Pszczelarze - w jakim czasie powinien skrystalizować się miód spadziowy?
Po roku część zupełnie jak świeży, u części na dnie jest twardy. Ze dwa słoiki normalnie skrystalizowane. Do tej pory brałam miód z innego źródła, niestety się wyczerpało. Teraz z niby na 100% sprawdzonego miejsca, ale miód zachowuje się zupełnie inaczej
Nie mogę znaleźć wątku. Czy Wielki Mike i Cudowny chlopak nadadzą się jako filmy dla 11 latka? Zostajemy razem na weekend, wieczor filmowy i popcorn wydają mi się być super pomysłem.
No właśnie ja zawsze tylko spadziowy miód od zawsze brałam, od wujka (niestety zmarł), i po roku miód nie był płynny. A teraz - miód z innego źródła - zachowuje się zupełnie inaczej.
@EluniaSylwia z domieszką akacjowego (poza innym smakiem) miałby inny kolor, a jest bardzo ciemny. Jak używam zamiast cukru to też wolę płynny. Ale jak dzieci robią sobie coś z miodem, to zdecydowanie wolę twardy, mniej strat
@Duduś ostatnio też brałam miód z innego źródła i trafiłam na pszczelarza-gadułę z zacięciem belferskim. Ciekawie opowiadał i to scukrzenie miodu zależy z czego, skąd itp. Z cukrem uświadomił mnie, że jak już się jakiś używa, to najpośledniejszego gatunku. Ciemny i zbrylony cukier nie jest ulepszany jakąś syfiastą chemią. Podobno dobrzy pszczelarze tylko taki podkładają pszczołom na zimę.
Hm. Próbowałam. Komunikat taki: This Google account is not yet associated with a device. Please accces the Play Store app on your device before instaling apps.
Komentarz
Po roku część zupełnie jak świeży, u części na dnie jest twardy. Ze dwa słoiki normalnie skrystalizowane.
Do tej pory brałam miód z innego źródła, niestety się wyczerpało. Teraz z niby na 100% sprawdzonego miejsca, ale miód zachowuje się zupełnie inaczej
Ponoć dobry miód znaleziono w piramidach egipskich, więc po roku w słoiku i ten powinien być ok
Może akacjowego dodali?
Ja lubię miód tylko płynny, potem już mi nie smakuje
Ale spytam jutro taty dla twojego spokoju
Czy Wielki Mike i Cudowny chlopak nadadzą się jako filmy dla 11 latka? Zostajemy razem na weekend, wieczor filmowy i popcorn wydają mi się być super pomysłem.
A teraz - miód z innego źródła - zachowuje się zupełnie inaczej.
Jak używam zamiast cukru to też wolę płynny. Ale jak dzieci robią sobie coś z miodem, to zdecydowanie wolę twardy, mniej strat
Z cukrem uświadomił mnie, że jak już się jakiś używa, to najpośledniejszego gatunku. Ciemny i zbrylony cukier nie jest ulepszany jakąś syfiastą chemią. Podobno dobrzy pszczelarze tylko taki podkładają pszczołom na zimę.
Mamy przeważnie jajka ze wsi, nie wiem co kury z kogutami wyprawiają po nocy...
Ke????
Wdech, wydech, bedziesz zyla!
Zycie.
Z sexu biorą się ... kurczęta
Ja też wrzucam , zdarza się
A jak jest malusia brązowa kropka to też kurczak?
Oraz o tym, że kurczaki nie pochodzą z Lidla