Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

17172747677168

Komentarz

• Ace też jest z chlorem, ale przystosowany do ubrań, prałam w nim całkiem spleśniałe pokrycie wózka wszystko było jak nowe po praniu. Kolory sztucznego materiału zostały takie jakie były.
    Podziękował(a) 1kociara
  • The user and all related content has been deleted.
  • Warszawa Bielany osoby do sprzątania szukam dla mojego taty. Raz w mcy albo co 3 tyg.
  • edytowano lutego 2022
    Dostaliśmy nowe opłaty za śmieci, niestety nie ma u nas zniżki na KDR. Postanowiłam, że napiszę wniosek do gminy o wprowadzenie upustów na KDR, ale nie do końca wiem jak się tym zająć. Może ktos składał i podpowie.
    Czy Związek Dużych Rodzin wspiera takie inicjatywy?
  • @Lila może pomożesz? Wiem, że ZDR wspierał takie inicjatywy i w wielu miastach to przeszło.
    Podziękował(a) 1Kika
  • jest jakiś wątek dla poszukujących różnych rzeczy do oddania lub kupienia?
  • Ja nie, ale koleżanka z córkami stale. Długo czeka na dostawę (nie wiem jak się rozkładają poszczególne etapy), ale bardzo chwali.
    Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
  • Kika powiedział(a):

Dostaliśmy nowe opłaty za śmieci, niestety nie ma u nas zniżki na KDR. Postanowiłam, że napiszę wniosek do gminy o wprowadzenie upustów na KDR, ale nie do końca wiem jak się tym zająć. Może ktos składał i podpowie.
    Czy Związek Dużych Rodzin wspiera takie inicjatywy?

Tak, ZDR ma całą ścieżkę procedury, na www znajdziesz lub/i zadzwoń do kogoś z koordynatorów to podpowie, co jest aktualne
    https://www.3plus.pl/pl/Raporty-/1169,Rozwiazania-prorodzinne-w-ksztaltowaniu-stawek-oplat-za-gospodarowanie-odpadami-komunalnymi

Podziękował(a) 2Kika wiesia
  • https://www.dailymail.co.uk/news/article-10561999/The-END-ATMS-Australia-Thousands-cash-machines-removed-banks-digital.html

Australia likwiduje bankomaty. Gotówka idzie do lamusa. Historia się dzieje na naszych oczach :neutral:
    Podziękował(a) 5Ewasz Ida JoannaS ola_g Rogalikowa
  • Poszukuję dobrych, trwałych noży, które łatwo się ostrzy i można je myć w zmywarce. Czy istnieją takie? Te które teraz mam dostają rdzawych plam po myciu w zmywarce. Wiem, że nie powinno się tam myć noży, ale może są takie które można...
  • @Mamaw była ostatnio cala dyskusja o nożach w wątku Bardziej i mniej banalne problemy kuchenne, zjedź na dół strony - temat zaczal post @Duduś:
    https://mspanc.pl/discussion/67/bardziej-i-mniej-banalne-problemy-kuchenne/p17
    Podziękował(a) 2Izka Mamaw
  • Co polecacie do zgolenia pierwszych młodzieńczych wąsów?
  • Poszukuję książek/kursów online do nauki angielskiego na poziomie C1-C2. Czy ktoś zna coś godnego polecenia?
  • Polly powiedział(a):

Zapytam jeszcze czy na Shein kupowaliście? Czy to standard, ze po tygodniu od zamówienia towar nie został jeszcze wysłany? Mam tylko info ze przesyłka jest przygotowywana od czterech dni.

Dorota kupuje. Trzy do czterech tygodni sie czeka
  • Mam pytanie czy ktoś z Krakowa byłby zainteresowany pomocą opiekunki dla dzieci ( poniedziałek cały, wtorek po południu, czwartek po południu) moja córka z doswiadczeniem :) szuka.
  • @Rusałka Mam koleżankę pod Krakowem, dojazd MPK, szukała kogoś. Ale raczej nie na aż tyle. Napisz mi na priv stawkę i czy nie całość wchodzi w grę.
  • Wolałaby na miejscu ale odpisałam :)
    Podziękował(a) 1Duduś
  • Darek powiedział(a):

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10561999/The-END-ATMS-Australia-Thousands-cash-machines-removed-banks-digital.html

Australia likwiduje bankomaty. Gotówka idzie do lamusa. Historia się dzieje na naszych oczach :neutral:

Zweryfikowane w Adelajdzie:
    Nic na ten temat nie wiem. Jestem z jednym z najwiekszych bankow i ATMs sa tam, gdzie byly. Oddzialy byly zamykane podczas pandemii jak redukowali zalogi itd, to jest prawda. Nie wiem, czy znow je pootwierali bo ja w oddziale jestem moze raz na rok ????
    Podziękował(a) 2Darek Izka
  • Poradzcie ..babka pyta n olx o wozek ale chcialaby zeby przeslac do katowic.. mam soe zorientowac.. to kest stokke...stelaz tak srednio poreczniensie sklada.. do tego to siedzisko spaacerowe... i reszta to juz bajka bo gomdola ze spiworkami torbami.. jakies kartony i send it? Czy bla bla carem? Boszsz.. nie chce mi sie ogatniac tego a z drugiej strony i miejsce w domu i kasa mile widziane ;-)
    Podziękował(a) 1Agnieszka88
  • Pytanie o dobry kask na rower dla 3 latki?
  • @Izka zawsze kupowaliśmy w Decathlonie ten, który dobrze leżał na głowie.
    Podziękował(a) 1Izka
  • Skatarzyna powiedział(a):

Co polecacie do zgolenia pierwszych młodzieńczych wąsów?

Kuba używa extreme3, jakąś wersję Eco.
    Podziękował(a) 1Skatarzyna
  • edytowano marca 2022
    AB_ powiedział(a):

Skatarzyna powiedział(a):

Co polecacie do zgolenia pierwszych młodzieńczych wąsów?

Kuba używa extreme3, jakąś wersję Eco.
    Nazwa extreme pasuje ;)
  • edytowano marca 2022
    Czy sa jakies przepisy, ktore podaja normy zanieczyszczenia powietrza, przy ktorych dzieci w placowkach nie moga wychodzic na podworko?

Edit: chodzi o przedszkole.
  • mamuma powiedział(a):

Czy sa jakies przepisy, ktore podaja normy zanieczyszczenia powietrza, przy ktorych dzieci w placowkach nie moga wychodzic na podworko?

Edit: chodzi o przedszkole.

U nas za monitory czystości, wydaje mi się, że wszystkie placówki mają
    I jak jest czerwona buzka to nie wychodzimy, i w przedszkolu i w szkole
    Podziękował(a) 1mamuma
  • Pytanie do mam, które używały wielorazowych pieluch. Jaką firmę polecacie?

Ja najbardziej byłam zadowolona z otulaczy Milovia, ale niestety zawiesili działalność :(
    Chodzi mi o otulacze PUL one size, dobrej jakości.
    Miałam już różne firmy: Kokosi, Pupus, Dudush, ale żadne z nich mi nie odpowiadają.

Co polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
  • @MAFJa mam ten sam problem. Wózek rok czeka, ktoś poprosił o dodanie przesyłki olx. No nie da się. Wózek parasolka ma ponad metr. Żaden paczkomat/orlen/poczta tego nie weźmie na zasadzie przesyłki olx.

Natomiast wysyłałam kiedyś podwójne Mutsy (duoseat) kurierem DPD za pobraniem chyba nawet... to z dwa lata czekało na klienta i spoko. W karton spakowałam. Dużo kosztowało bo chyba ze 45pln. Kasa w ciągu tygodnia na koncie.
    Ryzykowna transakcja bo wysyłka dosc droga i na mój koszt, ale wyczułam że kobicie zależy i mnie nie zostawi. A grat stał mega długo w pokoju, zmotywował.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik