Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

18687899192168

Komentarz

• Super! Bardzo dziękuję!
  • edytowano czerwca 2022
    Poszukuję kontaktu do kogoś, kto mieszka lub zna realia życia w Kanadzie.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
  • znajoma szuka od września nauczycieli do indywidualnej nauki następujących przedmiotów:

-język polski - przygotowanie do egzaminu klasyfikacyjnego i podstawowej matury
    - fizyka - do egzaminu klasyfikacyjnego i rozszerzonej matury
    - matematyka - do poziomu akademickiego

dziecko obecnie 14 lat, 1 LO w ed od września, b uzdolniony.

zajęcia on line lub prawobrzezna Wwa

może ktoś może kogoś polecić
  • @Duduś, zastanawiam się, czy mogę faktycznie pomóc - mam kuzynostwo i wujostwo w Kanadzie. Takiego mega bieżącego kontaktu nie mamy, ale jakiś jest :).
  • Aneczka08 powiedział(a):

znajoma szuka od września nauczycieli do indywidualnej nauki następujących przedmiotów:

Mogę polecić mojego męża fizyka i matematyka, tylko że z Warszawy, to tylko on line
  • dawaj @OlaN na priv.

znajoma szuka od września nauczycieli do indywidualnej nauki następujących przedmiotów:

@DorotaP pewnie nie masz zasobów?
  • Ja poproszę wiersz na jubileusz teściów (złote gody) do nauczenia się przez dziecko wczesnoszkolne. Wiersz wcale nie musi być dziecięcy. Może coś o małżeństwie, miłości, czasie...

Moja znajoma online pewnie by się podjęła, uczy polskiego.
  • .
    Mle powiedział(a):

Ja poproszę wiersz na jubileusz teściów (złote gody) do nauczenia się przez dziecko wczesnoszkolne. Wiersz wcale nie musi być dziecięcy. Może coś o małżeństwie, miłości, czasie...

Może Hymn o miłości? Tu powinno być nowe tłumaczenie (Paulistów) ale strona się nie otwiera:
    https://www.xn--sowokrla-03a89e.pl/#/reading
    Podziękował(a) 1Mle
  • Izka powiedział(a):

Aneczka08 powiedział(a):

@DorotaP pewnie nie masz zasobów?
    Nieee, ja wymiekam totalnie...
    Podziękował(a) 1Izka
  • edytowano czerwca 2022
    Dobry, ciepły i mały po spakowaniu śpiwór toooo...?

Śpiwory mamy, ale mało kompaktowe. Przydałby się, przynajmniej jeden na razie, taki, który da się w kieszeni upchnąć ;)

Decathlon ma, ale czy one dają radę?

W Himalaje na razie nie wybieramy się, to może być pewna wskazówka jeśli chodzi o półkę cenową ;)
  • Kilówka Małachowskiego? Mam ze dwajścia lat. Jeszcze z czasów jak do żony w kawalerkę jeździłem :wink:
    Podziękował(a) 2OlaOdPawla Rogalikowa
  • Dzięki, już sprawdzam
  • Bagata powiedział(a):

Chciałabym kupić szafkę na olx, ale sprzedający zaznacza, że tylko odbiór osobisty gdzieś z okolic Łodzi.
    Mogę zamówić jakąś firmę kurierską, żeby odebrała mebel? Korzystał ktoś z takiej opcji?

Moze sprzedajacy sie obawiac, ze mebel zostanie uszkodzony i bedzie spor na olx (czesto olx niezbyt sprawiedliwie roztrzasa i jedna osoba dostaje przedmiot i zwrot pieniedzy, a druga zostaje bez niczego).
  • edytowano czerwca 2022
    Rien powiedział(a):

@Duduś, zastanawiam się, czy mogę faktycznie pomóc - mam kuzynostwo i wujostwo w Kanadzie. Takiego mega bieżącego kontaktu nie mamy, ale jakiś jest :).

Poproszę, bo póki co nikogo nie mam. Jeśli to oczywiście nie będzie niezręczna dla Was sytuacja. Chodzi tylko o rozmowę, nie jakieś załatwienia.
  • @Duduś, to skontaktuję się z kuzynką i dam Ci na priv znać.
    Podziękował(a) 1Duduś
  • .
    Rogalikowa powiedział(a):

Śpiwory mamy, ale mało kompaktowe. Przydałby się, przynajmniej jeden na razie, taki, który da się w kieszeni upchnąć ;)

W Himalaje na razie nie wybieramy się, to może być pewna wskazówka jeśli chodzi o półkę cenową ;)

My co prawda mamy 25-letnie puchowe Cumulus, absolutnie rewelacyjne, cieplutkie, malutkie i wciąż jak nowe choć wiele przeszły, ale jak spojrzałam na ich współczesne ceny to nie wiedziałam, że taki mamy majątek. :D Tzn zawsze były drogie, jednak kilku tysi to się nie spodziewałam.
    Ale ktoś z dzieci (albo dwójka?) dostał od dziadków bardzo OK z Decathlonu za cenę co najmniej przyzwoitą. Z tym, że też już ileś lat temu więc model pewnie nieaktualny. Ale trwałość i 'ciepłota' ;) przetestowane. Jak chcesz to wieczorem poszukam co to było.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • Pytanie o pluskwy. Czy jak u syna w akademiku są pluskwy, to czy mógł je przywlec do domu?
  • OlaN powiedział(a):

Pytanie o pluskwy. Czy jak u syna w akademiku są pluskwy, to czy mógł je przywlec do domu?

Mogl
  • edytowano czerwca 2022
    Jak tak, to co ja mogę zrobić oprócz sprzątania, zmiany pościeli?
  • OlaN powiedział(a):

Jak tak, to co ja mogę zrobić oprócz sprzątania, zmiany pościeli?

Prasowanie poscieli
    Witrzenie niestety materacy
    Obserwacja dzieci z rana cY nie są pogryzione
  • Ewentulanie materace do dezynfekcji
    Podziękował(a) 1Bagata
  • Pościel prasuje zawsze. Tylko gdzie ja się z tymi materacami podziemne?
  • A może parownicą te materace potraktować? Pluskwy nie powinny przeżyć spotkania z parą.
  • Bambidu powiedział(a):

.

Rogalikowa powiedział(a):

My co prawda mamy 25-letnie puchowe Cumulus, absolutnie rewelacyjne, cieplutkie, malutkie i wciąż jak nowe choć wiele przeszły, ale jak spojrzałam na ich współczesne ceny to nie wiedziałam, że taki mamy majątek. :D Tzn zawsze były drogie, jednak kilku tysi to się nie spodziewałam.
    Ale ktoś z dzieci (albo dwójka?) dostał od dziadków bardzo OK z Decathlonu za cenę co najmniej przyzwoitą. Z tym, że też już ileś lat temu więc model pewnie nieaktualny. Ale trwałość i 'ciepłota' ;) przetestowane. Jak chcesz to wieczorem poszukam co to było.
    @Bambidu dzięki za odpowiedź, sprawdzamy różne opcje, do wyjazdu syna na obóz jeszcze trochę czasu

• Jeszcze tu wkleje, bo do czytelniczego może nie wszyscy zaglądają. Poszukuję kogoś, kto ma taką książkę i zeskanuje mi kilka stron. Wartość tylko sentymentalna ;)
  • Ganna4 powiedział(a):

Jeszcze tu wkleje, bo do czytelniczego może nie wszyscy zaglądają. Poszukuję kogoś, kto ma taką książkę i zeskanuje mi kilka stron. Wartość tylko sentymentalna ;)

https://www.sbc.org.pl/dlibra/publication/24760/edition/21904/content
  • edytowano czerwca 2022
    mamlu powiedział(a):

A może parownicą te materace potraktować? Pluskwy nie powinny przeżyć spotkania z parą.

Dokładnie. Przerobione w praktyce. Nie lubią wysokiej temperatury
    Podziękował(a) 1OlaN
  • Mam, to tak zrobię.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik