Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

16566687071168

Komentarz

• edytowano stycznia 2022
    siostraKasik powiedział(a):

kitek powiedział(a):

Polly powiedział(a):

EluniaSylwia powiedział(a):

kitek powiedział(a):

Polly powiedział(a):

Słyszeliście o rozpadzie Ordo Iuris? Mam nadzieję, że się nie rozwali totalnie.

słyszeliśmy. O Zychu i Pawłowskiej też.

To jej mąż wpadł zrobić porządek w biurze?

Ale o co chodzi? Dacie jakiś link?
    Pan Zych i Pani Pawłowska od dłuższego czasu mieli romans. I to gorący sądząc po sms i zdjęciach jakie mąż Pawłowskiej znalazł w jej telefonie. Ja się dowiedział to wpadł do siedziby OL i sprał Zycha po pysku publicznie. Skończyło się tym, ze zarówno żona Zycha jak i mąż Pawłowskiej złożyli pozwy rozwodowe. Prezes OL (co potwiedził w oficjalnym oświadczeniu) zażądał rezygnacji Zycha. Pawłowska poszła za nim i utworzyli własną organizację. Pewnie będą dalej walczyc z rozwodami....
    Smutek. Tacy młodzi a tak właśnie spaprali sobie i rodzinie życie. Zych ma synka Leosia, Pawłowska dwóch małych synków. Jak mi przykro..
    Wiecie co, nie da się czytać fb. Wszędzie memy, komentarze, jakby nie było innych spraw tylko ordo-romans. Obrzydliwe to jest, myślę, że skala tego jest tak dosadna, że bohaterowie mocno odczuli w kościach.
  • edytowano stycznia 2022
    Obrzydliwe to jest to, ze chcieli uchodzić za takich prawych, gorliwych katolikow i innym narzucac swoje poglady a tymczasem okazali się po prostu hipokrytami.
    I zero skruchy, refleksji. Wręcz przeciwnie, nadal brylowanie i brak jakiejkolwiek powściągliwości.
    Obrzydliwa jest hipikryzja, bigoteria, falsz i cynizm. Odczuli? Co? Bo nadal buta a nie jakakolwiek skrucha czy przeproszenie tych, których zgorszyli
    A sami się pchali na świecznik, więc nic dziwnego, xe ich sprawy staly się publiczne
    Podziękował(a) 3agatak EluniaSylwia kitek
  • Czyli słusznie ich wyrzucili.
  • Ja to w ogóle nie wiem o kim Wy mówicie i o czym.
    Podziękował(a) 1blaekie
  • Honi powiedział(a):

Ja to w ogóle nie wiem o kim Wy mówicie i o czym.

Dwie kluczowe poalstacie w ordo iuris nawiazaly romans, który skutkował awanturą i rozwód wisi w powietrzu.
    Jwdwn z bohaterów jest twarzą "czy czas zakazac rozwodów w Polsce"
    Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
  • Twarzą czego? Jak można być Twarzą dyskusji?

• @kociara , Ordo Iuris robi dużo pożytecznych, dobrych rzeczy. Więc nic dziwnego, że demony atakują taką organizację.
    Przykro, że tak się stało. Pewnie, że wstyd jak cholera.
    Oby się pamiętali ci młodzi ludzie. Dzieci mają, szkoda tych dzieci.
  • Nie no mi bardziej chodzi, że nic w internecie nie ginie. Mają dzieci. A i dla niektórych to woda na młyn w necie, choć mogliby się powstrzymać o obrzydliwego komentowania.
    Podziękował(a) 1Izka
  • Rusałka powiedział(a):

Nie no mi bardziej chodzi, że nic w internecie nie ginie. Mają dzieci. A i dla niektórych to woda na młyn w necie, choć mogliby się powstrzymać o obrzydliwego komentowania.

Nie śledzę jakoś szczególnie tematu, o rozpadzie w oi dowiedziałam się wlaanie tu na forum, potem doczytałam.
    Ale mówiac szczerze, natrafiam raczej na ironiczne i złośliwe komentarze, nie obrzydliwe.
    No ale jak wspomniałam, nie śledzę wszystkiego
  • Mamaw powiedział(a):

Ale fajna historia. Bardzo lubię słuchać opowieści starszych, doświadczonych osób. Ja też karmiłam jednego z synów do 3 r ż. Jedyny problem był taki że jak już był 2,5 latkiem to czasem szarpał mi bluzkę w kościele, że chce pić tu i teraz.

A to przypomniałaś mi takie zdarzenie:
    Poszłam raz do sklepu z moim dwulatkiem, to było lato, ja miałam na sobie czarną bluzeczkę zapinaną na przodzie z góry na dół na zamek błyskawiczny.
    Synek siedział u mnie na ręku.
    W pewnym momencie zachciało mu się chyba pić, więc bardzo niecierpliwie dobiera się do "bufetu".
    Kazałam mu poczekać chwilkę, a ten spryciarz korzystając z momentu mojej nieuwagi rozpiął ów zamek błyskawiczny i oczom publiczności ukazał się czarny koronkowy stanik na pełnej i dorodnej piersi.
    Mijający mnie faceci nie kryli swej radości ... B)
  • A w kwestii karmienia @Honi trójka moich dzieci była na piersi do 4 rż, to są te z wyraźnym talentem :) w ogóle mnie nie interesowało co inni mają na ten temat do powiedzenia, nam było dobrze.
    Podziękował(a) 2[Usunięty użytkownik] Ida
  • Rusałka powiedział(a):

siostraKasik powiedział(a):

kitek powiedział(a):

Polly powiedział(a):

EluniaSylwia powiedział(a):

kitek powiedział(a):

Polly powiedział(a):

Słyszeliście o rozpadzie Ordo Iuris? Mam nadzieję, że się nie rozwali totalnie.

słyszeliśmy. O Zychu i Pawłowskiej też.

To jej mąż wpadł zrobić porządek w biurze?

Ale o co chodzi? Dacie jakiś link?
    Pan Zych i Pani Pawłowska od dłuższego czasu mieli romans. I to gorący sądząc po sms i zdjęciach jakie mąż Pawłowskiej znalazł w jej telefonie. Ja się dowiedział to wpadł do siedziby OL i sprał Zycha po pysku publicznie. Skończyło się tym, ze zarówno żona Zycha jak i mąż Pawłowskiej złożyli pozwy rozwodowe. Prezes OL (co potwiedził w oficjalnym oświadczeniu) zażądał rezygnacji Zycha. Pawłowska poszła za nim i utworzyli własną organizację. Pewnie będą dalej walczyc z rozwodami....
    Smutek. Tacy młodzi a tak właśnie spaprali sobie i rodzinie życie. Zych ma synka Leosia, Pawłowska dwóch małych synków. Jak mi przykro..
    Wiecie co, nie da się czytać fb. Wszędzie memy, komentarze, jakby nie było innych spraw tylko ordo-romans. Obrzydliwe to jest, myślę, że skala tego jest tak dosadna, że bohaterowie mocno odczuli w kościach.
    To chyba zależy od tego, kogo się ma wśród znajomych, ja o całej sprawie dowiedziałam się z forum. Nie wszyscy wbrew pozorom o tym dyskutują
  • Tak, może. Ja mam dużo z rodziny i paru znajomych i to tak działa na fb. Zawsze mnie to dołuje, że krytyka nie idzie w winnych sytuacji ale pobocznie, w Kościół, w organizację, która nie składa się przecież tylko z tych dwóch osób. No jak napisałam woda na młyn. A memy są naprawdę wulgarne.
    Podziękował(a) 2Mamaw Rogalikowa
  • A winnym tego zamieszania wcale nie żal.

Życie. Media pohuczą, opadnie pył i może zostanie to wartościowe.
  • Sumlinski pisze, że żaden rozłam, tylko wypieprzyli kogoś tam.
    Media oczywiście chciały by rozłamu
  • Pytanie moje jest następujące:
    Gdzie można kupic tradycyjnego góralskiego jaśka z owczej wełny typu "baranek"? Taki jak kiedyś górale sprzedawali. Teraz w sklepach z pamiątkami poduszki made in China.
    @olgal może Ty coś podpiwiesz?

• Coś podobnego do tej
  • Ale ta to raczej też nie góralska...
  • Nigella powiedział(a):

Pytanie moje jest następujące:
    Gdzie można kupic tradycyjnego góralskiego jaśka z owczej wełny typu "baranek"? Taki jak kiedyś górale sprzedawali. Teraz w sklepach z pamiątkami poduszki made in China.

Pewnie w NT na jarmarku?
    Podziękował(a) 1Nigella
  • edytowano lutego 2022
    Ida powiedział(a):

@kociara , Ordo Iuris robi dużo pożytecznych, dobrych rzeczy. Więc nic dziwnego, że demony atakują taką organizację.
    Przykro, że tak się stało. Pewnie, że wstyd jak cholera.
    Oby się pamiętali ci młodzi ludzie. Dzieci mają, szkoda tych dzieci.

Ordo iuris to ani ordo ani iuris
    Najgorsza zaraza - pozyteczni idioci kierowani przez pazernych hipokrytów
    Nie mają nic wspólnego z prawem ani porzadkiem prawnym
    Podziękował(a) 1kociara
  • edytowano lutego 2022
    Rusałka powiedział(a):

Nie no mi bardziej chodzi, że nic w internecie nie ginie. Mają dzieci. A i dla niektórych to woda na młyn w necie, choć mogliby się powstrzymać o obrzydliwego komentowania.

Jak się ktos pcha do mediów to musi się liczyć z z rozliczania w praktyce gloszonych idei
    Nikt zwykłego Kowalskiego po gazetach za romanse z koleżanką nie ciąga
  • olgal powiedział(a):

Nigella powiedział(a):

Pewnie w NT na jarmarku?
    Mąż szukał ostatnio gdzieś tam lokalnie i nie było
  • Nigella powiedział(a):

@Nigella , w firmie Kalskór z Nowego Targu.

https://wyprawa-skor.pl/

Możesz u nich zamówić co tylko chcesz.
    Na wymiar. I z jakiej chcesz wełny, czy skóry owczej. Mają bardzo duży wybór.
    Najlepiej omówić temat z panią Kingą.

W linku, który podałam w menu jest sklep internetowy. Tam są ceny.
    Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
  • edytowano lutego 2022
    Dzięki dziewczyny!
    Coś tam zamówię. Na prezent potrzebuję. Mam w rodzinie kogoś owczolubnego. Wymyśliliśmy poduszkę, bo ulubioną starą ma już mocno zużytą.
    Mąż w zeszłym roku też sam szukał będąc na Podchalu i nie było...
  • @Nigella , jeszcze ta firma:

https://ehomelike.pl/o-nas

Oni specjalizują się w wyrobach wełnianych.
  • @Nigella to jest taki ogromny jarmark dwa razy w tygodniu,w czwartki i soboty od wczesnego rana do południa. Mogę kiedyś podjechać zobaczyć,ale w tym tygodniu raczej nid dam rady. Tam sprzedają też zwykli rzemieślnicy swoje wyroby te regionalne.
    I jeśli tam nie ma to już nie wiem gdzie :)
    Tylko,że taka prawdziwa owcza wełna jest szorstka. Mąż ma spodnie góralskie wełniane. I nie wyobrażam sobie jak by można na takim szorstkim leżeć twarzą. Na poduszkę te te wyżej linkowane merynosy lepsze,bo wełna miękka. Chyba,że to ozdobna tylko ma być.
  • O! Fajnie! Moi będą w przyszłym tygodniu na nartach w Murzasichle to może się wybiorą?
    Podziękował(a) 1olgal
  • Uwielbiam góralskie wyroby od torebek po skarpety!
  • edytowano lutego 2022
    To jest tutaj:
    Nowa Targowica

https://maps.app.goo.gl/VMKGvkNM6JDFeeJR8

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik