Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

16667697172168

Komentarz

• Rusałka powiedział(a):

Uwielbiam góralskie wyroby od torebek po skarpety!

Myślę że też pasuje taki styl do Ciebie
    Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
  • Jak zamówic receptę na berodual? Te wszystkie receptomaty dadzą radę? Napisać, że dla dziecka, czy lepiej dla siebie?
  • dla dorosłej
  • To zależy od dawkowania, tak mi się wydaje. A wielkość dawki w ml jest różną I różne są ceny.
  • Moja córka na astmę dostaje już 0.5/ml wcześniej 0.25/ml ( 24 zł i 3 zł bez ryczałtu 99zł)
  • A tak z ciekwości się spytam.... te recepty załatwiane prze receptomaty to macie na zniżke czy 100 proc?
  • Jakie są objawy, kurde felek, tego nowego wirusa?
    Co prawda wstałam dziś z łóżka, ale katar jest gorszy niż trzy dni temu.
    Ból gardła, zatkane uszy.
    Pierwszego dnia gdy poczułam się źle, bardzo bolał mnie żołądek.
    Temp. w granicach 37-38.2
    Nawet @ przyszla po dwóch tygodniach od ostatniej.
    Dziwne rzeczy się ze mną dzieją.
  • No i oczywiście boli każdy skrawek ciala i kości.
  • @Honi ja nie wiem bo u nas nie było testu pozytywnego a ja miałam krtań zawaloną, chrypkę, ból gardla ale poniżej krtań, tchawica, temp 38, 5. Potem siadło na uszy i katar zielony, kaszel krtaniowy, potem mieszany, teraz mokry czasem. Taka infekcja u 3 osób w domu tylko ja najgorzej oczywiście. Brałam antybiotyk. Minęło po tygodniu.

Może to sezonowy wirus? Przynajmniej taki bywał nie raz przed pandemią.
  • Agnicha powiedział(a):

A tak z ciekwości się spytam.... te recepty załatwiane prze receptomaty to macie na zniżke czy 100 proc?

100 procent.
    Podziękował(a) 1Agnicha
  • Ja już dawno przestałam interesować się wirusem i nic nie czytam. Waszych wątków o szczepieniach też nie. Dlatego proszę.o Wasze.podpowiedzi jak przechodzoliscie
  • @Honi ja też mam problemy z @, jak nigdy. Zawsze jak w zegarku, a teraz albo długa przerwa, aż telenowelę uprawiałam na forum o możliwej ciąży, teraz po 2 tyg od poprzedniej. Stawiam na powikłania po domniemanym kowidzie. Może ty też masz właśnie mocniejszego omikrona i tyle. Zastanów się, czy zwrocilabys na te objawy uwagę przed erą kowida? Czy po prostu polezalabys w łóżku, połykała witamin i przeczekała pod kocykiem?
  • Co ty, @Rogalikowa, wszędzie piszesz o tym łóżku i kocyku? Jeszcze gdzieniegdzie herbatę malinową dodajesz.

Czy Ty wiesz, jak mi się marzy takie komfortowe chorowanie? To dla mnie piękniejsza wizja niż wakacje na Seszelach! Wygodna poduszka, ciepła kołdra, książka, herbata, troskliwi bliscy, którzy chodzą na paluszkach i dbają... Eh, przeczytam i nie mogę się otrząsnąć z marzeń.

Chyba czuję się niedopieszczona...
  • Nie chorujesz pod kocykiem? >:) Niemożliwe! Masz dzieci, czy co?
  • edytowano lutego 2022
    Honi powiedział(a):

Jakie są objawy, kurde felek, tego nowego wirusa?
    Co prawda wstałam dziś z łóżka, ale katar jest gorszy niż trzy dni temu.
    Ból gardła, zatkane uszy.
    Pierwszego dnia gdy poczułam się źle, bardzo bolał mnie żołądek.
    Temp. w granicach 37-38.2
    Nawet @ przyszla po dwóch tygodniach od ostatniej.
    Dziwne rzeczy się ze mną dzieją.

Kochana, ja miałam bol żołądka, biegunkę, gorączkę, katar, kaszel, uszy zatkane, gardło tak bolalace, ze się w nocy budziłam.

Zrobilam test, bo mieliśmy przywieźć gościa, a tych objawów chorobowych mialam taki mix jak nigdy w życiu.

Negativo

Pierwszy raz robiłam test w domu.
    W szpitalu mi robili.dwa razy, zawsze ujemny i dobrze.

Ostatnio slyszlam, ze znajomych corka tylko katar, musieli się stestowac,.corka katar, matka zero objawów, obie pozytywne, czyli covid.
  • Przechodziłam niedawno: straszliwie bolała mnie głowa, bolały mnie oczy i nad oczami. Bolały mnie mięśnie, bardzo bolały mnie krzyże, plecy. Nie miałam siły ustać na nogach. Jeden dzień leżałam w łóżku ale na wieczór się na siłę zwlekłam i zaczęłam łazić po kuchni, bo już nie mogłam patrzeć na to bezkrolewie ;)
    Byłam taka kompletnie słaba jeszcze przez 4 dni, zmuszałam się do chodzenia, nie leżałam. Gdzieś tak od 3 dnia choroby pojawił się suchy kaszel covidowy.
    No i tyle właściwie.
  • @Bagata, jak sobie rozwalisz kolano jak ja, to może się to marzenie spelni. U mnie wtedy kilka dni posiłki do łóżka przynoszą :D :D :D
  • A omicron to też covid? I jak np przechodzilismy typowy covid rok temu to test będzie negatywny teraz? Ciekawi mnie to.
  • Nie tam. Nie wierzę. Twoje chłopaki to złote dzieci, moje ancymony z innej gliny. Nie opłaca mi się żadne tam rozwalanie kolana :)
  • Bagata powiedział(a):

Nie tam. Nie wierzę. Twoje chłopaki to złote dzieci, moje ancymony z innej gliny. Nie opłaca mi się żadne tam rozwalanie kolana :)

Moi mają już wprawę ;), 3x w ciągu dwóch lat, plus 5 pobytów w szpitalu w ciągu 2 lat, to można już ogarnąć, ze inaczej nie będzie :smiley:
  • Uściski, @Monika! Przepraszam, trochę nie na miejscu było to moje marzenie o niedyspozycji.
  • Bagata powiedział(a):

Uściski, @Monika! Przepraszam, trochę nie na miejscu było to moje marzenie o niedyspozycji.

Co Ty @Bagata :). Wszystko ok, każdy potrzebuje odpoczynku i żeby nikt od Ciebie nic nie chciał :).
    Podziękował(a) 1Bagata
  • edytowano lutego 2022
    Rusałka powiedział(a):

A omicron to też covid? I jak np przechodzilismy typowy covid rok temu to test będzie negatywny teraz? Ciekawi mnie to.

Omikron covid. Z tego co wiem to test wykrywa bieżący covid, zeszłoroczny to jakieś pojedyncze anomalie były. Siorka negatywna covidowo a zatoki, temperatura, objawy żołądkowe. Edit sprawdziłam- reszta rodziny negatywna a m.in. objawy żołądkowe a u Siostry bez brzucha a z bólem głowy.
  • @Honi u mnie tez test ujemny. Objawy gorączka, bol mięśni, mega ból oczu. Jeden dzień leżałam cały .
    Podobne objawy syn i córka. Drugi syn tylko lekka gorączka wieczorem i koniec. Trzeci syn jeszcze lżej.
    I też @ przyszła po 2,5 tyg dzien po objawach
  • U nas w grudniu: my z mężem 1 dzień gorączki 38 i katar, bardzo zatkany nos, kaszel - już po gorączce; córka pół godziny bólu nad oczami i 1 x wymioty i koniec choroby; druga córka 1 dzień brzydkiego kaszlu i koniec choroby. - bazowaliśmy na 1 teście domowym, ale ze wszyscy chorowali w ciągu 1 tygodnia to raczej na to samo.

W styczniu podejscie drugie - chorowali wszyscy synowie, też w ciągu niecałego tygodnia: dwóch tylko po 16 godzin gorączki 38 i nic więcej, dwóch katar i nic więcej. Równocześnie potwierdzony covid u szwagrow, a że mamy stały kontakt, więc na pewno u nas była ta sama choroba, choć nie testowaliśmy.
  • We Włoszech podawali, że niestety testy nie zawsze wykrywają omikrona, 40% omikrona jest negatywna w tych szybkich testach.
  • Ej no! I tu covid zakrólował???
    Idźcie stąd do porad lekarskich!
  • Ja mam pytanie czy ktoś widział w kinie tego nowego Spidermena? Moje "maluchy" chcą iść.
    Ja nie trawię takich filmów, więc z automatu odrzucam. Nawet nie mam pojęcia o czym jest...
  • Nikt nie oglądał?
    Chciałam ich samych zostawić w tym kinie, bo szczerze nie mam ochoty męczyć się 2,5 godziny na filmie, który mnie nie interesuje.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik