Na wschodnim jakieś herbata czy coś mam 2 godzin ktoś coś wie
To jest jakiś tajny szyfr?
Byłam, na dworcu wschodnim w Warszawie miałam 2 godzin czasu przy przesiadce,chciałam się napić herbaty czy coś i przy " okazji" tel podladowac bo padł , już jestem w domu Szyfr bo telefon zdychł z głodu
Na wschodnim jakieś herbata czy coś mam 2 godzin ktoś coś wie
To jest jakiś tajny szyfr?
Byłam, na dworcu wschodnim w Warszawie miałam 2 godzin czasu przy przesiadce,chciałam się napić herbaty czy coś i przy " okazji" tel podladowac bo padł , już jestem w domu Szyfr bo telefon zdychł z głodu
Czy są jakies projekty z budżetów obywatelskich marszałkowskich itp dla osób niepełnosprawnych i ich rodzin? Cos mi się obilo o uszy ale zadnych konkretów nie pamiętam. Szwagierka ma niepełnosprawną córkę 10letnia i przydaloby się na wakacje jakies zajecia dla córki albo asystent żeby ją odciążyć w opiece. KTos cos?
Rusza program "Asystent osoby niepelnosprawnej".Gminy dostały na ten cel dofinansowanie. Ale w praktyce różnie to bywa, bo tych asystentów po prostu brakuje.
Staś złożył wniosek o podgląd matury. Ktoś ma doświadczenie w temacie? Jak to wygląda? Zabrakło mu 1%hehe to się wkurzył i poszedł do CKE. Ale my na urlopie i nie wiem czy potrzebuje, żeby jakis matematyk z nim byl czy sam?
@Rusałka moja Zu z koleżanką składały. Zu doliczyli pół punkta, a koleżance z biologii nie sprawdzili całej strony, doszło jej chyba z dobre 10 - 15%.Zresztą pół punkta to też ze 2 % chyba. Wtedy nie wolno było kopiować i fotografować, teraz nie wiem. Siedzieli przedmiotowcy i w razie wątpliwości podchodziło się do nich.
Moja dwuletnią wnuczka zwracała w niedzielę i poniedziałek, we czwartek zaczęła się gorączka, dzisiaj lekarz zdiagnozował anginę. Możliwe, że te wymioty to było preludium anginy?
Staś złożył wniosek o podgląd matury. Ktoś ma doświadczenie w temacie? Jak to wygląda? Zabrakło mu 1%hehe to się wkurzył i poszedł do CKE. Ale my na urlopie i nie wiem czy potrzebuje, żeby jakis matematyk z nim byl czy sam?
czy to znaczy, że nie zdał? pisałaś, że na studia go nie przyjęli, to (tak tylko z ciekawości) można aplikować na studia bez wyników matur teraz?? zielona jestem w temacie.
czy to znaczy, że nie zdał? pisałaś, że na studia go nie przyjęli, to (tak tylko z ciekawości) można aplikować na studia bez wyników matur teraz?? zielona jestem w temacie.
To jest jedną wielka ściema z rekrutacja i zwykle świństwo. Żeby aplikować musisz zrobić opłatę rekrutacyjną 150 zł na ASP każde, nie znając wyników matur. Jak nie zdasz matury To opłata idzie w łeb bo w regulaminie to jest opłata bezzwrotna. Stas jest w plecy 300 zł tylko bo nie zdał matury z matmy i ma poprawkę. @Aneczka08 to chodziło oczywiście o maturę z matematyki 1% zabrakło.
Jest tu jakis wątek wygadaniowy wspierający wychowawczo wymeczone matki? Jestem tak zmeczona pilnowaniem najmłodszego, że nawet nie wiem co napisać. Nie ma jeszcze półtora roku. Wspina się wszędzie. Guzy nabija sobie codziennie. Przeważnie na czole. Maz uwaza ze to moja wina. A ja mam jeszcze inne obowiazki i potrzeby oprócz pilnowania go, żeby się nie zabił albo nie pił szamponu. Nie wiem moze jakis błąd wychowawczy popelnilam bo nie przekonalam go że na stole się nie tańczy, butelek sie nie rzuca na podłogę, a punkt 6 natychmiast po otwarciu oczu nie wychodzi się na spacer... na forum mało co zaglądam bo czasu brak. Jak wreszcie usnie to padam choc powinnam zająć sie starszymi dziecmi, sprzataniem, projektami i warzywnikiem. Z nim sie nie da sprzątać bo chodzi jak tornado wywala wszystko i drze się jak mu cos nie pasuje.
@karolina mam ten sam problem, koncentruję się na tym żeby sobie dziecko karku nie skręciło, nie starcza mi sił na inne rzeczy. Sił albo dodatkowej mnie.
Komentarz
Ale to też by była zabawa w chowanego
- No, gdzie jesteś?
- Na wschodnim
- No ja też
Szyfr bo telefon zdychł z głodu
Wtedy nie wolno było kopiować i fotografować, teraz nie wiem. Siedzieli przedmiotowcy i w razie wątpliwości podchodziło się do nich.
Gdzie jest @Rejczel ?
pisałaś, że na studia go nie przyjęli, to (tak tylko z ciekawości) można aplikować na studia bez wyników matur teraz?? zielona jestem w temacie.