Czy ktoś się spotkał z tym,by AZS wystąpiło, nasiliło się podczas infekcji? Hubert do tej pory miał skórę ok,a od czasu jak zachorował, momentalnie czoło, łokcie,uda. Nie wiem czy to łączyć
Bardzo częste u mojej mlodej. I jeszcze odparzenia na pupie.
Tak, Ula też tak ma, ostatnio na plecy jej weszło nawet. Jej się pogarsza po słodyczach i innych chemicznych polepszaczach jak jest w gościach i znajdzie źródełko cukru. Czasem ma od owsików i po odrobaczeniu ustaje.
Chodź być może u Huberta to też syropki,Ace nich cukier, itp
Hmmm... po Ace to dobrze, że tylko wysypkę ma...
Sorry, humor sytuacyjny, mspanc.
PS. Choć zastanawiam się czy ktoś tu pamięta Ace (a może jeszcze istnieje?), bo ja znam tylko z reklam wieki temu, kiedy to zakończyłam oglądanie reklam w ogóle.
Od czego mogą robić się zapalenia przy paznokciach u rąk i nóg, bolesne naderwane skórki, wrastanie paznokci itp. Morfologię mam ok. zimą zawsze gorzej.
@EluniaSylwia miałam tak kilkanaście lat temu, nie wiem do tej pory dlaczego... Na szczęście po kilku latach przeszło, ciągle moczyłam we wrzątku ręce, nogi. Nie wiem co pomogło.. Citrosept był w użyciu, może wyjazdy do Chorwacji? A może jednak mi czegoś brakowało w diecie?
Ale ubezpieczasz bo są wypadkowi czy np od wycieczki ? Bo jeśli to drugie to teraz firmy same oferują pakiet do wycieczek tzn ubezpieczenie dziecka. My tylko tak ubezpieczamy bo żadne aktualnie nie uprawia sportu np
@Bea dzięki!!Dokumenty ma i w tym tygodniu składa. Tylko czy to świadczenie rehabilitacyjne to wstecz wypłacą czy tylko w przód. W sensie powiedzmy że komisja zus bedzie za miesiąc i co, dopiero od tego momentu jest świadczenie??
Czy ktoś się spotkał z tym,by AZS wystąpiło, nasiliło się podczas infekcji? Hubert do tej pory miał skórę ok,a od czasu jak zachorował, momentalnie czoło, łokcie,uda. Nie wiem czy to łączyć
Ale ubezpieczasz bo są wypadkowi czy np od wycieczki ? Bo jeśli to drugie to teraz firmy same oferują pakiet do wycieczek tzn ubezpieczenie dziecka. My tylko tak ubezpieczamy bo żadne aktualnie nie uprawia sportu np
W sumie i to i to. A do samej wycieczki to z jakich firm korzystacie, może porównam sobie.
Nie wiecie czy autyzm kwalifikuje się do składania tam w orzecznictwie dla niepełnosprawnych? I czy dziecko idzie na komisję? Franek np nie chodzi dostał do 18 r z
Czy któreś z Waszych dzieci borykało się że stresem szkolnym? Marysia strasznie przeżywa, przyznała się,że prawie codziennie boli ją brzuch z nerwów. Tłumaczymy, nie wymagamy,pomagamy w nauce ,choć jest bardzo ogarnięta. Ona chyba sama sobie stawia wysoko poprzeczkę. Psychologa nie chce. A ja się boję,że dostanie wrzodów,nerwicy albo depresji.
Mojej Klarze pomogły zajęcia z psychomotorykiem. Stres był tak silny że nie mówiła w szkole ani słowa. Przez dwa miesiące. Pani myślała że jest głucha. Chodziła przez miesiąc na zajęcia do pani psychomotoryk i puściło
Nie wiecie czy autyzm kwalifikuje się do składania tam w orzecznictwie dla niepełnosprawnych? I czy dziecko idzie na komisję? Franek np nie chodzi dostał do 18 r z
Tak, kwalifikuje. Ale bywa, że "wysokofunkcjonujace" dzieci nie są zaliczane do osób niepełnosprawnych.
Ja nie wiem jak to jest badane czy tam oceniane. N bierze leki ma wizyty tzn jest już pod opieką poradni. W przypadku Fr to jest dokumentacja medyczna pobyty w szpitalu. U niej tylko ta poradnia.
Inna sprawa, że my w sumie z niczego nie korzystamy ma tą legitymację tylko.
Odrobinka możesz napisać na czym polegały zajęcia z psychomotoryki? Co najbardziej pomogło? W jakim wieku była córką?
To były takie relaksujące ćwiczenia z użyciem rozmaitych przedmiotów masujących, otulających takie wożenie i hustanie w kocu np, nawet baseniki z piłkami, masażyki. Miała dwa razy w tygodniu takie sesje. Z wyciszającą muzyką albo w ciszy. Klara miała wtedy 8 lat. Wystarczyły dwa miesiące.
Komentarz
Sorry, humor sytuacyjny, mspanc.
PS. Choć zastanawiam się czy ktoś tu pamięta Ace (a może jeszcze istnieje?), bo ja znam tylko z reklam wieki temu, kiedy to zakończyłam oglądanie reklam w ogóle.
Morfologię mam ok. zimą zawsze gorzej.
Czy jest coś lepszego?
Bo jeśli to drugie to teraz firmy same oferują pakiet do wycieczek tzn ubezpieczenie dziecka.
My tylko tak ubezpieczamy bo żadne aktualnie nie uprawia sportu np
I czy dziecko idzie na komisję?
Franek np nie chodzi dostał do 18 r z
Dobrze to złożymy i zobaczymy. W sumie to niewiele zmienia u nas.
N bierze leki ma wizyty tzn jest już pod opieką poradni. W przypadku Fr to jest dokumentacja medyczna pobyty w szpitalu. U niej tylko ta poradnia.
Inna sprawa, że my w sumie z niczego nie korzystamy ma tą legitymację tylko.