Czy z dzieciakami lepiej podróżować w nocy czy w dzień? Zawsze w dalekie trasy wyjeżdżaliśmy rano, by na wieczór być na miejscu. Teraz zastanawiamy się, czy nie lepiej wyruszyć w nocy. Jakie są Wasze doświadczenia?
my wolimy ruszyć rano ok 6ej. Znaczy ja wolę bo mój mąż to może by i w nocy jezdził. Ja nie lubie bardzo prowadzić w nocy.
Raz wracaliśmy w nocy, bo syna 2 letniego ugryzły 4 osy i dośc wystraszeni byliśmy a że i tak mieliśmy wracać kolejnego dnia rano , to się spakowaliśmy i o 19 ruszyliśmy 500 km. Najmłodszy spał a potemm dał się rpzełożyć.
ale nasi starsi jak byli mali i wrcaliśmy o 22 z wesela to jeden nie spał wcale, drugi 30 minut a i tak zawsze jakw racaliśmy do domy poznym wieczorem i oni spali to budzili się w momencie zgaszenia silnika.
Czy ktoś poratuje radą co mogłabym kupić moim siostrzeńcom- bliźniakom z okazji zbliżającego się chrztu? Dodam, że jestem matka chrzestna i problem polega na tym, że moja siostra jest niezbyt związana z Kościołem, szwagier zupełnie. Myślałam o mszach u werbistów, ale trochę się waham ze względu na możliwość niezrozumienia potrzeby takiego prezentu u rodziców dzieci. Dodam, że u nas w rodzinie nie ma, na szczęście, zwyczaju robienia bardzo kosztownych podarków przy tej okazji.
@Antonina , rozumiem i nie rozumiem rozterek. To jest chrzest w kościele katolickim? Jeśli tak, to zadaniem rodziców chrzestnych jest wspieranie rodziców w rozwinięciu wiary. Skąd więc wątpliwości? Jeśli rodzice chrzczą, to po to, by dziecko było wierzące. Msze św. jak najbardziej wskazane. Może do tego jakiś drobiazg, ale coś pobożnego koniecznie. Takie jest moje zdanie.
@mamababcia no nie sprecyzowałam, że oczywiście prezent ma być związany z okazją i religijny a nie np zabawka. Chodzi bardziej o jakieś dziwne skojarzenia jakie mają osoby niezwiązane z Kościołem gdy mówię o mszach wieczystych Jestem matką chrzestna ich starszego dziecka (kupiłam wtedy medalik) , znam swoje zadania tylko właśnie zastanawiam się czy może ma ktoś jakiś jeszcze pomysł.
@mamababcia no nie sprecyzowałam, że oczywiście prezent ma być związany z okazją i religijny a nie np zabawka. Chodzi bardziej o jakieś dziwne skojarzenia jakie mają osoby niezwiązane z Kościołem gdy mówię o mszach wieczystych Jestem matką chrzestna ich starszego dziecka (kupiłam wtedy medalik) , znam swoje zadania tylko właśnie zastanawiam się czy może ma ktoś jakiś jeszcze pomysł.
@Antonina Zawsze można wytłumaczyć im, że to znaczy, że cały czas będzie modlitwa za dziecko. Teraz są ładne pamiątki tych Mszy wieczystych.
Ja mam ta, jest dość dolina ale to tylko piaskownica. W sensie do tej porywy noe da. się nalać wody. Pokrywka ma jedna wadę, dość ostre krawędzie więc jak by dziecko chciało samo zamykać to może dotkliwie przyciąć paluchy
Miał ktoś tak, że booking zablokował kasę na koncie, ale nie ma nr rezerwacji ani żadnego śladu rezerwacji? Co wtedy? Mają oczywiście wirtualny bok, nikt nie odpowiada.
@Rogalikowa mam tego białego magnata na sufitach i w glifach okiennych. Da się zmazać bród, ale nie tak łatwo, jak z magnata ceramicznego, który mamy na ścianach. Najbardziej widać różnicę, jak w jadalni łapki odbiją się jednocześnie na ścianie i glifie.
Komentarz
Znaczy ja wolę bo mój mąż to może by i w nocy jezdził. Ja nie lubie bardzo prowadzić w nocy.
Raz wracaliśmy w nocy, bo syna 2 letniego ugryzły 4 osy i dośc wystraszeni byliśmy a że i tak mieliśmy wracać kolejnego dnia rano , to się spakowaliśmy i o 19 ruszyliśmy 500 km. Najmłodszy spał a potemm dał się rpzełożyć.
ale nasi starsi jak byli mali i wrcaliśmy o 22 z wesela to jeden nie spał wcale, drugi 30 minut a i tak zawsze jakw racaliśmy do domy poznym wieczorem i oni spali to budzili się w momencie zgaszenia silnika.
Najlepsza opcja na udane wakacje to zostawić ich u babci
Nie znam zupełnie tego doświadczenia, ale wyobrażam sobie że to muszą być najlepsze wakacje
Takie jest moje zdanie.
Qlasbue q niedziele Noclegi na drzewie... na booking com
Pokrywka ma jedna wadę, dość ostre krawędzie więc jak by dziecko chciało samo zamykać to może dotkliwie przyciąć paluchy
Co wtedy?
Mają oczywiście wirtualny bok, nikt nie odpowiada.