Ace też jest z chlorem, ale przystosowany do ubrań, prałam w nim całkiem spleśniałe pokrycie wózka wszystko było jak nowe po praniu. Kolory sztucznego materiału zostały takie jakie były.
Dostaliśmy nowe opłaty za śmieci, niestety nie ma u nas zniżki na KDR. Postanowiłam, że napiszę wniosek do gminy o wprowadzenie upustów na KDR, ale nie do końca wiem jak się tym zająć. Może ktos składał i podpowie. Czy Związek Dużych Rodzin wspiera takie inicjatywy?
Dostaliśmy nowe opłaty za śmieci, niestety nie ma u nas zniżki na KDR. Postanowiłam, że napiszę wniosek do gminy o wprowadzenie upustów na KDR, ale nie do końca wiem jak się tym zająć. Może ktos składał i podpowie. Czy Związek Dużych Rodzin wspiera takie inicjatywy?
Poszukuję dobrych, trwałych noży, które łatwo się ostrzy i można je myć w zmywarce. Czy istnieją takie? Te które teraz mam dostają rdzawych plam po myciu w zmywarce. Wiem, że nie powinno się tam myć noży, ale może są takie które można...
Zapytam jeszcze czy na Shein kupowaliście? Czy to standard, ze po tygodniu od zamówienia towar nie został jeszcze wysłany? Mam tylko info ze przesyłka jest przygotowywana od czterech dni.
Mam pytanie czy ktoś z Krakowa byłby zainteresowany pomocą opiekunki dla dzieci ( poniedziałek cały, wtorek po południu, czwartek po południu) moja córka z doswiadczeniem szuka.
Australia likwiduje bankomaty. Gotówka idzie do lamusa. Historia się dzieje na naszych oczach
Zweryfikowane w Adelajdzie: Nic na ten temat nie wiem. Jestem z jednym z najwiekszych bankow i ATMs sa tam, gdzie byly. Oddzialy byly zamykane podczas pandemii jak redukowali zalogi itd, to jest prawda. Nie wiem, czy znow je pootwierali bo ja w oddziale jestem moze raz na rok ????
Poradzcie ..babka pyta n olx o wozek ale chcialaby zeby przeslac do katowic.. mam soe zorientowac.. to kest stokke...stelaz tak srednio poreczniensie sklada.. do tego to siedzisko spaacerowe... i reszta to juz bajka bo gomdola ze spiworkami torbami.. jakies kartony i send it? Czy bla bla carem? Boszsz.. nie chce mi sie ogatniac tego a z drugiej strony i miejsce w domu i kasa mile widziane ;-)
Pytanie do mam, które używały wielorazowych pieluch. Jaką firmę polecacie?
Ja najbardziej byłam zadowolona z otulaczy Milovia, ale niestety zawiesili działalność Chodzi mi o otulacze PUL one size, dobrej jakości. Miałam już różne firmy: Kokosi, Pupus, Dudush, ale żadne z nich mi nie odpowiadają.
@MAFJa mam ten sam problem. Wózek rok czeka, ktoś poprosił o dodanie przesyłki olx. No nie da się. Wózek parasolka ma ponad metr. Żaden paczkomat/orlen/poczta tego nie weźmie na zasadzie przesyłki olx.
Natomiast wysyłałam kiedyś podwójne Mutsy (duoseat) kurierem DPD za pobraniem chyba nawet... to z dwa lata czekało na klienta i spoko. W karton spakowałam. Dużo kosztowało bo chyba ze 45pln. Kasa w ciągu tygodnia na koncie. Ryzykowna transakcja bo wysyłka dosc droga i na mój koszt, ale wyczułam że kobicie zależy i mnie nie zostawi. A grat stał mega długo w pokoju, zmotywował.
Komentarz
Czy Związek Dużych Rodzin wspiera takie inicjatywy?
E: i to https://mspanc.pl/discussion/206/co-masz-do-oddania-jelonku#latest
https://www.3plus.pl/pl/Raporty-/1169,Rozwiazania-prorodzinne-w-ksztaltowaniu-stawek-oplat-za-gospodarowanie-odpadami-komunalnymi
Australia likwiduje bankomaty. Gotówka idzie do lamusa. Historia się dzieje na naszych oczach
https://mspanc.pl/discussion/67/bardziej-i-mniej-banalne-problemy-kuchenne/p17
Nic na ten temat nie wiem. Jestem z jednym z najwiekszych bankow i ATMs sa tam, gdzie byly. Oddzialy byly zamykane podczas pandemii jak redukowali zalogi itd, to jest prawda. Nie wiem, czy znow je pootwierali bo ja w oddziale jestem moze raz na rok ????
Edit: chodzi o przedszkole.
I jak jest czerwona buzka to nie wychodzimy, i w przedszkolu i w szkole
Ja najbardziej byłam zadowolona z otulaczy Milovia, ale niestety zawiesili działalność
Chodzi mi o otulacze PUL one size, dobrej jakości.
Miałam już różne firmy: Kokosi, Pupus, Dudush, ale żadne z nich mi nie odpowiadają.
Co polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Natomiast wysyłałam kiedyś podwójne Mutsy (duoseat) kurierem DPD za pobraniem chyba nawet... to z dwa lata czekało na klienta i spoko. W karton spakowałam. Dużo kosztowało bo chyba ze 45pln. Kasa w ciągu tygodnia na koncie.
Ryzykowna transakcja bo wysyłka dosc droga i na mój koszt, ale wyczułam że kobicie zależy i mnie nie zostawi. A grat stał mega długo w pokoju, zmotywował.