Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1157158160162163168

Komentarz

• Nie wygasały i nie wygasają. Tak jest co najmniej od 25 lat, odkąd w branży jestem.
  • Czy ktoś się orientuje w absurdach polityki fb w kwestii ichnich wydumanych standardów?

Znajoma od lat prowadzi domowe przedszkole, zdjecia publikuje na fb, ktory uznał, że narusza ich standardy. Oczywiście nie narusza. Ale teraz dostała wiadomość od Meta Business, że usuną jej konto, ma się jeszcze kontaktować (link).

Kontakt oczywiście przez formularze, teraz próbujemy przebrnąć.

Da to coś? Jakieś porady?

To jednak jest poważne narzędzie jej pracy
  • ta wiadomość niby od FB to jest chyba jakiś scam. Ja też prowadzę stronę organizacji kulturalnej i dostałam taką oto wiadomość:
    Dear Admin,
    Your account will be deactivated as it, or its activities, do not comply with our terms of use.
    If you believe this deactivation is in error, we can guide you through steps for verification. Please complete these steps promptly to prevent permanent deactivation of your account.
    Your detailed guide can be found here: https://u.to/W4YGIA
    If you do not verify, our system will automatically lock your account, and you will be unable to use it further. Thank you for helping us improve our services.
    Terms of Use Team © 2023 Inc.

Po kliknięciu w link wchodzi się niby na stronę FB Metabusiness, ale strona się zawiesza i nic nie można zrobić.
    Teraz przeczytałam na jakimś niemieckim profilu:

Das darf doch wohl nicht wahr sein! Diese Meldung stammte gar nicht von Facebook, sondern von Betrügern und ich bin darauf hereingefallen! Die angegebenene Linkseite war ein Fake, mit dem Ausweisdaten abgesammelt werden sollten. Nicht einmal Facebook kann selber dafür sorgen, dass innerhalb von Facebook im Namen von Facebook Betrugsversuche stattfinden.

czyli że fake. Chyba trza szybko zmieniać hasło FB
  • Dzięki bardzo!
  • Stosujecie barwniki do tkanin?
    Mąż kupił pokrowiec, który miał być musztardowy, a jest w obrzydliwym pomarańczowawym odcieniu, zwrócić nie można.
  • Może wybielacz spowodowałby, że trochę zblaknie do jakiegoś akceptowalnego odcienia?
  • Barwniki takie do pralki, bardzo równomiernie kryją. Simplicol.
    Podziękował(a) 3Bagata Bea JoannaS
  • edytowano listopada 2023
    .
  • Nie wiem
    Podziękował(a) 1Honi
  • edytowano listopada 2023
    .
  • Poszukuję 2 tomu tej książki.
    Może ktoś umie szukać w necie I byłaby dostępna w pdf?

• @Darek !!! Niech Ci Pan Bóg wynagrodzi <3
    Dziękuję :)
  • @JoannaS, Ty chyba zbierasz lalki? Nie wiem, czy takie też, ale wrzucę tu link do postu, który widziałam na FB, bo są takie piękne:
    https://www.facebook.com/groups/1895265903894476/permalink/6828913153863035/
    Podziękował(a) 1JoannaS
  • @Aniuszka zgłosiłam prośbę o dołączenie do grupy. Ogólnie to mam trochę lalek barbie, ale prawdziwi kolekcjonerzy zbierają dużo droższe lalki. Albo artystyczne rękodzieła, albo zabytkowe.
  • Czy może mnie ktoś oświecić na czym polega strój owieczki na jasełka? Po kilku latach aniołków, świętym Józefie i pasterze mam owieczkę. No i to już naprawdę nie wiem. Nawet bym kupiła gotowca, ale nic nie widzę. Owca moja ma 7 lat, więc też nie może być bardzo dzidziusiowe...
  • Jakby Józek miał owieczką zostać miałby czarne leginsy i bluzkę pożyczone od Małgosi. Wełnianą szarą kamizelkę. Mój szary beret i tyle.
    Podziękował(a) 1OlaOdPawla
  • edytowano grudnia 2023

Łatwe do zrobienia :)
    Podziękował(a) 6Ewa Ganna4 Honi Madzikg Mamaw Rusałka
  • To są kulki z waty? Ja mam dwie lewe ręce, ale mój mąż ma dwie prawe. Na pewno Ci podziękuje za pomysł :P
  • Nie znalazłam innego wątku, a nurtuje mnie kwestią bezpiecznego i niezbyt drogiego noclegu w Londynie. Może ktoś zna dobry adres i podzieli się nim?
  • OlaOdPawla powiedział(a):

Czy może mnie ktoś oświecić na czym polega strój owieczki na jasełka? Po kilku latach aniołków, świętym Józefie i pasterze mam owieczkę. No i to już naprawdę nie wiem. Nawet bym kupiła gotowca, ale nic nie widzę. Owca moja ma 7 lat, więc też nie może być bardzo dzidziusiowe...

Jak miałam jedno dziecko ;) to zrobiłam mu na Wielkanoc strój owieczki. Obszyłam białego bodziaka i czapeczkę watą. Do tego czarne rajstopki i czarny nosek pokolorowany czarną kredką. Wyglądał cudownie.
    Szybko się robiło. A jeśli Twoja córka włada igłą, to sama jest w stanie to zrobić. Nie musiałam się mocno starać. Tam gdzie widać było nitkę wystarczyło nieco wyciągnąć watę.
  • Takie muszki mi siedzą na suficie w kuchni i pokojach. Ok 3 mm mają.

Co to za g.....o?
    To chyba nie ziemiórki koło kwiatów ich nie widzę siedzą na suficie. Jak się tego pozbyć?

• Pulapke na lepa wez
  • Cieplo sie zrobilo to i wylazly/wykluly sie.
    Dzis polowalam na.. komary :#
  • W bloku na 7 piętrze???
  • U mnie się lęgną muszki , w fusach od kawy. A podobno kofeina jest dla owadów toksyną.
  • JoannaS powiedział(a):

U mnie się lęgną muszki , w fusach od kawy. A podobno kofeina jest dla owadów toksyną.

Mutanty jakieś
    Podziękował(a) 1JoannaS
  • Aneczka08 powiedział(a):

W bloku na 7 piętrze???

Bywa

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik