Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

18788909293168

Komentarz

• Nie wiem czy to właściwy wątek, ale czy ktoś kojarzy /korzystał z usług dr Piotra Witczaka dt Protokołu Cutlera i może się podzielić wrażeniami, efektami?
  • Szukam notariusza w Krakowie. Kogoś polecacie Krakowianie i Krakowianki?
  • https://magolankazmierczak.pl/

Sławomir Magolan, jest bardzo porządny człowiek, tylko teraz chyba na wakacjach.
    Podziękował(a) 1Odrobinka
  • ryjek007 powiedział(a):

https://magolankazmierczak.pl/

Sławomir Magolan, jest bardzo porządny człowiek, tylko teraz chyba na wakacjach.

My też go polecamy! Jego współpracownik też jest bardzo ok.
    Podziękował(a) 1Odrobinka
  • edytowano czerwca 2022
    Rogalikowa powiedział(a):

Bambidu powiedział(a):

.

Rogalikowa powiedział(a):

Dobry, ciepły i mały po spakowaniu śpiwór toooo...?

Śpiwory mamy, ale mało kompaktowe. Przydałby się, przynajmniej jeden na razie, taki, który da się w kieszeni upchnąć ;)

Decathlon ma, ale czy one dają radę?

W Himalaje na razie nie wybieramy się, to może być pewna wskazówka jeśli chodzi o półkę cenową ;)

My co prawda mamy 25-letnie puchowe Cumulus, absolutnie rewelacyjne, cieplutkie, malutkie i wciąż jak nowe choć wiele przeszły, ale jak spojrzałam na ich współczesne ceny to nie wiedziałam, że taki mamy majątek. :D Tzn zawsze były drogie, jednak kilku tysi to się nie spodziewałam.
    Ale ktoś z dzieci (albo dwójka?) dostał od dziadków bardzo OK z Decathlonu za cenę co najmniej przyzwoitą. Z tym, że też już ileś lat temu więc model pewnie nieaktualny. Ale trwałość i 'ciepłota' ;) przetestowane. Jak chcesz to wieczorem poszukam co to było.
    @Bambidu dzięki za odpowiedź, sprawdzamy różne opcje, do wyjazdu syna na obóz jeszcze trochę czasu
    Sprawdziłam. Mamy dwa godne polecenia, ciepłe a bardzo zgrabne po spakowaniu. Córka ma z Decathlonu circa 8-letni taki:

Syn ma Fjord Nansen chyba 2 lata:

Oboje bardzo sobie chwalą.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • Co polecacie ma mrówki? Włażą mi do domu. Takie czarne, zwykłe. Czy jest coś naturalnego?
  • Też mamy Nansena, dobre. Śpiwory, nie środek na mrówki.
    Podziękował(a) 1blaekie
  • blaekie powiedział(a):

Co polecacie ma mrówki? Włażą mi do domu. Takie czarne, zwykłe. Czy jest coś naturalnego?

Ja namierzyłam którędy wchodzą i tam nasypalam proszku do pieczenia. Parę dni spokoju. Potem nowe ścieżki. :p i nowe kupki proszku. :p
    To ze dwa lata temu było i na razie nie ma ich.
    Proszek tani i mniej zachęcający dla dzieci niż różowe granulki, a wygląda że skuteczny.
    Podziękował(a) 1blaekie
  • Ja do ich wejścia od podwórka nalałam octu.
    Podziękował(a) 1blaekie
  • Płytki pod szafkami kuchennymi z trutką, raz postawione i po kłopocie. Jak wyjechaliśmy to je położyliśmy .
    Podziękował(a) 1blaekie
  • Gdzie wywołać zdjęcia, żeby nie popaść w ruinę finansową i żeby jakość nie była najgorsza?
  • @groszek z ogólnodostępnych to za bardzo nie wiem.

Tu robią bardzo dobrze i każdy może zamówić, ale cena normalna:
    http://www.diprint.pl/cennik-zdjec/zdjecia-bez-korekcji

Tu taniej, słyszałam, że jest ok, ale tu gwarancji nie daję:
    https://www.colorland.pl/odbitki

Wiem, że ludzie kupują na Allegro pakiety i to jest najtańsze, ale jakość na pewno nie powala.
    Podziękował(a) 1groszek
  • edytowano czerwca 2022
    Zaczyna się 4:00. Wzruszająca historia, mam nadzieję że dziewczyna nie wpadnie w łapy lewicy:
    FYI: The Ballet Dancer; born without arms and determined to succeed
  • Czytam zaległe wątki
    Co do specyfiki zawodowej, wiadomo że do mnie "pani magister", ale moje ulubione to "kerowniczko" ;) oraz ostatnio nasza stała pacjentka ma nową opiekunkę, ta wparowuje do apteki ze słowami "cześć lala" za pierwszym razem mnie zatkało, ale teraz już się przyzwyczaiłam :joy:
  • A gdzie foto książkę zamówić?, na jakości mi zależy najbardziej.
    Podziękował(a) 1groszek
  • Zuzapola powiedział(a):

A gdzie foto książkę zamówić?, na jakości mi zależy najbardziej.

https://www.uwolnijkolory.pl/

tu od lat kalendarze zamawiam
    Podziękował(a) 1Zuzapola
  • Uwolnijkolory to to samo co Colorland, jedna firma i grupa cenowa. Tzn. spoko, ale to nie jest wysoka jakość.

Jak ma być wysokiej jakości to np. Saal Digital lub Printu.

Podziękował(a) 3Aneczka08 groszek Zuzapola
  • Potrzebuję coś ekstra z okazji 25 lecia ślubu, to chyba pójdę w jakość.
  • @Zuzapola Jak ekstra, to lepiej album, nie fotoksiążkę, chyba, że ma mieć dużo stron. Z piękną oprawą albumową.

A jak naprawdę ekskluzywne ma być, to są strony z produktami profesjonalnymi dla fotografów, które sprzedają także osobom prywatnym (większość tego nie robi). Np. Albumy Bodzioch, koniecznie zobacz, jak to może wyglądać.

Jakbyś potrzebowała doradztwa, napisz do mnie.
    Podziękował(a) 1Zuzapola
  • Co polecacie do latryn i wychodka sypać. Żeby było skuteczne i likwidowało zapach.
  • Czy można na koncie ING lub ZUS jakos sprawdzić czy wysyłałam wniosek na 500+?
    Nie pamiętam :'( B)
  • edytowano czerwca 2022
    @Mamaw Tego nie wiem, ale za czerwiec dostałam przelew na początku miesiąca. Wcześniej był zawsze na koniec.

• @Mamaw UPO powinnaś mieć na mailu ... no chyba że usunęłaś ;)
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Kika powiedział(a):

@Mamaw Tego nie wiem, ale za czerwiec dostałam przelew na początku miesiąca. Wcześniej był zawsze na koniec.

Ja też zwykle dostawałam przed 10tym a teraz cisza i mnie oświeciło, że chyba wniosku nie składałam. Kompletnie nie pamiętam czy składałam czy nie. To się nadaje do kabaretu, taka skleroza :D
  • teraz to przesło do zus i moga sie zmienić terminy, raczej na pewno sie zmienią, na portalu można sprawdzić jaki nowy termin jest
  • ZUS ma 10 możliwych terminów wypłat 500+, a od teraz on płaci. Terminy są losowo dobierane.
    Można na swoim koncie ZUS sprawdzić czy jest złożony wniosek na bieżący okres.
  • Ja tez dostalam... wcześniej niż zwykle
    A czy ktoś wie dlaczego to do ZUS przeszlo
  • Aneczka08 powiedział(a):

teraz to przesło do zus i moga sie zmienić terminy, raczej na pewno sie zmienią, na portalu można sprawdzić jaki nowy termin jest

Patrzyłam na tym koncie zus i tam nie ma tego, więc chyba jednak nie skladalam. Wypełniłam wniosek i przesłałam, kiedy to mogę dostać? Duże będzie opóźnienie? :'(
  • Kusi mnie, żeby wyprać dwie poduszki z pierzem. I wypiore ale teraz tak: wyczytałam, że nie powinno się suszyć takich poduszek w suszarce i tylko na słońcu. Czy ktoś z Was suszył poduszki w suszarce bębnowej( i jak to się skończyło)?
  • Ja suszyłam i wszystko ok.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik