Choć ja osobiście gęsi nie lubię. Jak byłam mała że 3, 4 lata to jedna nasza domowa gęś na mnie wskoczyła i syczała. A potem mama powiedziała, że po co latam za tymi gęsiami i łapie ich za kupery. To mam. Jakie to było niesprawiedliwe
Opowiadałam dziś mojej przyjaciółce o tej gęsi - tzn. to co tu na forum przeczytałam. Była zdziwiona. Godzinę później do domu wkroczyła jej corka, wróciła z klasowej wycieczki do Krakowa. Zgadnijcie co trzymała pod pachą...
Ja przywiozłam chińskie pałeczki, takie ozdobne, do włosów. Ale kupione w Sukiennicach, więc liczy się jako pamiątka z Krakowa.
Ale była gąska Balbinka bardzo sympatyczna a nie jakaś Pipa
Matko, a mnie irytowała ta bajka. Jacy oni byli głuuuupi, Balbina i Ptyś . Normalnie wnerwiała mnie jako przedszkolaka ich niepelnosprawnosc intelektualna
Wszędzie pelno tych gęsi, u mnie też. Bardzo mi się podobają i sama chciałabym taką mieć Ceny spadną, jak minie moda na to. Wcześniej modne byly długie koty .
Ja pierdziu. Ponieważ moja córka kończy 18 lat za 2 ms, ja musze podpisywać jej aplikacje na studia. Powiedzcie mi teraz, czy ja jestem pełnomocnik czy przedstawiciel ustawowy? Bo nie wiem , które tabelki wypełniać
rodziców – zgodnie z art. 98 Kodeksem rodzinnym i opiekuńczym (KRO) są oni przedstawicielami ustawowymi dziecka pozostającego pod ich władzą rodzicielską.
Miałam taką sytuację, że z polskiego tekst tłumaczyło automatycznie na angielski, a następnie ponownie na polski. W mailu są angielskie słowa „me” „yesterday” możliwe, że też doszły tu do podwójnego tłumaczenia, stąd taki niespójny tekst.
Komentarz
Jak byłam mała że 3, 4 lata to jedna nasza domowa gęś na mnie wskoczyła i syczała.
A potem mama powiedziała, że po co latam za tymi gęsiami i łapie ich za kupery. To mam.
Jakie to było niesprawiedliwe
Każdy kraj ma swoje dobro narodowe
Bardzo mi się podobają i sama chciałabym taką mieć
Ceny spadną, jak minie moda na to.
Wcześniej modne byly długie koty .
Powiedzcie mi teraz, czy ja jestem pełnomocnik czy przedstawiciel ustawowy? Bo nie wiem , które tabelki wypełniać
Do przedstawicieli ustawowych zalicza się:
rodziców – zgodnie z art. 98 Kodeksem rodzinnym i opiekuńczym (KRO) są oni przedstawicielami ustawowymi dziecka pozostającego pod ich władzą rodzicielską.
Bardzo dziwna ta odpowiedź @Juka.
Tam Ukraińców zatrudniają, czy AI?
Kołdry i poduszki też