Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1143144146148149168

Komentarz

• @Katarzyna moja miala podobnie. Moja corka naprawila przy pomocy pani z infolinii hp. Dziala!
  • Tylko nie wiem, co takiego zrobila :|
  • Katarzyna powiedział(a):

Xerox phaser 6510 Windows jakiś, ale nie wiem jaki. Stary.
    Ale już się poddałam i umówiłam na jutro pana naprawiacza. Mam nadzieję, że sobie poradzi.

Pomógł?
  • Kiedyś był taki lek całkiem skuteczny na ból serca, eukardina. Czemu go już nie ma?
  • pawelk powiedział(a):

Kiedyś był taki lek całkiem skuteczny na ból serca, eukardina. Czemu go już nie ma?

Bo pomagał B)
  • Nie wiem czemu, ale to dosyć ciężki kaliber, zdaje się fenobarbital zawiera. Moze coś innego jest w to miejsce.
  • Co to za moda na dużego pluszaka-gęś? Dziś jeździłam trochę po mieście i widziałam kilka nastolatek z takim zwierzakiem pod pachą, nawet takich starszych już.
    Podziękował(a) 1OlaOdPawla
  • Też nie wiem, też widziałam @Aniuszka i się zdziwiłam o co chodzi. @Rusałka może coś wiedzieć.
  • Też nie wiem o co chodzi, poza tym, że gęś ma na imię Pipa, lub zdrabniając Pipka
  • Właśnie wyczytałam o tej gęsi Pipie w internecie. Że to jakiś tiktoker (matko, co za słowo) Kamil zamieszcza filmiki z żywą gęsią o takim imieniu i te filmiki biją rekordy popularności. A gęś stała się hitem w całej Polsce.
  • Jutro mam na obiad B)
    Podziękował(a) 4blaekie Juka Madzikg Rogalikowa
  • No idea, ale chyba córka @Rusałka też ma, to może wie więcej :D
  • Dobrze, ze ładna ta pluszowa gaska.
  • Tak tak Nela miała marzenie dostać od nas taką gęś bo Zu pokazywała jej, że w Krakowie jest. Wszędzie. Na każdym straganie.
    Ja myślałam najpierw, że to symbol Krakowa jakiś, zresztą tam tak jest to tlumaczone, że smok zjadał te gęsi jak dziewic nie było. Biedne te gąski więc, do zaopiekowania.
    Ale tu mówicie o tiktoku.

Nela bardzo lubi gąskę poduszkę, ona ma na kuperku zamek. Można wyjąć watolinę i wyprac albo schować coś. Fajna, ma nawet imię Dobika. ( od dobik czyli dobrze w języku N).
    Śpi z nią i ma dobre wspomnienia z Komunią.
    Przynajmniej to jest ładne. Bo te inne maskotki to koszmarne i wciąż tańsze to niż Bukowski.
    Podziękował(a) 4Aniuszka Barbasia Izka OlaOdPawla
  • Tak, macie rację, wyjątkowo sympatyczne te gąski.
  • W Karpaczu też pełno było, podobnie jak @Rusałka myślałam, że to z regionem związana gąska.
  • Kiedy byłam z dziećmi na wycieczce, to prawie wszystkie kupiły sobie gęś
  • Kika powiedział(a):

W Karpaczu też pełno było, podobnie jak @Rusałka myślałam, że to z regionem związana gąska.

W Karpaczu, to pieski bernardyny :) jeszcze przed tiktokiem ;)
  • Ja widzialam wcześniej tylko z Psiego Patrolu a moi nie ogladają.
    Tak myślę, ta gęś to polska taka.
  • Czytałam artykuł o tej gęsi. Ze przypłynęło tego ogrom i popularnosc jest nakręcana tym właśnie, że ona jest wszędzie i im więcej dzieci ją ma, tym więcej chce mieć ;) plus jakieś odwołanie do " markowej" gęsi, której to są " podrobki".
  • A która to markowa?
  • Ciekawe czy dotrze nad morze :D bo tam nie gęsiowo raczej
  • Oby wyparły te stwory z zębami.
    Podziękował(a) 2Monika ryjek007
  • Ciekawe biznesowo z tymi gęsiami, moda wykreowana, wstrzelić się ze sprzedażą w odpowiednim czasie :)
  • U nas wczoraj była wyprzedaż garażowa, na targowisku miejskim. Całe kopy maskotek, świeżaki i inne , widać, jak to się nakręca i pada.
  • Nad morzem też prawie na każdym straganie te gąski Pipy i spacerujący po mieście turyści z dziećmi noszą te pluszaki ze sobą :)
  • Rusałka powiedział(a):

Ciekawe czy dotrze nad morze :D bo tam nie gęsiowo raczej

Dotarła i nad morze
  • edytowano czerwca 2023
    Ganna4 powiedział(a):

U nas wczoraj była wyprzedaż garażowa, na targowisku miejskim. Całe kopy maskotek, świeżaki i inne , widać, jak to się nakręca i pada.

O tym chciałam napisać. O ile jest sens kupować w ogóle maskotkę tą jedyną ulubioną i przemyślaną tak nie rozumiem kupowania bo modne. I prezent też można nie trafić bo jak ktoś ma alergię na kurz to słabo.
    My od lat walczymy z prezentami przez Małgosię. Ale kompromisem jest maskotka ulubiona własna. A to już i tak 8 w domu np. No i tak mają po 2 :D
  • Rusałka powiedział(a):

Ciekawe czy dotrze nad morze :D bo tam nie gęsiowo raczej

Dotarła...
    Podziękował(a) 1Rusałka
  • Opowiadałam dziś mojej przyjaciółce o tej gęsi - tzn. to co tu na forum przeczytałam. Była zdziwiona. Godzinę później do domu wkroczyła jej corka, wróciła z klasowej wycieczki do Krakowa. Zgadnijcie co trzymała pod pachą...

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik