Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1136137139141142168

Komentarz

• Dziękuję jeszcze raz za namiary. :)
  • Muszę zmienic tel. Stary ledwo zipie. Co kupić?
    Nie zależy mi na marce, nie muszę mieć bajerów. Ma być net, aparat, nie za mały wyświetlacz.
    Teraz mam jakiś Redmi.
    M zadowolony z Motorolli

Budżet... Do 800-900 im mniej tym lepiej.
  • Aneczka08 powiedział(a):

Muszę zmienic tel. Stary ledwo zipie. Co kupić?
    Nie zależy mi na marce, nie muszę mieć bajerów. Ma być net, aparat, nie za mały wyświetlacz.
    Teraz mam jakiś Redmi.
    M zadowolony z Motorolli

Budżet... Do 800-900 im mniej tym lepiej.

Up
  • Ja też mam Motorolę, G9 Play. Córka ma Motorolę G52, podobny do mojego ale nowy, mojego już chyba nie produkują.
    Podziękował(a) 1Aneczka08
  • Ja lubię od lat samsungi bo bateria długo trzyma i się nigdy żaden nie zawieszał
  • Rusałka powiedział(a):

Ja lubię od lat samsungi bo bateria długo trzyma i się nigdy żaden nie zawieszał

Samsungi są drogie , w sensie te same funkcje i porównywalna jakość można.miec taniej moim zdaniem
    Podziękował(a) 1AnnoDomini
  • O to może.
  • A znacie taki masażer do głowy wygląda jak jakis robót na drutach.
    Kupiłam na pamiątkę Neli w Krk.
    Sprawdza się to dla sensoryków?
  • Czy ktoś tu stosuje Rotzera lub Creightona?
  • A co to? Terapię?
  • Rusałka powiedział(a):

A co to? Terapię?

Haha! Dobre.
    To metody npr
    Podziękował(a) 3Izka Mamaw Rusałka
  • Słuchajcie, może mi ktoś powiedzieć jak się z tym uporać. Mężowi właśnie w sobotę skończyło się pół roku zwolnienia lekarskiego. niestety doktor przespała sprawę i dopiero teraz wystawiła dokumenty do ZUS na zasiłek rehabilitacyjny. Dodatkowo dała mu miesiąc zwolnienia, które będzie już niepłatne. Pytanie brzmi czy ZUS przyznaje taki zasiłek wstecznie(pewnie to potrwa zanim rozpatrzą;( )? Chcielibyśmy mieć z czego żyć...
    @Bea wiem że masz pewnie ciężki czas ale może coś podpowiesz.
  • Czy czyjeś dziecko gra w okularach w piłke nozną? Albo ma okulary do tego celu? boję się kupowac w necie bez mierzenia a tu do kilku optuków dzowniłam i nie prowadzą , sieciowi optycy równiez nie.
  • U Mikołaja w drużynie jest chłopiec, który gra w okularach. Krzysztof może zapytać. Ale na razie Miki ma jeszcze przerwę w treningach. W środę kolejna kontrola po tej szkarlatynie.
  • Skatarzyna powiedział(a):

U Mikołaja w drużynie jest chłopiec, który gra w okularach. Krzysztof może zapytać. Ale na razie Miki ma jeszcze przerwę w treningach. W środę kolejna kontrola po tej szkarlatynie.

to jakby mógł spytać gdzie robione i jaka marka oprawek i model i czy się sprawdzają to będę wdzićzna
    Podziękował(a) 1Skatarzyna
  • @Aneczka08 sprawdzę u mojego syna, przypomnij się wieczorem. Ma od ponad roku i bardzo zadowolony. Tylko specyficznie się w nich wygląda ;)
  • Pietruszkowa powiedział(a):

Słuchajcie, może mi ktoś powiedzieć jak się z tym uporać. Mężowi właśnie w sobotę skończyło się pół roku zwolnienia lekarskiego. niestety doktor przespała sprawę i dopiero teraz wystawiła dokumenty do ZUS na zasiłek rehabilitacyjny. Dodatkowo dała mu miesiąc zwolnienia, które będzie już niepłatne. Pytanie brzmi czy ZUS przyznaje taki zasiłek wstecznie(pewnie to potrwa zanim rozpatrzą;( )? Chcielibyśmy mieć z czego żyć...
    @Bea wiem że masz pewnie ciężki czas ale może coś podpowiesz.

Nie ma prawa do zasiłku chorobowego ponad 182dni. Złożyć wniosek o świadczenie rehabilitacyjne. Pilnie
  • mysikrolica powiedział(a):

@Aneczka08 sprawdzę u mojego syna, przypomnij się wieczorem. Ma od ponad roku i bardzo zadowolony. Tylko specyficznie się w nich wygląda ;)

o wielkie dzięki! wygląd mniej ważny przy tego typu okularach, grunt, że się sprawdzają. a pamiętasz ile ksoztowaly mniej wiecej?
  • @Bea dzięki!!Dokumenty ma i w tym tygodniu składa. Tylko czy to świadczenie rehabilitacyjne to wstecz wypłacą czy tylko w przód. W sensie powiedzmy że komisja zus bedzie za miesiąc i co, dopiero od tego momentu jest świadczenie??

mysikrolica powiedział(a):

@Aneczka08 sprawdzę u mojego syna, przypomnij się wieczorem. Ma od ponad roku i bardzo zadowolony. Tylko specyficznie się w nich wygląda ;)

o wielkie dzięki! wygląd mniej ważny przy tego typu okularach, grunt, że się sprawdzają. a pamiętasz ile ksoztowaly mniej wiecej?
    Ma Sziols. W zestawie były dwa kolory nosków i takich silikonów czy plastików z boku, może sobie wymieniać, jakby chciał. Ze szkłami daliśmy między 400 a 500, nie pamiętam dokładnie.
    Tego typu chyba, tylko ma ciemne oprawki a nie przezroczyste https://www.mroptic.pl/okulary-sportowe-sziols/okulary-sportowe-sziols-indoor-kids-rozm-s
  • Czy ktoś się spotkał z tym,by AZS wystąpiło, nasiliło się podczas infekcji? Hubert do tej pory miał skórę ok,a od czasu jak zachorował, momentalnie czoło, łokcie,uda. Nie wiem czy to łączyć
  • Tak. U trojga z moich.
  • Skatarzyna powiedział(a):

Tak. U trojga z moich.

I znikało jak dziecko zdrowialo?
  • Nie zawsze.
    Podziękował(a) 1agnieszkamama
  • mysikrolica powiedział(a):

Aneczka08 powiedział(a):

Ma Sziols. W zestawie były dwa kolory nosków i takich silikonów czy plastików z boku, może sobie wymieniać, jakby chciał. Ze szkłami daliśmy między 400 a 500, nie pamiętam dokładnie.
    Tego typu chyba, tylko ma ciemne oprawki a nie przezroczyste https://www.mroptic.pl/okulary-sportowe-sziols/okulary-sportowe-sziols-indoor-kids-rozm-s
    dzięki, a syn ma ile lat bo mój prawie 15 to jak dla dorosłego musza być
  • i jeszcze jedno, nie paruja mu?

Aneczka08 powiedział(a):

dzięki, a syn ma ile lat bo mój prawie 15 to jak dla dorosłego musza być
    Prawie 11 i szczypior niesamowity, więc raczej dziecięce ma jeszcze.
    Nie skarżył się, że parują. Nosi na wf, na treningi piłki i na trampolinę ogrodową i inne dzikowanie. Nawet nie muszę przypominać, więc chyba naprawdę zadowolony. Nic złego się im przez ten czas nie stało.
    Podziękował(a) 1Aneczka08
  • I też mam pytanie - jak przedłużyć kartę kdr synowi, któremu pyknie 18 w tym tygodniu?
  • Składasz wniosek w swoim urzędzie gminy/ miasta, póki jeszcze nie ma 18, wskazujesz szkołę i poświadczasz że do niej chodzi
    Podziękował(a) 1mysikrolica
  • I warto odpalić w pierwszym dniu dorosłości mobywatela, będzie od razu tam miał dowód i kdr

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik