Jadę na weekend z matkami, siostry organizuja i ma być babka od tego czegoś?
Na pierwszy rzut oka mega niepokojące.
Bym nie przesadzała z tym "mega" Nie znam metody, nie mam pojęcia, na czym się opiera. Ogólniki podane w linku nie brzmią przekonywająco, ale to tylko ogólniki. Gdybym temat zgłębiła mogłabym coś bliżej powiedzieć. Fakt, ze stosują to duchowni w Ameryce Południowej nie stanowi dla mnie żadnej rekomendacji.
Nie znam. Samo uświadamianie sobie nieuświadomionych treści nie jest żadną nowością, wątpię tylko czy weekendowy warsztat w przypadkowej grupie to sensowna do tego droga. Już widzę oczyma duszy rozmontowanych psychicznie osobników, których nikt nie poskładał bo i kiedy, przecież nie przez weekend . Opisane dość ogólnikowo, chyba ma zrobić wrażenie duża ilość tajemnych wyrażeń
To jest stała grupa co się co mc spotyka. Ta pani ma mieć jeden wykład o drodze do sobie i poczuciu wartości. Ja oczywiście mocno zdystansowana jestem.do tej pory weekendy organizowane przez naszą siostrę O. były bardzo budujące.
Powiem szczerze, że jak słyszę o potędze pozytywnego myślenia/pozytywizacji (przesłuchałam kawałka filmiku: "chcę być zdrowa!" - "Wybór należy do ciebie") , to mnie się scyzoryk w kieszeni otwiera. Moim zdaniem to z chrześcijaństwem ma niewiele wspólnego. Nawet jeśli bazuje na antropologii Edith Stein.
Powiem szczerze, że jak słyszę o potędze pozytywnego myślenia/pozytywizacji (przesłuchałam kawałka filmiku: "chcę być zdrowa!" - "Wybór należy do ciebie") , to mnie się scyzoryk w kieszeni otwiera. Moim zdaniem to z chrześcijaństwem ma niewiele wspólnego. Nawet jeśli bazuje na antropologii Edith Stein.
Mam podobne odczucia. Dlatego chciałam się więcej dowiedzieć zanim pojadę.
Staje się to możliwe dzięki temu, że Ja każdego z nas jest pierwotnie wolne i zdrowe, a tym samym zdolne do ponownej konfiguracji samego siebie.
Chyba że po chrzcie. XPiotr mówił że tam w głębi siebie pod wszystkimi brudami człowiek jest dobry bo jest na obraz Boga stworzony. Parafrazuje bo nie pamiętam dokładnie.
Na wykład to sobie można iść, jeśli temat kogoś interesuje. Na warsztat, o ile nie ma konkretnej potrzeby nie bardzo wiem po co. Ani to nie uleczy ani nie da wystarczającej wiedzy.
Tokeny NFT to ostatnio modna rzecz. Ma to być rodzaj elektronicznej formy danego przedmiotu. Jest to tak zorganizowane, że może istnieć tylko jeden taki elektroniczny odpowiednik. Tu ktoś wymyślił, że duszę można zamienić na jej elektroniczny odpowiednik i dzięki temu sprzedać
Rok temu , na wyjeździe na narty, koleżanki córka pisała z tego klasówkę, Bernard z nią pisał, pamiętam że w jednym pytaniu był do wyboru przedział czasowy na jakiegoś tam praczłowieka taki a w innym pytaniu inny, i jeden był zgodny z Wikipedią a drugi z książką, i oba były prawidłowe bo pozostałe odpowiedzi były radykalnie błędne. Układając klasówkę autor raz uważał , że 200 tys lat temu a 6 pytań dalej 300 tys. To dopiero jest zdumiewające.
Czy karmienie piersią dziecka w wieku dwóch lat to zbrodnia? Pewna psycholog powiedziała mi, że robię córce krzywdę, że z nią śpię i ja jeszcze karmię. Czy naprawdę powinnam już odstawić?
Pewna Pani psy hołota (edit. Moj telefon w coraz lepszej formie - psycholog) właśnie jedzie zdechła do roboty udzielać porad, kompletnie nieprzytomna bo pół nocy karmi zagilanego 1,5 rocznego człowieka. Na zdrowie dzidzisiowi. Mniej chyba sobie.
Poszukuję kontaktu z kimś mającym dziecko wybitnie uczulone na białko mleka krowiego. Lub kogoś, kogo dziecko z takiej alergii wyszło. Będę wdzięczna za odpowiedź
Komentarz
Staje się to możliwe dzięki temu, że Ja każdego z nas jest pierwotnie wolne i zdrowe, a tym samym zdolne do ponownej konfiguracji samego siebie.
Ja oczywiście mocno zdystansowana jestem.do tej pory weekendy organizowane przez naszą siostrę O. były bardzo budujące.
Ni ch mu odpowiedzi nie chcą się dopasować
B - 4
C - 1 (taka współczesna ryba trzonopłetwa)
D - 3 (stadium pośrednie między rybą a płazem)
Pomogłam?
Na zdrowie dzidzisiowi.
Mniej chyba sobie.
... Bo mam do oddania kilka lego hero factory dla jakiegoś chłopca wielbiciela lego, bo to wybitnie chlopięce jest
@Skatarzyna Kajtek lubi? @MAFJa ?