Słyszeliście o rozpadzie Ordo Iuris? Mam nadzieję, że się nie rozwali totalnie.
słyszeliśmy. O Zychu i Pawłowskiej też.
To jej mąż wpadł zrobić porządek w biurze?
Ale o co chodzi? Dacie jakiś link?
Pan Zych i Pani Pawłowska od dłuższego czasu mieli romans. I to gorący sądząc po sms i zdjęciach jakie mąż Pawłowskiej znalazł w jej telefonie. Ja się dowiedział to wpadł do siedziby OL i sprał Zycha po pysku publicznie. Skończyło się tym, ze zarówno żona Zycha jak i mąż Pawłowskiej złożyli pozwy rozwodowe. Prezes OL (co potwiedził w oficjalnym oświadczeniu) zażądał rezygnacji Zycha. Pawłowska poszła za nim i utworzyli własną organizację. Pewnie będą dalej walczyc z rozwodami....
Szkoda tylko że znowu życie rozmija się z głoszonymi poglądami. Stąd moja niechęć do wprowadzania fundamentalizmu w życiu publicznym - potwierdza się że ci najgorliwsi mają za uszami
Uzywalam tego tadam do butow, kupowalam w biedronce. Wlasnie corce zimowe sie odkleily i zaraz bede je nim kleila. Poprzednie buty sklejone dobrze sie trzymaly.
Zapytałam , klej do butów z Castoramy, czaeno-zółty, Pattex , mąż kilka razy już nim kleił i super trzyma, z butem na kartoniku, bo różne rodzaje są tego pattexu.
@EluniaSylwia w którym wątku dawałaś przepis na karkówkę (czy tam inny kawał mięsa) w ziołach? Cos jakieś 12 h moczenia, czy coś. Zapisałam sobie przepis i nie znajduje teraz tej kartki, a brzmiało smakowicie. Karkówkę juz mam, więc dobrze, żeby to jednak była karkówka, a nie jakiś antrykot (cokolwiek to jest)*
* W Carrefourze widziałam rysunek krowy z rozpisaniem gdzie na niej jest jakie mięso; sprawdziłam raz ten antrykot, ale nie pamiętam . Może to była jednak świnia...?
Komentarz
Ale o co chodzi? Dacie jakiś link?
https://www.donald.pl/artykuly/Un47prmk/salon24-kulisy-rozlamu-ordo-iuris-to-miedzy-innymi-plomienny-romans-doszlo-nawet-to-bojki
Wygląda, jakby potwierdzali plotki.
https://www.facebook.com/ordoiuris/posts/266313898958851
Od lat tym kleję, śmierdzi paskudnie.
* W Carrefourze widziałam rysunek krowy z rozpisaniem gdzie na niej jest jakie mięso; sprawdziłam raz ten antrykot, ale nie pamiętam . Może to była jednak świnia...?
szponder zawsze na rosół kupuję.
czy ja dobrze dziś widziałam na bazarze, że polędwica wołowa po 120 zł. ??