Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1137138140142143168

Komentarz

• agnieszkamama powiedział(a):

Czy ktoś się spotkał z tym,by AZS wystąpiło, nasiliło się podczas infekcji? Hubert do tej pory miał skórę ok,a od czasu jak zachorował, momentalnie czoło, łokcie,uda. Nie wiem czy to łączyć

Bardzo częste u mojej mlodej. I jeszcze odparzenia na pupie.
  • Tak, Ula też tak ma, ostatnio na plecy jej weszło nawet. Jej się pogarsza po słodyczach i innych chemicznych polepszaczach jak jest w gościach i znajdzie źródełko cukru. Czasem ma od owsików i po odrobaczeniu ustaje.
  • Jak je zdrowo i jest zdrowa to w ogóle nie ma zapalenia skóry
  • Tzn jedzenie to jakby mi się naturalnie łączy z AZS. Bardziej o infekcję mi chodzi. Chodź być może u Huberta to też syropki,Ace nich cukier, itp
  • Przy przeziębieniach też ma
    Podziękował(a) 1agnieszkamama
  • edytowano marca 2023
    agnieszkamama powiedział(a):

Chodź być może u Huberta to też syropki,Ace nich cukier, itp

Hmmm... po Ace to dobrze, że tylko wysypkę ma... ;)

Sorry, humor sytuacyjny, mspanc.

PS. Choć zastanawiam się czy ktoś tu pamięta Ace (a może jeszcze istnieje?), bo ja znam tylko z reklam wieki temu, kiedy to zakończyłam oglądanie reklam w ogóle.

Podziękował(a) 1OlaOdPawla
  • Od czego mogą robić się zapalenia przy paznokciach u rąk i nóg, bolesne naderwane skórki, wrastanie paznokci itp.
    Morfologię mam ok. zimą zawsze gorzej.
  • @EluniaSylwia miałam tak kilkanaście lat temu, nie wiem do tej pory dlaczego... Na szczęście po kilku latach przeszło, ciągle moczyłam we wrzątku ręce, nogi. Nie wiem co pomogło.. Citrosept był w użyciu, może wyjazdy do Chorwacji? A może jednak mi czegoś brakowało w diecie?
    Podziękował(a) 1EluniaSylwia
  • Potrzebuje ubezpieczyć dwoje dzieci szkolnych. Czy ktoś się zna na tym gdzie najlepiej? Na razie stanęło na bezpieczny.pl
    Czy jest coś lepszego?
  • Ale ubezpieczasz bo są wypadkowi czy np od wycieczki ?
    Bo jeśli to drugie to teraz firmy same oferują pakiet do wycieczek tzn ubezpieczenie dziecka.
    My tylko tak ubezpieczamy bo żadne aktualnie nie uprawia sportu np
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Pietruszkowa powiedział(a):

@Bea dzięki!!Dokumenty ma i w tym tygodniu składa. Tylko czy to świadczenie rehabilitacyjne to wstecz wypłacą czy tylko w przód. W sensie powiedzmy że komisja zus bedzie za miesiąc i co, dopiero od tego momentu jest świadczenie??

Zadzwoń 696496476
    Podziękował(a) 1Pietruszkowa
  • agnieszkamama powiedział(a):

Czy ktoś się spotkał z tym,by AZS wystąpiło, nasiliło się podczas infekcji? Hubert do tej pory miał skórę ok,a od czasu jak zachorował, momentalnie czoło, łokcie,uda. Nie wiem czy to łączyć

Moj syn i ja tak zawsze mamy
    Podziękował(a) 1agnieszkamama
  • Rusałka powiedział(a):

Ale ubezpieczasz bo są wypadkowi czy np od wycieczki ?
    Bo jeśli to drugie to teraz firmy same oferują pakiet do wycieczek tzn ubezpieczenie dziecka.
    My tylko tak ubezpieczamy bo żadne aktualnie nie uprawia sportu np

W sumie i to i to. A do samej wycieczki to z jakich firm korzystacie, może porównam sobie.
  • N teraz pojechała ale to załatwiała jakąś mama z PZU.
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Ja ubezpieczam w bezpieczny.pl. wypłata odszkodowania bez problemu, sensowny zakres i składka.
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Nie wiecie czy autyzm kwalifikuje się do składania tam w orzecznictwie dla niepełnosprawnych?
    I czy dziecko idzie na komisję?
    Franek np nie chodzi dostał do 18 r z
  • Czy któreś z Waszych dzieci borykało się że stresem szkolnym? Marysia strasznie przeżywa, przyznała się,że prawie codziennie boli ją brzuch z nerwów. Tłumaczymy, nie wymagamy,pomagamy w nauce ,choć jest bardzo ogarnięta. Ona chyba sama sobie stawia wysoko poprzeczkę. Psychologa nie chce. A ja się boję,że dostanie wrzodów,nerwicy albo depresji.
    Podziękował(a) 1Wela
  • edytowano marca 2023
    Mojej Klarze pomogły zajęcia z psychomotorykiem. Stres był tak silny że nie mówiła w szkole ani słowa. Przez dwa miesiące. Pani myślała że jest głucha. Chodziła przez miesiąc na zajęcia do pani psychomotoryk i puściło
  • Odrobinka możesz napisać na czym polegały zajęcia z psychomotoryki? Co najbardziej pomogło? W jakim wieku była córką?
    Podziękował(a) 1Odrobinka
  • Rusałka powiedział(a):

Nie wiecie czy autyzm kwalifikuje się do składania tam w orzecznictwie dla niepełnosprawnych?
    I czy dziecko idzie na komisję?
    Franek np nie chodzi dostał do 18 r z

Tak, kwalifikuje. Ale bywa, że "wysokofunkcjonujace" dzieci nie są zaliczane do osób niepełnosprawnych.
    Podziękował(a) 1Rusałka
  • Rozumiem.
    Dobrze to złożymy i zobaczymy. W sumie to niewiele zmienia u nas.
  • Kajtek tak. Jest niepełnosprawny i ma to na piśmie.
  • Moi mali mają, ale bez magicznego punktu do świadczenia.
  • Ja nie wiem jak to jest badane czy tam oceniane.
    N bierze leki ma wizyty tzn jest już pod opieką poradni. W przypadku Fr to jest dokumentacja medyczna pobyty w szpitalu. U niej tylko ta poradnia.

Inna sprawa, że my w sumie z niczego nie korzystamy ma tą legitymację tylko.
  • Moi korzystali z zajęć z programów PFRON no i zasiłku pielęgnacyjnego.
  • Mamaw powiedział(a):

Odrobinka możesz napisać na czym polegały zajęcia z psychomotoryki? Co najbardziej pomogło? W jakim wieku była córką?

To były takie relaksujące ćwiczenia z użyciem rozmaitych przedmiotów masujących, otulających takie wożenie i hustanie w kocu np, nawet baseniki z piłkami, masażyki. Miała dwa razy w tygodniu takie sesje. Z wyciszającą muzyką albo w ciszy. Klara miała wtedy 8 lat. Wystarczyły dwa miesiące.
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • @Bea czy mogę mieć do Ciebie jedno pyt na priw odnośnie macierzyńskiego ?
  • Wiecie gdzie można kupić używaną ale sprawna kosiarkę? Za rozsądną bardzo cenę? A może ktoś ma?
  • W mojej okolicy są ludzie, którzy sprowadzają np. z Niemiec, remontują i sprzedają. Popytaj u siebie.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik