Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1142143145147148168

Komentarz

• I srobuje z tym zurkowym tak jak piszesz @Aneczka08. Majeranku nie ma, czosnek jest, ale pewnie zniknie jego posmak jak rozrobie już na chleby (robię wg przepisu AniD @ZielonaKawa, zawsze wychodzą :) )
    Podziękował(a) 1ZielonaKawa
  • Przy okazji się dowiemy czy ten Twój zakwas ma tylko kwaśny smak czy też żywe kultury bakterii mlekowych, ciekawa jestem bardzo.
    Podziękował(a) 1Izka
  • Aneczka08 powiedział(a):

Przy okazji się dowiemy czy ten Twój zakwas ma tylko kwaśny smak czy też żywe kultury bakterii mlekowych, ciekawa jestem bardzo.

No właśnie. Bo może ta Śląska babunia to ściema jednak
  • U nas jest taka piekarnia że swoiskim pieczywem . Sprzedają też to do żurku . Kiedyś weszłam z pytaniem, czy sprzedałby mi zakwas do chleba, bo chce znów ruszyć z pieczeniem, sprzedawczyni powiedziała, że to do żurku się nadaje.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • Ja z zakwasu chlebowego robię żurek
  • Rogalikowa powiedział(a):

Pytanie laika: czy zakwas zurkowy nadaje się do zdobienia chleba? Tylko się nie śmiać, serio nie wiem (ale umiem wycinać na pile taśmowej!)

Rogalikowa powiedział(a):

Ok, to robię jeszcze jedno podejście do zakwasu. Co to forum robi z człowiekiem!

Musiałam sprawdzić, co to jest piła taśmowa. Co to forum robi z człowiekiem! ;)

• Podziękował(a) 1Ewasz
  • Na takiej konkretnie :D
  • Rogalikowa powiedział(a):

Aneczka08 powiedział(a):

Przy okazji się dowiemy czy ten Twój zakwas ma tylko kwaśny smak czy też żywe kultury bakterii mlekowych, ciekawa jestem bardzo.

No właśnie. Bo może ta Śląska babunia to ściema jednak
    Śląska babunia dała radę. Nasypałam mąki żytniej do babuni, zakwas się szybko zrobił. Chleb upieczony, fajny wyszedł. Bez posmaku czosnku ;)
    Podziękował(a) 3Aneczka08 Izka Skatarzyna
  • Teraz mam nadzieję nie zepsuć tego zakwasu, który mam i wrócić do pieczenia chleba
  • zespuć trudno, taki rzadki masz? wsadzasz do lodówki , jak nie pieczesz to co 2 ty łyżeczka mąki i juz. Może się rozwarstwiać to normlane.

jak chcesz piec to rozmnażasz dobę wcześniej.
  • Co mogłabym podrzucić córce,która kończy 4 klasę, o dojrzewaniu,dorastaniu,do poczytania?
  • agnieszkamama powiedział(a):

Co mogłabym podrzucić córce,która kończy 4 klasę, o dojrzewaniu,dorastaniu,do poczytania?

Podziękował(a) 2agnieszkamama Katanna
  • edytowano maja 2023
    .
  • edytowano maja 2023
    Z ciekawości, słyszeliście o szeptankach?

• Czy jest na sali zegarmistrz?

Mamy stary zegar do nakręcania, z wahadłem. Stanął, bo zapomniałam nakręcić, nakręciłam i o właściwej godzinie miało być puszczone wahadło, bo właśnie z tym przesuwaniem wskazówek w dowolny sposób to nie jest takie hop siup. Tymczasem jednak zdecydowałam się te wskazówki ruszyć i nie zatrzymałam na połowie godziny, żeby wybił. Teraz ma pół godziny spóźnienia z biciem, połowy wybija o pełnej godzinie
  • To chyba robiło się tak, że podnosiło się ciężarek i przesuwało zatrzymując co pół godziny, żeby sobie tam coś cykło
    Podziękował(a) 2Mamaw Rogalikowa
  • pawelk powiedział(a):

To chyba robiło się tak, że podnosiło się ciężarek i przesuwało zatrzymując co pół godziny, żeby sobie tam coś cykło

Ooo, właśnie coś mi tak switało z ciężarkiem, jutro wypróbuję. Zegarmistrz chyba tak radził moim rodzicom, chociaż akurat w przypadku ich zegara to nie zadziałało :/
  • edytowano czerwca 2023
    Czy jest tu ktoś na diecie keto albo carnivore?
  • Mamaw powiedział(a):

Czy jest tu ktoś na diecie keto albo carnivore?

Wejdź do wątku o dietach i odchudzaniach i LCHF :)
  • edytowano czerwca 2023
    Zna się tu ktoś na drukarkach? Moja się zbuntowała. Stronę testową drukuje prawidłowo, ale nie chce drukować nic, co się na nią wysyła. Jak już niby zechce, to wypluwa plik kartek z jakimiś bezsensownymi literami. Czuję się bezradna. Ktoś poratuje?
    EDIT: restart nie pomaga, wyłączenie z prądu też nie.
  • Zainstalowanie sterowników na nowo?
  • AB_ powiedział(a):

Zainstalowanie sterowników na nowo?

Umiem?
  • Sprawdziłam, że wywala mi błąd, że drukarka ma za mało miejsca na dysku twardym. Tylko pojęcia nie mam, co zrobić, żeby jej wszystko z tego dysku twardego usunąć :(
  • Może wyczyszczenie bufora wydruku? U nas się często przez to wiesza.
  • Nie pomogło :(
  • @Darek może ty coś pomożesz
  • Co to za drukarka? Jaki model? I jaki system operacyjny?
  • Xerox phaser 6510 Windows jakiś, ale nie wiem jaki. Stary.
    Ale już się poddałam i umówiłam na jutro pana naprawiacza. Mam nadzieję, że sobie poradzi.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik