj!
    My też musimy lodówkę kupić.
    Podziękował(a) 1groszek
  • @Skatarzyna dzięki, przeczytałam cały wątek, ale o lodówkach prawie nic nie ma :(.
  • Napiszę o frytkownicy beztłuszczowej, bo ktoś pytał niedawno. Bardzo często używamy do odgrzewania, ale również do pieczenia ziemniaków, warzyw, ryb. Bardzo lubię ten sprzęt. Frytki jednak nie za bardzo nam podeszły.
    Podziękował(a) 1NC500
  • My chyba weźmiemy Amica. Jest najtańsza z pasujących do naszej szafki w zabudowie i bez zamrażalnika, a takiej właśnie potrzebuję.
    Wcześniej mieliśmy Bosch. Była bardzo dobra, ale teraz nas nie stać na taką.
    Podziękował(a) 2Agmar groszek
  • My mamy ponad dwudziestoletniego Polara, ale chyba właśnie żywot kończy. Jeszcze ją właśnie rozmrażamy i liczymy, że może coś jej to pomoże. Tak czy siak przed Bożym Narodzeniem nową lodówkę pewnie kupić trzeba będzie
  • Mamy Bosha białą, taka z tańszych modeli. Bez zarzutu i ma fajna funkcję piszczenia jak drzwi powyżej 2 min otwarte
    Podziękował(a) 1groszek
  • @Rusałka pisałaś niedawno o opiekaczu z wymiennymi wkładami, który kupiłaś. Sprawdza się?
  • Skatarzyna powiedział(a):

My chyba weźmiemy Amica. Jest najtańsza z pasujących do naszej szafki w zabudowie i bez zamrażalnika, a takiej właśnie potrzebuję.

Taka duża lodówkę bez zamrażalnika miałaś ? Ja cały czas myślę. Amica przejechałam się kolejny raz na piekarniku więc nie rusza, ale Boscha nie widziałam w takiej opcji, Samsung jest ale cena mnie stopuje ...
  • Nie jest bardzo duża. Ok. 122cm.
  • Mamy już starą Amica u Maćka. Jest ok. Lekko przyrdzewiala od spodu, ale to będzie jej pierwszy sezon w domu. Wcześniej stała w nieogrzewanym pomieszczeniu.
  • groszek powiedział(a):

@Rusałka pisałaś niedawno o opiekaczu z wymiennymi wkładami, który kupiłaś. Sprawdza się?

Mój opiekacz poszedł w niepamięć póki co bo nastał czas studiowania i wspomagania do czasu dostania stypendiów. :D
    Nie kupiłam ale nadal chcę,może w przyszłym roku.
    Podziękował(a) 1groszek
  • Skatarzyna powiedział(a):

Nie jest bardzo duża. Ok. 122cm.

Aaa to ja myślę o takiej 170 cm
  • edytowano listopada 2022
    Agmar powiedział(a):

Skatarzyna powiedział(a):

My chyba weźmiemy Amica. Jest najtańsza z pasujących do naszej szafki w zabudowie i bez zamrażalnika, a takiej właśnie potrzebuję.

Taka duża lodówkę bez zamrażalnika miałaś ? Ja cały czas myślę. Amica przejechałam się kolejny raz na piekarniku więc nie rusza, ale Boscha nie widziałam w takiej opcji, Samsung jest ale cena mnie stopuje ...

Ja nie @Skatarzyna, ale mam.lodowkę 180 cm, plus zamrazarkę osobno.

Dla mnie osobna lodówka super sprawa, bardzo dużo miejsca, gdy jakieś ciasto musisz schować czy Święta są lub jakieś imprezy, wreszcie nie utykam, tylko sobie układam.

A na codzień sobie ładnie układam, bo jest dużo przestrzeni :). Kilka półek, dwie duże szuflady, dwie mniejsze (takie co niby dłużej świeżość trzymaja), dużo półek na drzwiach. Zadowolona jestem.

A no i piszczy po 2 minutach jak u @Rusałka, zamrażarka tez pieszczy, gdy zle zamknięta.
    Podziękował(a) 1Skatarzyna
  • Warto mieć lodówkę bez zamrażarki w srodku bo jak dzieci w wakacje dobierały się do lodów, nie domykały zamrazarki wewnątrz lodówki ( osobne drzwiczki) to wykończyły agregat.
  • Nasza ( 180) ma jakby osobno na dole zamrażarkę a na górze lodówkę ( 2 osobne drzwi). I to.piszczenie naprawdę to ktoś pomyślał bo nie da się nie usłyszeć i chroni.
  • @Monika jakiej firmy? Taka mi się marzy, mam standardowego Boscha lodówki zamrażarkę i stojąca 300 litrowa zamrażarkę, wolałabym mieć sama lodówkę bo wiecznie miejsca nie mam
  • Madzikg powiedział(a):

@Duduś , nie zawsze jest to w takich ilościach zdrowe...
    Myślę, przez pryzmat kamini nerkowych, które mam.
    Ja przymierzam sie do filtra kranowego co to odkamieni, ale bedzie mineralizował, tym co ja potrzbuję...

Jak masz kamienie nerkowe to pij wodę destylowaną (kawę i herbatę, nie samą wodę) ze zwykłego ekspresu.

@groszek tutaj!
    My też musimy lodówkę kupić.

groszek powiedział(a):

@Skatarzyna dzięki, przeczytałam cały wątek, ale o lodówkach prawie nic nie ma :(.

Amicę bym omijał, może niesłusznie. Mamy b. wysoką lodówkę Siemensa, tania, hałaśliwa i zamrażalnik się oszrania. Ale rynek w UK jest mały, izolowany, nie było nic innego. Siemens jest nie do zdarcia, lód można odkuć nożem, w dużej lodówce wszystko widać, chodzi o to żeby nie wyrzucać starego jedzenia. Jak się upcha kolanem to potem nie widać co jest w środku. Dwuskrzydłowe są b. drogie i prądożerne, kostkarki mieć nie musimy no i gdzie to postawić taką kolubrynę.

Kubki mamy szpetne i niewygodne, prepersowskie, z pojedynczej stali nierdzewnej, naprawdę spore: 0.5 i 0.4 l., marki Zebra.
  • chciałabym kupić parownicę - do sprzątania kuchni, łazienki, odświeżenia tapicerki na łóżku itd. Nie musi być duża. Używacie, polecicie? :) Czy można taką parownicą czyścic też panele?
    Myślałam o takiej, ale opinie są bardzo zróżnicowane

https://www.euro.com.pl/czysciki-parowe/karcher-sc-1-easyfix-premium-bialy.bhtml#opis
  • Ja nie jestem zadowolona.
    Niepotrzebnie kupiłam

Lepiej kupić małą podręczna tak jak odkurzacz podręczny u mnie się.barfzo sprawdza
  • To całe wyciąganie, kompletowanie...
  • A przepraszam, nie weszłam w link.
    Taka mała jak najbardziej jestem na tak
    Podziękował(a) 1kitek
  • kitek powiedział(a):

chciałabym kupić parownicę - do sprzątania kuchni, łazienki, odświeżenia tapicerki na łóżku itd. Nie musi być duża. Używacie, polecicie? :) Czy można taką parownicą czyścic też panele?
    Myślałam o takiej, ale opinie są bardzo zróżnicowane

https://www.euro.com.pl/czysciki-parowe/karcher-sc-1-easyfix-premium-bialy.bhtml#opis

Kupiłam kiedyś analogiczna parownice z Lidla, też ok 3 barów. Szybko się jej pozbyłam. Myślałam że psikne na fugi i staną się jak nowe ale nic z tego.
    Podziękował(a) 1kitek
  • edytowano listopada 2022
    Agmar powiedział(a):

@Monika jakiej firmy? Taka mi się marzy, mam standardowego Boscha lodówki zamrażarkę i stojąca 300 litrowa zamrażarkę, wolałabym mieć sama lodówkę bo wiecznie miejsca nie mam

Gorenje

To był.pomysl mojego męża, bo ja to chciałam taką dwudrzwiowa, ale On poczytał, przekonał mnie, że taka opcja lepsza: duza lodówka i zamrażarka osobno.

Mi się marzy jeszcze zamrażarka skrzyniowa, żeby sobie stała w piwnicy.

• Zastanawiam i dojrzewam do zakupu odkurzacza samojezdnego. Żeby sprzątał na bieżąco, bo strasznie nam się kurz nosi do domu. A jakby jeszcze mopował ...
    Meble mam wysokie, przestrzeń otwarta.
    Tylko ciągle nie umiem podjąć decyzji jaki wybrać. Tyle tego.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik