Czy ktoś się orientuje w absurdach polityki fb w kwestii ichnich wydumanych standardów?
Znajoma od lat prowadzi domowe przedszkole, zdjecia publikuje na fb, ktory uznał, że narusza ich standardy. Oczywiście nie narusza. Ale teraz dostała wiadomość od Meta Business, że usuną jej konto, ma się jeszcze kontaktować (link).
Kontakt oczywiście przez formularze, teraz próbujemy przebrnąć.
Po kliknięciu w link wchodzi się niby na stronę FB Metabusiness, ale strona się zawiesza i nic nie można zrobić. Teraz przeczytałam na jakimś niemieckim profilu:
Das darf doch wohl nicht wahr sein! Diese Meldung stammte gar nicht von Facebook, sondern von Betrügern und ich bin darauf hereingefallen! Die angegebenene Linkseite war ein Fake, mit dem Ausweisdaten abgesammelt werden sollten. Nicht einmal Facebook kann selber dafür sorgen, dass innerhalb von Facebook im Namen von Facebook Betrugsversuche stattfinden.
czyli że fake. Chyba trza szybko zmieniać hasło FB
@Aniuszka zgłosiłam prośbę o dołączenie do grupy. Ogólnie to mam trochę lalek barbie, ale prawdziwi kolekcjonerzy zbierają dużo droższe lalki. Albo artystyczne rękodzieła, albo zabytkowe.
Czy może mnie ktoś oświecić na czym polega strój owieczki na jasełka? Po kilku latach aniołków, świętym Józefie i pasterze mam owieczkę. No i to już naprawdę nie wiem. Nawet bym kupiła gotowca, ale nic nie widzę. Owca moja ma 7 lat, więc też nie może być bardzo dzidziusiowe...
Czy może mnie ktoś oświecić na czym polega strój owieczki na jasełka? Po kilku latach aniołków, świętym Józefie i pasterze mam owieczkę. No i to już naprawdę nie wiem. Nawet bym kupiła gotowca, ale nic nie widzę. Owca moja ma 7 lat, więc też nie może być bardzo dzidziusiowe...
Jak miałam jedno dziecko to zrobiłam mu na Wielkanoc strój owieczki. Obszyłam białego bodziaka i czapeczkę watą. Do tego czarne rajstopki i czarny nosek pokolorowany czarną kredką. Wyglądał cudownie. Szybko się robiło. A jeśli Twoja córka włada igłą, to sama jest w stanie to zrobić. Nie musiałam się mocno starać. Tam gdzie widać było nitkę wystarczyło nieco wyciągnąć watę.
Komentarz
Znajoma od lat prowadzi domowe przedszkole, zdjecia publikuje na fb, ktory uznał, że narusza ich standardy. Oczywiście nie narusza. Ale teraz dostała wiadomość od Meta Business, że usuną jej konto, ma się jeszcze kontaktować (link).
Kontakt oczywiście przez formularze, teraz próbujemy przebrnąć.
Da to coś? Jakieś porady?
To jednak jest poważne narzędzie jej pracy
Dear Admin,
Your account will be deactivated as it, or its activities, do not comply with our terms of use.
If you believe this deactivation is in error, we can guide you through steps for verification. Please complete these steps promptly to prevent permanent deactivation of your account.
Your detailed guide can be found here: https://u.to/W4YGIA
If you do not verify, our system will automatically lock your account, and you will be unable to use it further. Thank you for helping us improve our services.
Terms of Use Team © 2023 Inc.
Po kliknięciu w link wchodzi się niby na stronę FB Metabusiness, ale strona się zawiesza i nic nie można zrobić.
Teraz przeczytałam na jakimś niemieckim profilu:
Das darf doch wohl nicht wahr sein! Diese Meldung stammte gar nicht von Facebook, sondern von Betrügern und ich bin darauf hereingefallen! Die angegebenene Linkseite war ein Fake, mit dem Ausweisdaten abgesammelt werden sollten. Nicht einmal Facebook kann selber dafür sorgen, dass innerhalb von Facebook im Namen von Facebook Betrugsversuche stattfinden.
czyli że fake. Chyba trza szybko zmieniać hasło FB
Mąż kupił pokrowiec, który miał być musztardowy, a jest w obrzydliwym pomarańczowawym odcieniu, zwrócić nie można.
Może ktoś umie szukać w necie I byłaby dostępna w pdf?
Jest opcja pobrania.
Dziękuję
https://www.facebook.com/groups/1895265903894476/permalink/6828913153863035/
Łatwe do zrobienia
Szybko się robiło. A jeśli Twoja córka włada igłą, to sama jest w stanie to zrobić. Nie musiałam się mocno starać. Tam gdzie widać było nitkę wystarczyło nieco wyciągnąć watę.
Co to za g.....o?
To chyba nie ziemiórki koło kwiatów ich nie widzę siedzą na suficie. Jak się tego pozbyć?
Dzis polowalam na.. komary