Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

18990929495168

Komentarz

• Ja mam zdechłą na strychu, może dwie już dadzą rade?
  • Nie jest jeszcze powiedziane, że tu nie znajdę. :D
    Podziękował(a) 3Duduś JoannaS Madzikg
  • W temacie Klarci to ja wyleciałam za zwrócenie uwagi w ten sposób " Klarcia bzdury gadasz" no bo pisała głupoty na temat ważny. .. Maciek zwrócił mi uwagę publicznie i kazał przeprosić. Tylko ja nie wiem za co bo nie napisałam że jest głupia hmmm więc mnie zablokował.
    Szkoda mi było bo tam były osoby z privów ... I do dziś nie wiem czy ja źle coś zrobiłam czy uległam manipulowaniu poczuciem winy.
  • @Nigella , nie wiesz czy słabo, czy nie. Pan Bóg wie i widocznie jeszcze trzeba.
  • Rusałka powiedział(a):

W temacie Klarci to ja wyleciałam za zwrócenie uwagi w ten sposób " Klarcia bzdury gadasz" no bo pisała głupoty na temat ważny. .. Maciek zwrócił mi uwagę publicznie i kazał przeprosić. Tylko ja nie wiem za co bo nie napisałam że jest głupia hmmm więc mnie zablokował.
    Szkoda mi było bo tam były osoby z privów ... I do dziś nie wiem czy ja źle coś zrobiłam czy uległam manipulowaniu poczuciem winy.

Oj kobieto, to proste. Można o ludziach mówić, że są baranami albo życzyć im śmierci, ale nie można mówić , że gadają głupoty. Czego nie rozumiesz? :D
  • Nie nadaję się na takie niuanse ;) powinnam mieć drugie tyle dzieci, żeby się oddelikatnić i rozumieć takie ...coś.
  • W teraz tak teoretycznie o klarci czy jakieś nowosci dochodzą do was?
  • Nie wiem jakie mogłyby być nowości, które by nas zaskoczyły :D
    Podziękował(a) 2Juka Rogalikowa
  • @EluniaSylwia jak konkretnie wygląda życie turysty w Niemczech, konkretnie chodzi mi oczywiście o szczepienia. My, jak wiadomo, wstrętne nieszczepy, a będziemy chyba jechac w pewnej sprawie, ale jak już to przy okazji byśmy coś pozwiedzali (Szwarzwald). Serio trzeba mieć certyfikat, żeby wejść do sklepu?? Albo do muzeum??
  • Albo może jeszcze ktoś coś?
  • Niemcy to kraj związkowy i w każdym Landzie jest inaczej. Ostatnio byłam w okolicach Hamburga i tylko maska w komunikacji publicznej. W marketach bez masek, a małe sklepy maja sobie same decydować, w jedynym z używanymi rzeczami wymagali masek.
    Na lotnisku w Berlinie totalny luz, kilku seniorów w maskach, a tak nawet obsługa bez.
    Nikt nie pyta o szczepienia.
    Zawsze najbardziej zryta była Bawaria.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • A kiedy jedziecie @Rogalikowa ?
    Bo ja w sobotę lecę do Kolonii, a potem jadę pociągami dalej i mogę zdać następną relację :)
  • @EluniaSylwia pomysł powstał dziś, raczej będzie termin spontaniczny (autem)
  • Kiedyś bilety były tanie, moja mama raz leciała za 100 do Basel (stamtąd mamy najbliżej do rodziny).

Akurat wolę kogoś "z zewnątrz" najpierw wypytać, bo szczepienia to u nas drażliwy temat ;) A potem będę dalej dopytywać
  • Agnicha powiedział(a):

Ja tez dostalam... wcześniej niż zwykle
    A czy ktoś wie dlaczego to do ZUS przeszlo

Zeby nam roboty dolozyc B)
  • wiesia powiedział(a):

Heh... chciałam spytać czy dostałyście już 500+ bo u mnie zawsze było do 10go a nie ma nic. A Wy to samo rozkminialiście stronę wcześniej :)
    Złożyłam wniosek, UPO nie mam.
    Natomiast w portalu ZUS, w skrzynce odbiorczej są pisma (osobne dla każdego dziecka) o przyznanym świadczeniu i wypłacie "w terminie do ostatniego dnia każdego
    miesiąca
    "

W innym miejscu czytam:
    Termin płatności ZUS przydziela automatycznie, losowo. Będzie on obowiązywał przez cały okres, na który ZUS przyznał świadczenie wychowawcze. Terminy wypłaty świadczenia są następujące: 2, 4, 7, 9, 12, 14, 16, 18, 20 i 22 dzień miesiąca. Gdy termin wypada na dzień ustawowo wolny od pracy, ZUS przekaże środki dzień wcześniej.

@Agnicha chyba była o tym mowa, że ZUS to zrobi taniej niż samorządy.

Wiesz, jakie są pensje w ZUS
    ?
    Dlatego taniej
  • Czy ktoś mi to przetłumaczy/ wytłumaczy co może być nie tak?

• zapis not found w łobcym jazyku
    Podziękował(a) 1Duduś
  • Ale link jest u mnie aktywny, sprawdzałam na paru komputerach i przeglądarkach (zdjęcie dostałam od klientki).
  • Duduś powiedział(a):

Czy ktoś mi to przetłumaczy/ wytłumaczy co może być nie tak?

Ruskie trolle...
  • Duduś powiedział(a):

Czy ktoś mi to przetłumaczy/ wytłumaczy co może być nie tak?

Jak u Ciebie aktywny, to może ta klientka ma coś z przeglądarką, może Tecum czy Paweł coś podpowiedzą ...
    Podziękował(a) 1Duduś
  • Błąd 500 czyli po stronie serwera coś się wywaliło. Tylko dlaczego Windows ukraiński?
    Podziękował(a) 1Duduś
  • Bowiem stamtąd zdjęcie?
    Podziękował(a) 1Duduś
  • edytowano czerwca 2022
    Już działa, nie wiem czemu, ale dzięki ;)
    Podziękował(a) 1Izka
  • @ola_g a może ktoś inny mi pomoże?

Devikap 4 krople/d (Rp 1 op, R), Tardyferon 1 x dz (Rp 1 op/dz)

Rp to znaczy recepta? R to znaczy refundowany? Co to znaczy Tardyferon "1 op/dz"? To błąd?
  • Lek jeden i drugi na receptę, nie bierz 1 opakowania dziennie :smiley:
  • Devikap był na ryczałt 100 lat temu, teraz jest pełnopłatny, podobnie jak Tardyferon.
  • Przy okazji, pewnie Ci lekarz powiedzial @OlaOdPawla ale Tardyferonu nie należy brać "w sąsiedztwie" jaj i przetworów mlecznych. I chyba nie należy na czczo, ale tu już nie pamiętam na pewno.
  • Ja tylko tłumaczenie robię, nic nie biorę :D :D :D
  • ola_g powiedział(a):

Devikap był na ryczałt 100 lat temu, teraz jest pełnopłatny, podobnie jak Tardyferon.

Zalecenia mam tu z 2017 roku, można to uznać za 100 lat temu ;)
    Podziękował(a) 1ola_g

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik