Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

17576788081168

Komentarz

• Chciałam zapytać, co dajecie dzieciom na przekąski? Jesteśmy w ED i mam wrażenie, że tylko robię jedzenie. Próbowałam jakieś owoce kroić, ale potem za dużo się marnowało. Nie chcę, żeby ciągle jeśli kanapki i nie chce słodyczy. Mam 4 synów, jest tylko gorzej z tym jedzeniem ( że ciągle i więcej).
  • Zupa.
    Podziękował(a) 1GAga
  • asia powiedział(a):

Nie zaglądałam do wątku odchudzającego

Przepraszam za zupełne odklejenie od rzeczywistości, ale mnie ta koncepcja urzekła niezmiernie. Wyobrażacie sobie? Wchodzisz we wątek i chudniesz... Ależ byłabym szczupła! :D
    Podziękował(a) 5asia Izka JoannaS Madzikg Wanda
  • No tak mój telefon wie lepiej, ale wyszło zabawnie :D
  • Bambidu powiedział(a):

asia powiedział(a):

Nie zaglądałam do wątku odchudzającego

Przepraszam za zupełne odklejenie od rzeczywistości, ale mnie ta koncepcja urzekła niezmiernie. Wyobrażacie sobie? Wchodzisz we wątek i chudniesz... Ależ byłabym szczupła! :D

A to ja teraz rozumiem, czemu ja nie chudnę, a Niektórzy tak... :cry:
  • Ja też zrozumiałam. Mało tego - przytyłam ;)
  • Przerobmy całe forum na wyszczuplające! Co tam jeden watek
  • gozdkowa powiedział(a):

Chciałam zapytać, co dajecie dzieciom na przekąski? Jesteśmy w ED i mam wrażenie, że tylko robię jedzenie. Próbowałam jakieś owoce kroić, ale potem za dużo się marnowało. Nie chcę, żeby ciągle jeśli kanapki i nie chce słodyczy. Mam 4 synów, jest tylko gorzej z tym jedzeniem ( że ciągle i więcej).

Ja kupuję np w makro kilogramowe torby mieszanki studenckiej
    Podziękował(a) 2Ewaklara GAga
  • Wanda powiedział(a):

gozdkowa powiedział(a):

Chciałam zapytać, co dajecie dzieciom na przekąski? Jesteśmy w ED i mam wrażenie, że tylko robię jedzenie. Próbowałam jakieś owoce kroić, ale potem za dużo się marnowało. Nie chcę, żeby ciągle jeśli kanapki i nie chce słodyczy. Mam 4 synów, jest tylko gorzej z tym jedzeniem ( że ciągle i więcej).

Ja kupuję np w makro kilogramowe torby mieszanki studenckiej
    hmm jak znam moich taka torba by starczyła na dwa dni i poszłabym z torbami.
    Podziękował(a) 2Skatarzyna wiesia
  • u mnie śniadanie ok 8, potem nauka, i już jęczą, że głodni.

zwykle jakas zupa jest i wtedy jedzią ok 10.30-11 potem mogą sobie wziąć kanapke albo mamy jakieś drugie tupy kasza, makaron z mięsem lub coś innego.
    Podziękował(a) 1GAga

Ja zauważyłam inny problem, moi nie potrafią być głodni - tzn jak któryś głodny to idzie do kuchni i robi sobie jeść - różnie od płatków różnych z mlekiem, kanapek, jajecznicy, nieraz jogurt lub owoc, od pięciolatki począwszy (no może sama jajecznicy nie robi) i jak mówiłam że np nie mają jeść bo za godzinę obiad to przecież dopiero za godzinę... (I umrą z głodu do tego czasu oczywiście...)
    Więc aktualnie wprowadziłam "godziny otwarcia kuchni" poza nimi tylko picie i ewentualnie jabłko.
    Bo potem się okazywało że jak gdzieś byliśmy to wielkie nieszczęście bo akurat głodny a nie może nic zjeść...
    Podziękował(a) 3AgaMaria Aneczka08 GAga
  • Jak bym słyszał nasze stado. Słowo klucz "bardzo". Jestem BARDZO głodny.
    Podziękował(a) 1GAga
  • Najgorsze te alergie pokarmowe. Jak połowa nie może nabiału, to odpadają jogurty, płatki, serki. No i dotyczy najmłodszego i ciężko wytłumaczyć, że tylko on nie może.Jak robią te kanapki, to ciągle uwalona ta kuchnia... Widziałam w wątku o przepisach Rejczel ciasto drożdżowe, może będę im coś piekła po nocach ;)

Najgorsze te alergie pokarmowe. Jak połowa nie może nabiału, to odpadają jogurty, płatki, serki. No i dotyczy najmłodszego i ciężko wytłumaczyć, że tylko on nie może.Jak robią te kanapki, to ciągle uwalona ta kuchnia... Widziałam w wątku o przepisach Rejczel ciasto drożdżowe, może będę im coś piekła po nocach ;)

W evergreen Warsaw ciekawe zamienniki dla tych co nie mogą nabiału
  • Ja to wredna jestem, ale mi takie łażenie po jedzenie zaraz się kojarzy z "nudzi mi się"
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Ja też wredna. Po prostu nie pozwalam dojadać między posiłkami. Wyjątkiem są owoce. Czasami dokładka zupy.

Na mieście czy zakupach też podobnie, bo bardzo rzadko godzę się na precla, drożdżówkę, itp. Bo teraz taki trend, że niby uczucie głodu zabija na miejscu :D No chyba, że faktycznie sporo czasu przed nami, albo po prostu dobry dzień na ustępstwa :)

U nas wzięło to początki chyba z powodu obecności osobnika na diecie, żeby mu wyjątkowo przykro nie było. Teraz dla wszystkich to standard, nie znaczy, że nie bolesny :p
  • Pozwolę sobie zmienić tema- 5 lat temu kupiłam dzieciom do łóżek sprężynowe kieszeniowy materace, teraz okazuje się że się odkształciły na tyle że nadają się do wymiany. Czy to norma, że co 5 lat trzeba nowe? Jakie kupić żeby były trwalsze? Rozważam zwykłą gąbkę, bo skoro nie ma efektu to po co przepłacać....
    Jakieś porady?
  • Mamaw powiedział(a):

Pozwolę sobie zmienić tema- 5 lat temu kupiłam dzieciom do łóżek sprężynowe kieszeniowy materace, teraz okazuje się że się odkształciły na tyle że nadają się do wymiany. Czy to norma, że co 5 lat trzeba nowe? Jakie kupić żeby były trwalsze? Rozważam zwykłą gąbkę, bo skoro nie ma efektu to po co przepłacać....
    Jakieś porady?

Zobacz na ile była gwarancja. My mieliśmy chyba na 15 czy 10!lat reklamowaliśmy i dostaliśmy nowy materac
  • @Aneczka08, a jaka to firma była?
  • Jakiś sklep internetowy
  • Ale jakiej firmy materac...?
  • Hmm z gwarancją nawet nie pomyslalam, a mąż coś tam zaczął grzebać w tym materacu i rozpruł, żeby zobaczyć co się stało z tymi sprężynami, więc lipa.
    A co myślicie o tych materacach z samej pianki? Ma ktoś takie? Albo pianka + kokos?
  • męża spytam, na pewno nie jakiś wypasiony.
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Sluchajcie
    Mozecie polecic jakas kamerke samochodowa?
    Bardzo duzo jezdzę
    Ale dzisiaj mialam takie zdarzenie na ulicy
    Wszedl mi pieszy na jezdnie. Tak nagle i niespodziewanie. Na dodatek byl agresywny
    Gdyby cos sie wydarzylo nie obronilabym się...
    Bylam z Antkiem w aucie ...
    No kurcze. Strach.
    Myslalam o kamerce juz od jakiegis czasu ale widze ze coraz więcej takich rzeczy sie zdarza. Nie wiem czy ludzie nie są bardziej agresywni...
    Poleccie cos fajnego
    Podziękował(a) 1GAga
  • O tak, zauważyłam też jako kierowca, że ludzie kompletnie bez wyobraźni wchodzą na pasy. Czasem dla kierowcy korzystniej jest przejechać bez zatrzymywania się, bo ktoś mu "siedzi" na plecach i nawet nie zdąży zahamować jak auto przed nim zatrzyma się, by przepuścić pieszego. Jest mnóstwo takich sytuacji, kiedy piesi nawet nie spoglądają czy coś jedzie. Jeżdżę z wyczuciem ale jest mnóstwo palantów - bo inaczej nie da się powiedzieć - którzy za kółkiem zachowują się jak orangutany i o potrącenie człowieka na pasach naprawdę nietrudno.
    Podziękował(a) 3AgaMaria joanna_1991 Madzikg
  • Mamaw powiedział(a):

Hmm z gwarancją nawet nie pomyslalam, a mąż coś tam zaczął grzebać w tym materacu i rozpruł, żeby zobaczyć co się stało z tymi sprężynami, więc lipa.
    A co myślicie o tych materacach z samej pianki? Ma ktoś takie? Albo pianka + kokos?

My kupujemy n piankowe i jesteśmy zadowoleni. Kupowaliśmy różne, wg opinii klientów na allegro.
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Agnicha powiedział(a):

Sluchajcie
    Mozecie polecic jakas kamerke samochodowa?
    Bardzo duzo jezdzę
    Ale dzisiaj mialam takie zdarzenie na ulicy
    Wszedl mi pieszy na jezdnie. Tak nagle i niespodziewanie. Na dodatek byl agresywny
    Gdyby cos sie wydarzylo nie obronilabym się...
    Bylam z Antkiem w aucie ...
    No kurcze. Strach.
    Myslalam o kamerce juz od jakiegis czasu ale widze ze coraz więcej takich rzeczy sie zdarza. Nie wiem czy ludzie nie są bardziej agresywni...
    Poleccie cos fajnego

Ja też myślę o kamerce. Mieliśmy jakis czas temu sytuację, że z tira zaczął na nas spadać lód. Gdyby ktoś za nami jechał, na bank byłaby kraksa, bo mieliśmy hamowanie i wymijanie kawałków lodu. Koleś by sobie pojechał, a my byliśmy winni.
    Podziękował(a) 1Agnicha
  • My mamy pianka + kokos. Mają 9 lat - nadal bez wgnieceń, bez wad.
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Piankowe z samej pianki się z czasem ugniatają w miejsu leżenia (nawet te twardsze) i są gorzej wentylowane (takie grubsze) - latem potrafia parzyć. U nas dwoje ma piankowe z warstwą kokosa (grubą, nie ze 1 czy 2 cm) + pianka termoplastyczna i chyba te są bardzo ok. Tzn. muszę sprawdzic / zapytać bo od paru lat się nimi nie interesowałam ;)
    Podziękował(a) 2Agnicha Mamaw

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik