Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

11314161819168

Komentarz

• kuria_domowa powiedział(a):

Dzięki, wiem że takie imprezy mogą być klimatyczne, fajne i miłe. Ale jakoś gości trza ugościć.
    Jakie sałatki postoją bez lodówki?

Jeden z naszych synów miał przyjęcie pierwszokomunijne na budowie w stanie surowym. Było fantastycznie, po paru latach nadal wszyscy wspominają. Trzeba tylko zapowiedzieć gościom, że warunki niekoniecznie typu szpila i tiule.
    Nie pamiętam co było na stole, lodówka wyłącznie turystyczna na absolutnie konieczne ;) a potrzebujące chłodu drobiazgi typu śmietanka do kawy, itepe. Jakieś sałatki, bez majonezu dają radę, grill, przekąski warzywne i suche, owoce, ciasta wszelkie bez kremów i galaretek. Jak masz prąd to tosty z sandwich tostera bardzo się sprawdzają. Można też zamówić pizzę i też ok.
    Stół był ogromny zbity z desek budowlanych (przykryty białym obrusem i elegancko nakryty) i takież ławki plus parę krzeseł ogrodowych dla seniorów i udekorowane dla komunisty. Stół "roboczy" do kuchni, też wielki, zrobił starszy brat komunisty. Ojciec (nie bylo go wtedy) powiedział, że może brać co znajdzie ale piły nie używać. Stół wyszedł niesamowity! Długo nam potem służył. Uwielbiam takie spotkania. Atmosfera naturalnie robi się nienapuszona. Uważam, że świetny pomysł na tą 50. Poza tym, jesli pod wieczór, to i nie taki upał, czyli wiecej rzeczy przetrwa bez lodówki.
    Podziękował(a) 1kuria_domowa
  • Wlałyście otuchę w moje serce
  • edytowano czerwca 2021
    Na 50 to osiągnięcie zbudować dom, zasadzić drzewo, spłodzić syna, duma :)
  • No właśnie podpowiedziałam znajomym, że mogą kupić jakąś sadzonkę by móc potem powiedzieć iż mój mąż wszystkie wymarzone cele osiągnął.
    Podziękował(a) 1Izka
  • @Bambidu książka już jest zagospodarowana.
  • Ma ktoś książki z tej serii https://wierszykidonauki.pl/ chodzi mi o tabliczkę mnożenia czy warto to?
  • Pewnie zaleŻy od dziecka. My mamy z innej serii do tabl mnożenia i niektóre wierszyki weszły moim w pamięć.
  • @blaekie a możesz zapodać? Szukam dla dzieci
  • Antonina ms za dużo wolnego czasu i popada w marazm.
    Może komu lekcje angielskiego albo niemieckiego?
  • Skatarzyna powiedział(a):

Antonina ms za dużo wolnego czasu i popada w marazm.
    Może komu lekcje angielskiego albo niemieckiego?

a ona robi online albo dojeżdża? i jest szansa na dłuższą wspołpracę? chodzi o ang.
  • A Antonina poradzi sobie z niemieckim od podstaw dla technikum?
  • edytowano lipca 2021
    Chętnie angielski dla tępawej absolwentki 5 klasy z zaległościami.
  • Yucami powiedział(a):

A Antonina poradzi sobie z niemieckim od podstaw dla technikum?

Tak.
  • Katarzyna powiedział(a):

Chętnie angielski dla tępawej absolwentki 5 klasy z zaległościami.

Z radością, wprowadziła naszych domowych chłopców z zaległości i całkiem sobie radzą!
  • To poproszę o konkretną ofertę - terminy, ceny, warunki nauki itp.
  • A tylko języki czy czuje również zew do bycia nianią? Albo do nauki przedszkolaków?
  • i ja też poproszę.

kl 4,5 6 z zaległościami.
  • To jutro się odezwę z konkretem. Dzięki
    Podziękował(a) 2Aneczka08 Katarzyna
  • Katarzyna powiedział(a):

To poproszę o konkretną ofertę - terminy, ceny, warunki nauki itp.

Ja również
    Podziękował(a) 1Skatarzyna
  • edytowano lipca 2021
    Skatarzyna powiedział(a):

Jechał kto ostatnio z Wawy do Częstochowy? Jak to teraz wygląda? Można gdzieś po drodze sikac i pić?

Pamiętaj o ciągnącym się kilkadziesiąt kilometrów odcinkowym pomiarze prędkości. Zaczyna się tuż za Kamińskiem i ciągnie do obwodnicy Częstochowy. Tam jest 70 i nie ma żadnej możliwości stanięcia, zatankowania czy wysikania.
    Podziękował(a) 1Skatarzyna
  • Na wschodnim jakieś herbata czy coś mam 2 godzin ktoś coś wie
  • Jest, jest
  • edytowano lipca 2021
    Nowa powiedział(a):

Na wschodnim jakieś herbata czy coś mam 2 godzin ktoś coś wie

To jest jakiś tajny szyfr? :open_mouth:
  • @Shrekowa, na moje to: czy na dworcu Wschodnim (w Warszawie pewnie) jest jakieś miejsce, w którym można wypić herbatę "czy coś tam" - myślę, że kawę lub wodę ;) - bo Nowa ma dwie godziny wolnego/czekania na kolejne połączenie.

Nie wiem, czy romantycznie, ale tak mi wychodzi. ;)
    Podziękował(a) 3Izka mamababcia Nowa
  • To jest pikuś. Królowa elfów zostanie mi traumą na zawsze. ;)
  • Królowa elfów wejdzie do słownika forumowego :)

My mamy taki swój domowy :)
    Podziękował(a) 2gabriela Ida
  • Rien powiedział(a):

@Shrekowa, na moje to: czy na dworcu Wschodnim (w Warszawie pewnie) jest jakieś miejsce, w którym można wypić herbatę "czy coś tam" - myślę, że kawę lub wodę ;) - bo Nowa ma dwie godziny wolnego/czekania na kolejne połączenie.

Nie wiem, czy romantycznie, ale tak mi wychodzi. ;)

Amazing.

W Toruniu też jest Dworzec Wschodni lol :lol:
    Dobrze że wszyscy naraz nie odpisali gdzie ta herbata na Wschodnim w ich mieście :tongue:
  • Rien, Królowa Elfów powiedział(a):

To jest pikuś. Królowa elfów zostanie mi traumą na zawsze. ;)

A dlaczego traumą? ;)
  • a ja zrozumialam ze to zaproszenie gdyby ktos z forum pałętał się akurat w okolicy i chcial się spotkać
    Podziękował(a) 1Ojejuna

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik