My byliśmy na Mikołajku z 5-latką i 12-latką. Starszej się podobało, młodej też,tak mówiła, ale się wierciła,wstawała,chwilami nudziła,bo pewnie nie rozumiała o co chodzi w części scen. A ja... nawet wytrzymałam bez ziewania... Na pewno Mikołajek dla mnie lepszy niż "Psi oatrol" itp.
My nie możemy przeboleć, że są inni aktorzy. Uwielbialiśmy tych rodziców Mikołajka - jego tata był po prostu boski boski! i tych jego kolegów. Przepadałam za Kleofasem Wiem, że dzieci urosły i już ktoś inny musi je zagrać ale mimo wszystko przywiązuje się człowiek,zwłaszcza jak to coś było dobre. A bylo
Mi osobiście ta część ze wszystkich Mikołajków najmniej się podobała. Tamte w ogóle były jakoś śmieszniejsze,bardziej trzymały widza,aktorzy tak jak piszesz. No ładni,ale...Nie mieli tego czegoś co było tam... Jakbym tamtych nie widziała to byłby dla mnie pewnie przyjemny film a tak to porównywanie do wcześniejszych sprawiło,że ten bardzo tracił w moich oczach. Ogólnie klimat fajny,lubię takie klimaty jak w tym filmie. Fajne wnętrza,zewnętrza, scenografia czy jak to zwał... I jeszcze, pewnie o wiele bardziej by mi się podobał z napisami w oryginalnym języku...
A wiecie, ze myślałam, żeby coś upiec? Ale...to jest wszystko spontan. Trochę mało czasu...
Możesz w Warsie spróbować upiec
To są akcje w stylu mojego męża. Pojechałam kiedyś na wieś pod Augustów. M miał dojechać kilka dni później. Świetnie wie , że nie lubię wyjeżdżać bez niego. Tak kombinował, żeby przyjechać już następnego dnia. Wsiadł w pociąg, zadzwonił do znajomych w których domku na wsi byłam.
Siedzę o 21.30 w tym domu z dziećmi, zaryglowana. Ktoś wali do drzwi. O matko.... Otwieram stoi ten kolega nasz i mówi namiętnym głosem "Hej Ania, to ja Darek, co porabiasz, jestem bez żony"
Ale znam tego kolegę i jego żonę, znam mojego męża, więc jak to usłyszałam to od razu mówię, no nie mogę znaczy M przyjechał!!!!". A zza pleców Darka wyłania się z ciemności mój mąż cały rozchicholony.
Ciekawe co byś zrobił jakbym powiedziała, Hej Darek, dzieci śpią, męża nie ma wchodź szybko, mówię do niego? Zwijalismy się wszyscy ze śmiechu
@Nigella weszłam w opinie o tej "Magdusia" i co czytam? - że to wyroby cukierni Samanta, która tu powyżej poleca @olgal więc jakby co - już dwie osoby polecają Ci Samante
@Nigella weszłam w opinie o tej "Magdusia" i co czytam? - że to wyroby cukierni Samanta, która tu powyżej poleca @olgal więc jakby co - już dwie osoby polecają Ci Samante
Nie wiem, czy to powinno trafić tutaj. Chyba nie ma odpowiedniego miejsca. Widzieliście to: https://mojadusza.online/ ? Niby na stronie zdjęcie aniołka, ale nie jestem pewien, czy za tym stoi taki aniołek, jaki jest na obrazku...
Tokeny NFT to ostatnio modna rzecz. Ma to być rodzaj elektronicznej formy danego przedmiotu. Jest to tak zorganizowane, że może istnieć tylko jeden taki elektroniczny odpowiednik. Tu ktoś wymyślił, że duszę można zamienić na jej elektroniczny odpowiednik i dzięki temu sprzedać
Tokeny NFT to ostatnio modna rzecz. Ma to być rodzaj elektronicznej formy danego przedmiotu. Jest to tak zorganizowane, że może istnieć tylko jeden taki elektroniczny odpowiednik. Tu ktoś wymyślił, że duszę można zamienić na jej elektroniczny odpowiednik i dzięki temu sprzedać
Doda stokenizowala wirtualną miłość chyba cokolwiek to znaczy. Dla mnie dowód na umiejętności sprzedażowe, ze ktoś chce ci zapłacić za takie głupoty.
Komentarz
Starszej się podobało, młodej też,tak mówiła, ale się wierciła,wstawała,chwilami nudziła,bo pewnie nie rozumiała o co chodzi w części scen.
A ja... nawet wytrzymałam bez ziewania...
Na pewno Mikołajek dla mnie lepszy niż "Psi oatrol" itp.
I znowu literówki! Edycja oczywiście.
Jakbym tamtych nie widziała to byłby dla mnie pewnie przyjemny film a tak to porównywanie do wcześniejszych sprawiło,że ten bardzo tracił w moich oczach.
Ogólnie klimat fajny,lubię takie klimaty jak w tym filmie. Fajne wnętrza,zewnętrza, scenografia czy jak to zwał...
I jeszcze, pewnie o wiele bardziej by mi się podobał z napisami w oryginalnym języku...
@olgal ?
Teraz widzę,że na stronie mają ofertę tortów do zamówienia on-line
https://www.cukierniasamanta.pl/sklep/kategoria-produktu/torty/
@Nigella jest elastyczna, dopasowuje się do sytuacji.
Edit: chciałabym być jak @Nigella, w wieku obecnym Nigella, bardzo mloda duchem ta kobieta jest.
Ale...to jest wszystko spontan.
Trochę mało czasu...
To są akcje w stylu mojego męża.
Pojechałam kiedyś na wieś pod Augustów. M miał dojechać kilka dni później. Świetnie wie , że nie lubię wyjeżdżać bez niego.
Tak kombinował, żeby przyjechać już następnego dnia. Wsiadł w pociąg, zadzwonił do znajomych w których domku na wsi byłam.
Siedzę o 21.30 w tym domu z dziećmi, zaryglowana. Ktoś wali do drzwi. O matko.... Otwieram stoi ten kolega nasz i mówi namiętnym głosem "Hej Ania, to ja Darek, co porabiasz, jestem bez żony"
Ale znam tego kolegę i jego żonę, znam mojego męża, więc jak to usłyszałam to od razu mówię, no nie mogę znaczy M przyjechał!!!!". A zza pleców Darka wyłania się z ciemności mój mąż cały rozchicholony.
Ciekawe co byś zrobił jakbym powiedziała, Hej Darek, dzieci śpią, męża nie ma wchodź szybko, mówię do niego?
Zwijalismy się wszyscy ze śmiechu
Jeszcze dopisek - link wklejam: https://www.google.com/search?q=cukier+ia+magdusia+zakopane&oq=cukier+ia+magdusia+zakopane&aqs=chrome..69i57j0l5.6712j0j4&client=ms-android-motorola-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#trex=m_t:lcl_akp,rc_f:rln,rc_ludocids:6181835062639481273,ru_gwp:0%2C7,ru_lqi:ChtjdWtpZXJuaWEgbWFnZHVzaWEgemFrb3BhbmVaHSIbY3VraWVybmlhIG1hZ2R1c2lhIHpha29wYW5lkgEKcmVzdGF1cmFudJoBJENoZERTVWhOTUc5blMwVkpRMEZuU1VOdE5tSlhXbWhuUlJBQqoBGhABKhYiEmN1a2llcm5pYSBtYWdkdXNpYSgL,ru_phdesc:NZRghEe9wZc,trex_id:yvJVnd
Faktycznie Magdusia dużo lepiej brzmi
Widzieliście to: https://mojadusza.online/ ? Niby na stronie zdjęcie aniołka, ale nie jestem pewien, czy za tym stoi taki aniołek, jaki jest na obrazku...
Ktoś coś o tym słyszał?
@Katarzyna @Juka
Jadę na weekend z matkami, siostry organizuja i ma być babka od tego czegoś?