Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1139140142144145168

Komentarz

• Napisz do lombardow
    Podziękował(a) 1Madzikg
  • Do biura rzeczy znalezionych czasem warto po kilku dniach ponownie zadzwonić. Nie zawsze ktoś, kto znalazł, może od razu podrzucić, bo leci na pociąg czy coś i zanosi przy kolejnej okazji.
    Tak mi się wydaje.
    Sw Antoni?
  • Dostałam od dentysty RTG zębów na takiej karcie. Jak to mogę zobaczyć w komputerze? Pomoże ktoś?
  • Mamaw powiedział(a):

Dostałam od dentysty RTG zębów na takiej karcie. Jak to mogę zobaczyć w komputerze? Pomoże ktoś?

To zwykłe USB. Po prostu włóż do portu USB w komputerze.
    Podziękował(a) 2Bea Mamaw
  • Wielkie dzięki!!!
    Myślałam, że jak to takie cienkie to jakaś przejściówka jest potrzebna. :p
  • Zwykłe usb, @Mamaw, tylko takie głupio szerokie, że często koliduje z innymi portami.
  • Komputer nie widzi tego. Gdzie to mogę znaleźć w komp?
    Podziękował(a) 1Aneczka08
  • Mamaw powiedział(a):

Komputer nie widzi tego. Gdzie to mogę znaleźć w komp?

Powinien widzieć w katalogu mój komputer jak dodatkowy dysk jeśli nie widzi może włożyłaś do góry nogami spróbuj kartę przełożyć w drugą stronę. Powinien widzieć tak jak normalne USB które klikasz i tam powinno być zdjęcie
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • edytowano kwietnia 2023
    Tzn w ogóle nie widzi pendrive'a @Mamaw czy nie czyta pliku? Bo niektóre medyczne pliki to wiem , że u nas nie każdy komp otwiera (ale nie pamiętam jaki program musiał do tego być).
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Wogole nie widzi.
  • Bea powiedział(a):

Napisz do lombardow

Google Maps podpowiada mi 132 lombardy w samej Warszawie. A to było na dworcu...
  • ja mam moralny problem z lombardami, tzn żeby w nich kupować.... nie szukać czegoś zaginionego
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Czy używacie pyłku pszczelego? Ma to takie cudowne działanie, jak piszą?
  • OlaOdPawla powiedział(a):

Czy używacie pyłku pszczelego? Ma to takie cudowne działanie, jak piszą?

Ja nie widze roznicy
    Ale ja alergik
    Podziękował(a) 1OlaOdPawla
  • My używamy, właśnie kupiłam nowy słoik. Czy ma cudowne działanie to nie wiem, no no jak to sprawdzić....
    Ponoć ma pomagać na krążenie i działać przeciwzawalowo. Zobaczymy
  • A u dzieci też stosujecie? Bo wyczytałam o jelitach, poprawie apetytu i takie tam.
    Podziękował(a) 1Bea
  • Najmłodszy 6l jest uczulony na pylki więc nie dostaje, a starszym to nie smakuje. Jeśli chodzi o jelita to mocno cisnę dzieci na picie zakwasu z buraków, wody z ogórków kiszonych lub kapusty kiszonej.
  • edytowano kwietnia 2023
    OlaOdPawla powiedział(a):

A u dzieci też stosujecie? Bo wyczytałam o jelitach, poprawie apetytu i takie tam.

My używamy przy infekcjach razem z miodem i propolisem. Ponoć produkty pszczele skuteczniejsze jak sie je razem stosuje. U nas chyba działa, bo nikt raczej dłużej niż 3 dni nie choruje. O jelitach nic nie wiem.
  • Uważajcie na alergików na pyłki z tym pyłkiem pszczelim. Mojrmu M spuchł język po pyłku pszczelim choć miód jada i nic
  • U nas też uczulenia silne propolis, pyłek.
  • O i konopie
  • edytowano maja 2023
    Nasze auto jest od wczoraj u mechanika dostaliśmy zastępcze. Problem jednak jest teraz taki, że dla najmłodszego mamy tylko podstawkę, bo fotelik został w naszym. Czy może dziecko o wzroście 128 jechać na podstawce ? Chodzi mi o przepisy w razie kontroli, bo w internecie piszą że od 125 może, albo że od 150 i w sumie nie wiem co jest prawdą i jakie przepisy stosuje policja.

Edit. Nie mam zamiaru tak jechać przez pół Polski tylko na sąsiednie osiedle jakby co :)
  • https://pisz.policja.gov.pl/o16/policja-radzi/dziecko-w-samochodzie/29384,Dziecko-w-samochodzie.html

Z tego wynika (ale nie ma daty), że 3latek, może jeździć na poddupniku ("innym urządzeniu podtrzymującym"

Podziękował(a) 1Mamaw
  • Ale może to nieaktualne... i zrobili teraz przepisy pod wzrost?
    Moja 9latka ma 122cm, a 6latek 109cm... to się w żaden sposób nie ma do tej granicy 3 lat ;)

Bym się po osiedlu nie przejmowała... ale to ja...
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • edytowano maja 2023
    Z tego co wiem, to każdy może jechać na poddupniku, bo to jest fotelik, tylko antymandat. Chyba kodeks i ustawy nie rozróżniają fotelika i poddupnika, rozŕóżniają po prostu jeżdżenie w foteliku i jeżdżenie bez niczego.
  • Dziękuję, skorzystaliśmy z tego urządzenia innego niż fotelik B)
    Ta nazwa jest jakaś smieszna :D
  • Czy 3.maja jest obowiązkowe podczas podróży zagranicznej? Chodzi generalnie o święta obowiązujące tylko w danym kraju. W tym przypadku Polak będący w podróży poza Polską 3. maja.

Obowiązek uczestnictwa w mszach "lokalnych" mają przebywający w danym miejscu powyżej 3 miesięcy, a co drugą stronę?
  • 3 maja nie jest w ogóle świętem nakazanym. Także w Polsce.
    Podziękował(a) 3Bea Duduś ryjek007
  • Dzięki. A w innych przypadkach, np.15. sierpnia?
  • Jak to jest z nieklasyfikacją z danego przedmiotu?
    Szoku dostałam ... mają jedną informatykę tygodniowo - I nie usprawiedliwialam corce nieobecności - zapominalam - a ona ma w tym czasie Muzyczna wiec musimy robić wygibasy aby byc i tu i tam... i mi piszą że ją nie klasyfikują???!!!!

Chyba leki kwurw dostałam
    Dziewczyna piątkowa szóstkowa z innych przedmiotów - tu 4 na pólrocze a teraz ma dostać 1 z powodu nieobecności nieusprawiedliwonej...
    Kuzwa i nauczycielka mi odrzucila usprawieldiwieni bo ma 7 dni

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik