Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

17374767879168

Komentarz

• W starych kościołach były takie specjalne kanaliki przy ołtarzu, wylewało się do fundamentów kościoła.
    Podziękował(a) 1Aneczka08
  • W artykułach które dzisiaj znalazłam było o zwróceniu naturze. Ogród, rośliny, itd. @Yucami
  • Wypada pytać ...?
    @Honi odeszła z forum ? :/
  • Pewnie że wypada
    Tak
  • Ale tak bez " do widzenia" ? Czy przegapiłam ...
  • edytowano marca 2022
    Przegapiłaś. W wątku podwieszonym, "dzień dobry" się pożegnała.
    Podziękował(a) 1gahana
  • MamaRyba powiedział(a):

Pytanie do mam, które używały wielorazowych pieluch. Jaką firmę polecacie?

Ja najbardziej byłam zadowolona z otulaczy Milovia, ale niestety zawiesili działalność :(
    Chodzi mi o otulacze PUL one size, dobrej jakości.
    Miałam już różne firmy: Kokosi, Pupus, Dudush, ale żadne z nich mi nie odpowiadają.

Co polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Ja mam różne otulacze i teraz najbardziej jestem zadowolona tych z Aliexpress. Fakt trzeba chwile czekać na przesyłkę. Jak synek się obudzi to zrobię przegląd tego co mam i napiszę marki i opinie. Najstarsze odczulacze maja już 10 lat i różne marki wypróbowałam.
    Podziękował(a) 1MamaRyba
  • @MamaRyba mam komplet pieluch wielorazowych z Milovi do odsprzedania. Gdybyś była zainteresowana to daj znać, wtedy wyślę zdjęcia :)
    Podziękował(a) 2MamaRyba Mamaw
  • Jeszcze jedno @Darek @ryjek007 czy do Tyńca MPK to 1 strefa biletowa? Patrzę na bilety i chyba 24h to najlepsza opcja.
  • @Rusałka do Tyńca trzeba kupić bilet strefowy I i II.
  • ? A nie ma łączonego? Np 24h na wszystkie strefy?
  • Ja tu widzę, że 1 B) nie?
  • Wg mnie i MPK Tyniec to I strefa. Raz, że ma numer poniżej 200, a dwa, że na rozkładzie nie ma informacji o tym, że przejeżdża przez granicę strefy.
  • O to długa ta strefa w tamtą strone ;) Dobrze dla turystów!
  • Ja jestem wprost wzruszony jak o nas wszystkich dba nasze krakowskie MPK!
    Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes naszego klubu!
    Podziękował(a) 1Izka
  • @Hanq super, będę wdzięczna za opinie.

@mamlu dziękuję, kusząca propozycja, bo Milovia najbardziej mi pasuje. Tylko właśnie szukam jakiejś firmy, która robi podobne jakościowo otulacze (a może nawet lepsze), tak żeby dało się kupić nowe. Niektóre z moich już są dość zużyte (np. przetarte gumki przy nóżach) i chciałam tylko część z nich wymienić.

Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi.
    Podziękował(a) 1mamlu
  • Czy ktoś mógłby mi podbić wątek o broni? Nie wiem, jak znaleźć.
  • @mamlu, było kilka. Zaraz pogrzebię.
  • Jeszcze Strzelnica jakoś tak a propos zlotu ale tam było też dużo informacji, wczesny wątek
    Podziękował(a) 1mamlu
  • @MamaRyba A więc zrobiłam przegląd.
    I mam z polskich :
    Kokosi - niby fajne z podwójnymi gumkami ale na mojego synka (1,5 roku) już takie trochę małe i z boku wysoko wykrojone więc pieluchę trzeba dobrze upchnąć.
    Milovii mam parę sztuk dla mnie dosyć ok. ładny desingn, niektóre jednak już lekko przeciekają.
    Pupusie -cienizna , bardzo wykrojone i też już popuszczają przy napach
    Ponadto mam
    Mommy mouse jedna sztuka, fajne, bez mikropolara
    Close popin też dobre, bez mikropolara
    Flip - stare dobre, już 10 lat służą, zaczynają przeciekać lekko niektóre
    I Chińczyki
    Elefant- uwielbiam, duże , dużo napów, dobrze można zapiąć i pielucha nie wystaje
    Little bloomz poprawne, duże, może design brzydszy
    Eez Koala- bardzo fajne
    Mumsbest-też bardzo dobre.

Plus mam wełniane otulacze, ale z każdym dzieckiem mniej mi się chce je stosować.

I mała dygresja. Jako wkładów używam Xikko tetry niebielonej 80x80 i składam wg sposobu Katarzyny. Na noc muszę dodatkowa wkładkę chłonną bo syn przesikiwał. Stąd otulacze muszą być większych rozmiarów i nie każdy się sprawdzał mimo rozmiaru otulacza dostosowanego do wagi. Te chińskie kupowałam największe rozm. XL. i mają jeszcze zapas.
    Podziękował(a) 1MamaRyba
  • @Hanq bardzo dziękuję Ci za listę. Muszę sobie przejrzeć te wszystkie marki, a teraz tyle ich jest, że można zwariować :) Szukałam tych Flipów, ale to już też raczej nie produkują :(

A czy jesteś zadowolona ze wspomnianych pieluch Xikko? Ja stosuję zwykłe tetry (kiedyś jeszcze do tego dawałam taki malutki, bawełniany ręczniczek), ale one po intensywnym kontakcie z suszarką niszczą się.
  • Mam pytanie do znawców topografii Lublina. Żeby dostać się z Dworca PKP do Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej na Jaczewskiego 7, to jak to zrobić najlepiej? Autobus, tramwaj, metro, taksówka?
  • Trolejbus 160, albo taksówka.
    Podziękował(a) 1Darek
  • Wielkie dzięki :)
    Podziękował(a) 1OlaN
  • Czy kojarzycie moze, by jakiś polski polityk wysokiego szczebla, kiedykolwiek i gdziekolwiek, publicznie, w sytuacji oficjalnych rozmów wyższego szczebla jednoznacznie mówił o tym, że ziemie należące do Polski przed IIwojną światową powinny do niej wrócić?
    Nie chodzi mi o wypowiedzi czy poglądy tzw Kowalskiego, wygłaszanego w gronie rodzinnym czy nawet z jakiejc sceny, mniej lub bardziej zawoalowane tezy zamieszczane np w statutach jakichś stowarzyszeń czy organizacji, fundacji itp.
  • Może tylko jakieś towarzystwa kresowe mają sentymenty, ale w polityce nic takiego nie kojarzę. Po II wojnie światowej walczyliśmy pół wieku o uznanie granicy z Niemcami. Granica z ZSRR była nienaruszalna. Wydaje mi się, że żadnego rewizjonizmu oficjalnie u nas nie było. Jakieś oficjalne sentymenty w stosunku do dawnych Kresów Wschodnich od razu by powodowały próby wzruszania granicy polsko-niemieckiej.
    Podziękował(a) 1kociara
  • ok
    czyli nie ma i nie było takich wypowiedzi

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik