Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

11213151718168

Komentarz

• Bagata powiedział(a):

OlaOdPawla powiedział(a):

Czy film Marsjanin z Mattem Damonem można obejrzeć przy dzieciach? Byliśmy w kinie, super film, ale nie pamiętam, czy wszystkie sceny są wystarczająco bravarystyczne

Można. Oglądaliśmy niedawno.
    Nie dam sobie ręki uciąć, czy tam jakichś aluzji słownych nie ma, ale jeśli są to dla dzieci niezrozumiałe i nieszkodliwe. Chyba bym zapamiętała. Scen to na pewno nie ma.
    Oglądałem z podwówczas 5-letnim synem i wszystko ok.
    Podziękował(a) 1OlaOdPawla
  • mamlu powiedział(a):
    Dzięki @mamlu, nie miałam pojęcia o takiej stronie!
    Podziękował(a) 1mamlu
  • edytowano czerwca 2021
    Bagata powiedział(a):

Tak myślę, myślę, czy Cię w maliny nie wpuszczam, nie wiem, jak bardzo jesteś brawarystyczna. Chyba jakieś wulgaryzmy się mogą trafić.

Haha no jestem tak średnio brawarystyczna, shit i fuck dzieci znają :D Ale scen łóżkowych bym wolała uniknąć ;)
  • Nie ma nawet buzi-buzi.
  • edytowano czerwca 2021
    Jest: jedna baba całuje jednego chłopa w szybkę hełmu. Brawario nie lubi tego!
    Podziękował(a) 1Juka
  • Rogalikowa powiedział(a):

Jest: jedna baba całuje jednego chłopa w szybkę hełmu. Brawario nie lubi tego!

No to nie buzi-buzi, tylko buzi-hełm :)
  • Tak czy inaczej, jest niebezpiecznie blisko :|
  • Ale jest SUGESTIA zdrożnych czynności! No i to nie jest mąż i żona (chyba)
  • Rogalikowa powiedział(a):

Ale jest SUGESTIA zdrożnych czynności! No i to nie jest mąż i żona (chyba)

Pocałunek w kask to sugestia zdrożnych czynności?
    Kurdę, a jak czasem buzi-buzi z żoną kumpla, i to na oczach kumpla, oraz mojej Żony!
    I on z moją - to samo! na moich oczach, i swojej żony!

Czy to w takim razie sugestia.. ekhm. Aż się boję pomyśleć...
  • Nie idz tą drogą...
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • TecumSeh powiedział(a):

Rogalikowa powiedział(a):

Kurdę, a jak czasem buzi-buzi z żoną kumpla, i to na oczach kumpla, oraz mojej Żony!

hmmm buzi buzi z żoną kumpla, możesz wyjaśnić? bo się niebezpiecznie zrobiło;)

• Buzi hełm to staropolska tradycja powstancza

Zapytaj Brawaria, już on ci to wytłumaczy ;)
  • Aneczka08 powiedział(a):

hmmm buzi buzi z żoną kumpla, możesz wyjaśnić? bo się niebezpiecznie zrobiło;)

Otóż kumpel z żoną (a obecnie także z córką) przyjeżdżają do nas raz - dwa razy do roku na kilka dni. I jak się witamy, a także żegnamy - to mężczyźni po grabie, kobiety po przytulasku i buzi-buzi, a mężczyźni z kobietami też buzi-buzi.

Sąsiedzi to widzą czasem, dzieci to widzą zawsze - kurdę, nikt się nie oburza! Ale może po prostu dziwni jesteśmy?
    Izka powiedział(a):

Buzi hełm to staropolska tradycja powstancza

O, i tej wersji się będziemy trzymać.
    Co prawda za powstań nie było hełmów, ale mniejsza ;)
    Podziękował(a) 1Izka
  • Szczególnie z szybką...
  • Byłam właśnie w bibliotece i na półce z książkami do wzięcia sobie jest Urodzić razem i naturalnie. Ktoś jest zainteresowany?

Czyli orgia...
  • Czy ktoś z Was zamawial kiedyś taxi dla dzieci? W sensie żeby dzieci same jechaly pod wskazany adres?
  • Ja korzystałam, ale u nas małe miasto
  • Ja często. Nie było nigdy problemów. Dzieci albo podawały końcówkę telefonu albo ja mówilam, ze jadą np. dwie dziewczynki i ich wiek. Trzymam się jednej, sprawdzonej firmy.
  • blaekie - myślę ze spokojnie mozesz to zrobic tylko zaden Uber a porządna firma. pytanie ile dzieci mają lat
  • RATUNKU
    Maż ma za chwilę ma 50kę i umyślił sobie imprezę, wszystko fajnie, ale u nas na budowie!
    Cóż mogę przygotować? Lodówki tam nie ma.
    Dobrze by było, żeby to jakoś wyglądało bo raz się ma pięćdziesiątkę. Ale zupełnie nie mam pomysłów
  • Ognisko zrób.
    Podziękował(a) 1ola_g
  • edytowano czerwca 2021
    W zeszłym roku byliśmy na takim spotkaniu u kolegi z naszego kręgu - właśnie u nich na działce, na placu budowy. Kapitalnie było. Miło i serdecznie. Dzieciaki goniły, dorośli rozmawiali, śpiewaliśmy, graliśmy, cztery gitary w sumie były.
    Żadnych luksusów, zwyczajnie i po swojsku. Kiełbasa, jakieś szaszłyki. Jakieś sałatki niewymyślne, tylko takie proste żeby się w goracu nie popsuły. Owoce, napoje. Każda rodzina po placku przywiozła i była gościna że ohoho. Było super.
    Ed.lit.
  • edytowano czerwca 2021
    Dziwwczyny, dzięki. @ZielaKawa a jaka to firma.
  • Dzięki, wiem że takie imprezy mogą być klimatyczne, fajne i miłe. Ale jakoś gości trza ugościć.
    Jakie sałatki postoją bez lodówki?
  • Oby była toaleta i woda do mycia rąk.
    A reszta już wymieniona wyżej.
    Zamiast sałatek, zrobiłabym z ciasta francuskiego: ślimaczki z serem, sosem pomidorowym, z parówkami czy szynka.
    Foccacia, pizza na kawałki i też do ręki proste do jedzenia.
    Chipsy, krakersy.
    A warzywa, to w kawałki, bez niczego, lub obok jakieś 2-3 dipy do zamaczania tych warzyw.
    Podziękował(a) 2kuria_domowa ola_g
  • blaekie powiedział(a):

Byłam właśnie w bibliotece i na półce z książkami do wzięcia sobie jest Urodzić razem i naturalnie. Ktoś jest zainteresowany?

Jeśli aktualne @blaekie, to ja pilnie miałabym komu przekazać. Ale watpię, zeby poleżało.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik