choć teraz tak myślę, że może tez zniechęcają dlatego, że mają dużo maturzystów i jakby nagle im chciało 50 osób zdawać rozszerzoną inf na maturze to dopiero byłby kłopot
Ja szczerze mówiąc wolałabym żeby zrezygnował i skupił się na rozszerzonej matmie i nieszczęsnym polskim, ale to jego decyzja nie moja. Czekam na rozwój wypadków
@asia, absolutnie nie żebym zniechęcała, ale niech syn sprawdzi do czego mu się ten wynik przyda. Jak mój zdawał info na maturze parę lat temu, to na polibudzie na Informatykę więcej punktów było za matmę, fizykę i... polski, niż za infę. Za tę ostatnią to nie pamiętam czy w ogóle jakieś były.
Na AGH punkty są za matematykę, informatykę i fizykę. Podobnie na UJ. On fizyki nie chce zdawać, u nas była na marnym poziomie, w ogóle nie było rozszerzenia bo tylko dwie osoby były chętne. Ja się za bardzo nie wtrącam, on ma jakąś swoją wizję tego wszystkiego, a ja się najbardziej martwię, że polski obleje. Według wcześniejszych planów potrzebował matematyki i angielskiego, tak też deklarował w październiku. ale plany się zmieniły...
1 poleccie coś konkretnie (najlepiej z Rossmana) do stylizacji, mycia, odzywiania kręconych włosów.NIby suche i puszące ale od skóry szybko się przetłuszczaja. Niedrogiego takie produkty na początek dla córki
2. poleccie (też najchętniej z Rossmana) jakiś szampon koloryzujący (takie kolory typu czerwien fiolet, niebieski czy w ten desen) co się zmyje po kilku/kilkunastu myciach, nie jest jakims g....., i można tym pokoloryzowac na konce włosów. i łatwy w aplikacji.
Niedrogi jest własnoręcznie zrobiony glutek z siemienia, fajnie nawilża
No super tylko 13-latka nie będzie sobie robić glutka, choć przekaże raczej bym chciała żeby miała jakiś zestaw dwóch trzech rzeczy dzięki któremu będzie miała kręcone włosy. To znaczy już kręcony ma ale jeszcze się puszą a tak to by miała sprężyny bo piękne włosy mam
Powiem Ci ze ciężko doradzić, bo jednak każdemu służy co innego . Poczytałam trochę swego czasu o tej pielęgnacji i wiele polecanych kosmetyków mi się nie sprawdzilo. Np cantu, które wszyscy chwalą. Z tanich szamponów służy mi isana do kręconych, z tanich odżywek kallos
Gotuję z 15 minut, odcedzam, przelewam do sloika i tydzien w lodówce . Używam albo jako odzywki i potem spłukuję albo jako aktywator na. koniec po innej odżywce. Włosy wyglądają na trochę sklejone ale potem się je odgniata jak wyschną i jest ok.
Moja córka ma bardzo kręcone włosy i kupuję jej w Rossmannie szampon, odżywkę solflow (w żółtym opakowaniu). Jest zadowolona. Po myciu układa włosy palcami.
Ja mam lekko falowane włosy i jak niczym nie popsikam to mam siano. Używam płynu Marion - kręcone włosy i jestem bardzo zadowolona. Żaden wcześniejszy nie był taki fajny jak ten. Ostatnio bardzo lubię szampon timotei oczyszczający, bo nie obciąża włosów u nasady.
Mamy tą dla dzieci i jakoś nam nie podeszła. Znaczy już nie pamiętam co dokładnie, bo dawno nie słuchaliśmy, ale miałam zastrzeżenia do komentarzy. Przypomniałyście mi o niej, może odświeżymy
My puszczamy bez komentarzy dla dzieci, bo mnie drażnią . Mi szkoda, że nie ma więcej dla dzieci.
Są czytania na dzis. Stary i Nowy Testament. Biblia dla dzieci.
I również tematyczne fragmenty z Pisma Świętego, na przykład: Biblijne Pociesznie, Biblia o Wybaczaniu, Biblia na Komunię, Biblia na Boze Narodzenie, itd Jest jeszcze Muzyka, Różaniec, Modlitwy.
Komentarz
Dowiedział się, że na AGH działa dość prężnie sekcja trójboju siłowego, więc miałby szansę na stypendium sportowe
2. poleccie (też najchętniej z Rossmana) jakiś szampon koloryzujący (takie kolory typu czerwien fiolet, niebieski czy w ten desen) co się zmyje po kilku/kilkunastu myciach, nie jest jakims g....., i można tym pokoloryzowac na konce włosów. i łatwy w aplikacji.
Help! ja zielona jestem
a cos potem do stylizacji czy już nie?
parzysz to na goraco czy na zimno, rozumiem, że poracja przed każdym myciem? - poł szklanki, szklanka?
Ostatnio bardzo lubię szampon timotei oczyszczający, bo nie obciąża włosów u nasady.
W aplikacji?
r.
Ja tez słucham
Tak, aplikacja
My puszczamy bez komentarzy dla dzieci, bo mnie drażnią .
Mi szkoda, że nie ma więcej dla dzieci.
Są czytania na dzis.
Stary i Nowy Testament.
Biblia dla dzieci.
I również tematyczne fragmenty z Pisma Świętego, na przykład: Biblijne Pociesznie, Biblia o Wybaczaniu, Biblia na Komunię, Biblia na Boze Narodzenie, itd
Jest jeszcze Muzyka, Różaniec, Modlitwy.
To nie jest tylko samo Pismo Święte.